Hur kan Sverige ha läkarbrist?

Vi får hoppas att du kan tala med din läkare

Vi får hoppas att du kan tala med din läkare

Är Sverige ett land i fritt fall? Skulle tro det. Vi betalar väldigt mycket skatt till vårt politiska och byråkratiska system. Man kan undra vad alla tjänstemän och politiker gjort dom senaste decennierna. Dom har i alla fall inte varit kapabla att räkna ut hur många läkare Sverige behöver. Skamligt!

Vad kostar en hyrläkare. Jo, han kostar skjortan! Landstingen hyr in läkare som är svindyra. Nu har vi också börjat importera läkare från alla möjliga länder för att klara av bristen. Dessa läkare kan inte svenska. Och dom som är mest sjuka – dom äldre – kan inte prata engelska. Så då kommer missförstånden singlande som brev på posten.

Dom som vill bli läkare i Sverige idag och som inte får en plats trots toppbetyg åker utomlands och studerar. Till Rumänien bland annat. Jag går aldrig till doktorn. Får jag en krämpa läser jag på nätet och botar mig själv. Häromåret följde jag med min syster till hälsocentralen. Hon fick en spansk kvinnlig läkare. Jag sa något kul – hon förstod inte. Visst kan man prata väder och vind – men undertoner och kulturella koder kan man bara förstå om man kan ett lands språk till punkt och pricka. Helst ha det som modersmål naturligtvis. Det är många som har svårt att ställa frågor till doktorn. Och kan dom inte ens prata samma språk blir det ju en helt surrealistisk situation.

Men nu har i alla fall Socialstyrelsen vaknat till och kommit med kritik sen det visat sig att språkförbistringen medfört missade cancerdiagnoser med fördröjda behandlingar som följd. Så får du en läkare som inte talar ditt språk – kräv en tolk. För annars kanske du dör i förtid. Och roligare kan man säkert ha det för våra surt förvärvade skattepengar.

——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Hur kan Sverige ha läkarbrist?

 1. Harry Harrysson skriver:

  Jag såg häromåret att en japansk läkare hinner med tie gånger så många patienter per år som en svensk – och japanerna blir äldre! Det är det stora problemet – när våra läkare tvingades att bli världens dyraste läkarsekreterare och där är mer och mer formulär att fylla i, i stället för att bota patienter.

  Hade läkarna gått ut i strejk och bara ägnat sej åt att läka sjuka patienter hade du sett att vi har alldeles nog.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Tio gånger så många – det var många det. Nä, jag tror i alla fall att vi måste ha fler läkare.

  Eller, så ska vi nog skrota landstingen som vi har 22 stycken av i Sverige. Men vi får olika vård beroende på var vi bor. Inte bra! Rena sovjetkolossen till byråkrati skulle jag vilja kalla landstingen. Tungrott till tusen och fullt med människor som ska avlönas.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Ja, idag blir det lätt goddag yxskaft över det hela. Jag är ju invandrare, men förespråkar mycket goda språkkunskaper när och om man ska jobba. Oavsett yrke. Men speciellt som läkare är ju hur viktigt som helst att man inte missförstår varandra.
  Jag klagar på hjärta och doktoro tror att jag har problem med min hjärna. Inte så bra förstås.

  Ps:
  Har du läst vad mamman skrev till skolan efter teckningen?
  Läs den för det är den som gör det hela…

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  (svar från min sida):
  Man undrar förstås varifrån de männen kommer. Det som skrämmer mig är att acceptansen blir större och större. Det känns så. Glad att jag inte har barn. Verkar som om inget skrämmer pedofilerna, de blir mer öppna hela tiden. Så ta fram bössan, kanske skaffar jag en också 😉

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ja, acceptansen blir större. Vi blir tillvanda och avtrubbade. Men, tänk dig in i att vara fyra år och bli fasthållen och utnyttjad. Det gör ont och du förstår inte vad som sker…

  Gilla

 6. Josef Boberg skriver:

  ”Rena sovjetkolossen till byråkrati skulle jag vilja kalla landstingen.”

