Världen är så stor så stor! Men hur stor är WordPress svenska by?

När jag gick in på bloggen idag var det 212 818 bloggare som var inloggade i hela världen på WordPress domän. Där stod också att 190 708 inlägg hade skrivits. Det är lite andra siffror det än mot förut för då stod det 5 miljoner bloggar någonting. Sen ändrades det. Så nu känns denna community så liten. Man skriver ju inte på engelska eller något annat språk. Så hur stor är egentligen WordPress svenska del?
Hur många tusen bloggar av 212 818 i hela världen är svenska? Någon som vet? Det kan ju vara kul att veta vad det är för en liten community eller by det är man opererar i. På Bloggportalen är ca 53 000 bloggar registrerade – men då är det ju från flera ”byar”. Hur många svenska bloggare har WordPress? Någon fler som undrar?

——-

P:S. Skriv under namninsamlingen till förmån för Elisabeth Hermon som är det stora offret i Gömda-skandalen. Expressen och Liza Marklund borde be henne om ursäkt för att de förstörde hennes liv. D.S.

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Världen är så stor så stor! Men hur stor är WordPress svenska by?

  1. Antonia skriver:

    Ja. kanske det värsta blogghysterin har lagt sig. Undrar hur många bloggar som bara hänger i etern, med kanske en enda inledande inlägg.
    Och hur länge en blogg får hänga kvar om man inte längre uppdaterar?.
    Märkligt också att det är så många som ogärna går utanför sin egen värld (community). precis som förr i tiden när man inte lämnade sin by. Bara de rastlösa som vågade ut sig i det okända. Och ändå är det bara en enkelt klick till nästa.

    Gilla

  2. Pingback: bloggtankar… « Divage

  3. Gunnar skriver:

    Hej
    Inte en susning hur många det är. Nej jag tror inte att detta lägger sig. Nu är inte bara Guillou oroad över konkurrensen utan också Mats Svegfors. Vem kommer att betala folk för ”proffsigt” tyckande i framtiden när det finns så många som bloggar gratis?
    i-)

    Gilla

  4. Helena Palena skriver:

    Antonia; Tänk om WordPress bara har fem tusen svenska bloggar? Hur ska annars 200 000 räcka till hela världen?

    Gunnar: Klart att alla proffstyckare är oroliga för sina jobb. Varför pröjsa när folk skriver gratis! Undrar dock hur det är på Newsmill. Kanske det är så att dom kända får betalt.

    Gilla

  5. Ramona Fransson skriver:

    Ja, det hade varit intressant att veta. Häromdagen tittade jag på vad jag skrivit om min profil på blogspot. Bland annat att jag min en av mina favoritfilmer är Gudfadern, då klickade jag och fick upp c:a 10 stycken till med samma favoritfilm.

    Vad jag älskar att göra, stod att skriva, klickade jag på det kom det upp över 800 bloggar som också skrivit samma. Där bland alla dessa 800 bloggar vandrade jag runt och kikade på vad en del hade skrivit om. Intressant.

    Men som sagt det är säkert många som hoppade på bloggandet när ”alla” skulle ha en blogg och därefter tröttnade säkert många.

    Jag vet många som bara följer och läser vad andra skriver om. Kul bara det…

    Ha de gott!

    Gilla

  6. Znogge skriver:

    Har inte funderat på hur många men det skulle vara intressant att veta. Dock tror jag att det finns många inaktiva bloggar som mer eller mindre aldrig skrivs i. Men det finns ju gott om plats än så länge så…

    Gilla

  7. Josef Boberg skriver:

    Som känt så spelar storlekn mindre roll, sägs det…

    Hur som med wordpress.com – så finns det ju en fantastisk potential i det här med bloggandet, verkligen… 💡

    Kommer Wi av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder att utnyttja den här IT-potentialen, månntro… ❓

    Gilla

  8. Helena Palena skriver:

    Hur stor är WordPress svenska by? Ska man måsta skriva till dom och fråga? Tror ni att dom svarar?

    Gilla

  9. mrmhalland01 skriver:

    Gör det Helena, det hade varit kul att veta !

    Gilla

  10. mrmhalland01 skriver:

    Du har 62 bloggar på din roll, hur många som är wordpress vet jag inte, låt oss gissa 20.
    Om var och en av dessa har i snitt 10 på sin roll, är vi redan uppe i 200, säg att nästa steg är lika dant då blir det genast 2000. undra hur många steg man kan gå ?
    Det blir snabbt ganska många…

    Gilla

  11. madonnan skriver:

    Ingen aning om hur många vi är, men några finns det nog 🙂

    Ha en fin kväll!

    Gilla

  12. Helena Palena skriver:

    mrhalland: WordPress har 200 000 bloggar i hela världen. Hur många blir det kvar till lilla Sverige?

    Gilla

  13. mrmhalland01 skriver:

    Ingen aning egentligen.
    Men, den verkar ju populär i Sverige, det kanske finns större portaler i andra länder ?
    Det hade varit roligt att veta.

    Gilla

  14. Antonia skriver:

    Skriv till de så kanske får vi veta det så småningom.

    Gilla

  15. Helena Palena skriver:

    Nu har jag kontaktat Supporten. Så här skrev jag:

    Hello! 5 million blogs – 200 212 bloggers today when I logged in on may side. I wonder how many of those blogs are Swedish? Can you tell me?

    Submitted!
    Thank you! Your bits are flying through cyberspace towards us as you read this. We’ll get back to you ASAP.

    Nu väntar jag på svaret! ASAP = As soon as possible

    Gilla

  16. Helena Palena skriver:

    Här kommer svaret från supporten:

    Hi, There are some language stats posted at http://en.wordpress.com/stats/ According to that page, 0.9% of WordPress.com blogs are posted in Swedish. So if there are approximately 5 million blogs then 45 thousand of them would be in Swedish.–
    Sheri
    Automattic | WordPress.com

    Om det då är 220 212 bloggare som är akitva – så är det bara i själva verket 20 000 svenska bloggare cirka. Det kan ju vara kul att veta hur stor ankdammen är som man simmar runt i.

    Gilla

  17. Antonia skriver:

    Ja, 20 000 är egentligen inte så mycket. JAg trodde faktiskt att vi var fler.

    Gilla

  18. Helena Palena skriver:

    Det trodde jag med.

    Gilla

  19. Gunilla skriver:

    Kikar förbi och säger hej. Bloggar själv på passagen men gillar att hitta nya intressanta bloggar.

    Gilla

  20. mrmhalland01 skriver:

    tja, det är 0,02% av Sveriges befolkning bara på wordpress.
    Om man då tänker på alla andra blogg-portaler och räknar bort alla som är för små för att kunna skriva, de som är för gamla för att vilja/orka lära sig, så närmar vi väl oss en procent av folket som bloggar.
    Det är väl inte så illa ?

    Gilla

  21. mrmhalland01 skriver:

    Nej….där blev det en nolla för lite…sorry…
    Men, frågan är ju inte bara hur många som skriver egna bloggar.
    Det är ju minst lika viktigt hur många som läser och kommenterar…eller hur ?

    Gilla

  22. alnabone skriver:

    Något som slår mig dock, är att det här med information och hur snabbt den sprider sig världen över. Nu begränsar vi oss i och för sig till dryga nio miljoner svenskar och några miljoner andra nordbor som med lite trix och fix borde behärska svenska. Engelska forumen är givet större men något stort har hänt de senaste trettio åren.

    På sjuttiotalet fanns bara 1:an och 2:an, 4:an kom först på 80-talet. Sen minns jag faktiskt inte hur länge vi haft kabel-tv men jag tror inte det är många årtionden. Sedan datorerna började bli populära på 80-talet har vi gått från 0-100 på ett par tusendelar i förhållande till vår världs förmodade ålder. Det svindlar då man betänker att det för ynka 200 år sedan inte ens fanns bilar, eller flygplan…

    Internet… är det en välsignelse eller farsot?

    Gilla

  23. Helena Palena skriver:

    Nätet är en välsignelse. Tänk, all information vi nu får som stör makterna. Ha, ha, ha…

    När jag började blogga på wordpress var det fyra miljoner bloggar – så blev det fem. Sen ändrade dom till 212 200 bloggare i hela domänen. Det var då jag började undra hur stor den svenska delen var.

    Det är bara fyra – fem procent av världens befolkning som bloggar. Dom flesta har ju inte ens telefon, tv och rinnande vatten. Men allt är i sin linda och jag tackar min lyckliga stjärna att jag får leva i denna tid och får vara med om tekniken.

    Tänk att skriva fel på skrivmaskinens tid. Vilket bök. Hur lätt ändrar man inte nu – tippex eller trollpapprets tid är för evigt förbi. Och att flytta ett stycke som inte passar in. Lätt som en plätt!

    Gilla

  24. Philippe Ohlund skriver:

    0.9 procent svenska bloggar på wordpress.

    Det verkar rimligt.

    Sverige är ett fantastiskt land med hög kvalitet på det mesta.

    Dock förstår nog inte många hur otroligt få svenskar vi är och därmed hur otroligt liten efterfrågan det är på produkter, som endast är avsedda för den svenska marknaden, som t ex manualer översatta till svenska, datorer med svenska tangentbord, kameramenyer på svenska mm mm.

    Japanska och amerikanska företag som vill ha en stor marknadsandel i Europa talar alltid om topp 5: Tyskland, England, Frankrike, Italien och Spanien.

    Det är endast dessa länder som får ett bredare, bättre och ett djupare produktsortiment.

    Andra länder betraktas mer eller mindre som B-länder – ett nödvändigt ont, pga de mindre språken och därmed låg, ojämn och oförutsägbar efterfrågan.

    Du ser hur du gör, Helena.

    Du vill ha ett bra svar på en fråga och det får du när du frågar på engelska.

    Själv är jag i princip ointresserad av manualer mm på svenska till utländska produkter, för jag vet hur bristfälliga dessa är.

    Har man en mer avancerad t ex teknisk fråga om en internationell produkt bör man ju helt klart kontakta någon av de kanske 50 experter som svarar på engelska och besvarar en miljon frågor per år än att försöka traggla med någon svensk stackare som max får ett par tusen frågor per år och därmed kanske har en mycket begränsad databas.

    Alla små språkområden har halkat mycket långt efter, särskilt beträffande teknisk kunskap.

    I Europa hittar du idag ofta den bästa och mesta kunskapen på tyska, av den enkla anledningen att det är Europas största språk, men engelskan hänger också bra med.

    Sedan är det ett rejält hopp ned till franska och italienska.

    Spanska kommer därefter.

    Ryska skall faktiskt inte underskattas.

    Med tanke på folkmängden hänger dock Sverige bra med om man jämför med exempelvis Grekland och Portugal.

    Men den mesta kunskapen om saker och ting finns dessvärre inte på svenska.

    Att betala 10 gånger mer för en uschlig manual på svenska är ingen hödare.

    Jag vidhåller därför min önskan om ett gemensamt förstaspråk för hela Europa – och helst Latin, så att alla lätt kan ta del av all information och kunskap som finns i Europa.

    Att vi får ett gemensamt språk i Europa är helt klart mycket viktigare ur rättvisesynpunkt, än att vi har en gemensam valuta eller lagstiftning.

    Detta är också något som kommer väcka väldigt starka känslor och särskilt i en del stora länder, när de kommer tvingas inse att de byggt sin kultur på ett språk som inte håller måttet i ett framtida Europa, där vi alla måste kunna kommunicera med varandra på ett bra och effektivt sätt.

    Gilla

  25. LatentEnergi skriver:

    Du har ett gäng återkommande besökare, men 9 av 10 besök är troligen från CIA-tjänsteföretags sökmotorer.
    De trognaste läsarna är underrättelseorganisationerna.
    Trist att veta.

    Gilla

  26. Josef Boberg skriver:

    Apropå internets föreliggande potential… 🙄

    Gilla

  27. menuette skriver:

    Det vore intressant att veta , även hur många aktiva de finns på Ab, det är nog inte så många som man tror.
    Nu är det twitter som gäller för somliga, skaffade mig ett, inte direkt kul så, men måste testa av.
    Det tar dock ingen tid i anspråk!
    Har inte hängt med alls i Gömdagrejen, har ingen som helst koll. Ha det så länge!

    Gilla

  28. Helena Palena skriver:

    ohluhd: Tack för info! Latin i all ära – men det blir lite svårt med metaforer och metonymer med det språket skulle jag tro.

    Latent: Helt klart snokar intelligensbyråerna på mig. Men det bjuder jag på.

    Gilla

  29. Philippe Ohlund skriver:

    Helena, språkfrågan kommer bli mycket brännande i framtiden.

    USA har världens starkaste ekonomi, inte pga dollarn, utan tack vare att amerikanerna pratar samma språk.

    För ett par hundra år sedan pratade man franska i Louisiana, spanska i Texas etc.

    1790 hade USA 4 miljoner invånare.

    Dessa var inte smartare än andra människor, men de skapade ett system som byggde på ett gemensamt språk och blev världens rikaste land.

    När EU mognat kommer vi få ett gemensamt språk i Europa också.

    Mitt vurmande för Latin kanske har med nostalgi och önsketänkande att göra.

    De som är starkast i Europa kommer att bestämma vilket språk vi skall använda i framtiden.

    Gilla

  30. Helena Palena skriver:

    ohlund: Jag är mycket intresserad av Amerika och dess historia. Ja, du har rätt – ett språk stärker gemenskapen.
    Visst får man vurma för sitt – men jag kan se latinets begräsningar. Fast det kanske kan utvecklas det också.

    Gilla

  31. Philippe Ohlund skriver:

    Fast ibland kan det vara skönt att prata svenska utomlands och veta att ingen förstår vad man säger…förutom när en person som var i närheten visade sig vara svensk. 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.