  Tja… – HelEna – det har Du nog åt hållet helt rätt i, tyvärr tyvärr… 😥

  Därtill – ifall wåra nuvarande MaktPyramid-MaktElit-Nissar/Selmor (oavsett partibeteckningar) tillåts av oss av vanligt folk att fortsätta med att styra = vanstyra landet – så kommer obönhörligen stressnivån att öka = sjukdomsyttringarna hos vanligt folk att öka, till närheten av nivån att den ena halvan av vuxenbefolkningen går åt för att ”vårda” sjukDomarna hos den andra halvan, tror jag…

  Då kommer ju arbetslösheten att vara utraderad, faktiskt…

  Men vem skall då producera det andra som samhället behöver för sin funktion ❓ Barn och tonåringar + pensionärer, kanske… 💡

  Skämt åsido – så tror jag mera på att Wi av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna börjar med att ”ryta som lejon” = så att wåra MaktPyramid-MaktElit-Nissar/Selmor inser att Wi är urless på deras styre = vanstyre.

  Effekten bör ju då rimligen bli att MaktPyramid-Maktelitarna ”tar reson” – alternativt byts ut till mindre <A HREF="http://sv.wikiquote.org/wiki/Dumhet""dumma&quot; sådana.

  Oddsena är ju ytterligt goda – enär det handlar om ca 7 miljoner vuxna medborgare emot några få tusentals MaktPyramid-MaktElit-Nissar/Selmor – eller ❓

  Gilla

 7. livsglimtar skriver:

  Häromdagen var jag också inne på det här med att det är underligt att inte läkarna protesterar, inte ett knyst hörs från deras håll så de är väl nöjda då?
  Tycker som dig och har i veckan med mannen på sjukhuset haft en omgång tyckande om vår sk vård.

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Lustigt att du skriver det, för jag funderar på samma sak. Funderar också på om jag ska ha på eget namn med, alla säger att det är så lätt men jag fattar fan i mig ingenting. och har inte lyckas hämta in info heller.
  Alltid så svårt när man vill stå på egna ben.
  Och när det väl har lyckats, då förstår man inte heller vad det var som man inte förstod.

  Gilla

 9. Gunnar skriver:

  Hej
  Jag tror också att det handlar en hel del om allt annat som läkarna måste göra(Harrys kommentar).
  I vårt landsting (värmland) är ekonomin inget vidare om man säger så. Nu kommer ett stort antal personal att sägas upp.Visserligen inga läkare men risken är väl att dom får göra ännu mer av adm etc.

  Gilla

 10. Antonia skriver:

  kolla in hos http://www.tornebohm.com/WP/
  Han använder wordpress vertyg, men bloggar under eget ändå.

  Gilla

 11. mrmhalland01 skriver:

  Jag tror det är bra att läkare får vara sina egna sekreterare.
  Det blir lätt misstag om de först ska tala om för en annan vad som ska göras, sedan glömma det och bara skriva under några dagar senare.
  Det var ju inte så länge sedan en högst levande man blev dödförklarad för att sköterskan och läkare missuppfattat varandra.
  Naturligtvis måste vi ha fler läkare om det systemet ska fungera.
  Och självklart måste alla (behandlande) läkare fullt ut förstå Svenska och kunna göra sig helt förstådd.

  Visst ska det finnas krav på studiebegåvning för att komma in på läkarlinjen, men idag är det ju löjligt.
  Bygg ut högskolorna och öka intagningen !
  Många vill plugga till läkare men får inte chansen.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Du får skriva ett inlägg om skillnaden mellan org och com. Jag fattar inte vad vitsen skulle vara att byta.
  Kostar det något?

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  det finns ju blogspot också. Där jag har min skönhetsblogg: http://www.checkpointbeauty.blogspot.com/
  som typ ingen läser. Men trots det har jag fått in 3 dollar intäkt, som ligger inne för man ska få 100 dollar för att få ut det. 🙂
  Och på blogspot är mallarna färdiga, men inte så himla upphetsande.

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Helena:
  jag skriver nog inget eget inlägg om org och .com för förstår inte heller så mycket.
  Men på org har man flera möjligheter, och kan ha även reklam. Men den ska ligga på en webbhotell och det kostar en liten slant. (runt tusenlappen på ett år beroende på hotellet) Men jag vet ändå inte hur man tar de första stegen. Det är alltid de första stegen som är det svåra. Jag tror resten är mycket enklare.
  Men om och när jag gör det då ska jag referera så även en riktig blåbär som du och jag och några till också förstår.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Ska kolla hur min avatar ser ut när jag inte är inloggad.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Ser ur som vanligt.

  Antonia: Då måste du pröjsa varje år. Här är det ju gratis. Det är klart – du skulle ju kunna ha reklam. Men då måste du väl ha en massa tittare för att annonsören ska vilja annonsera antar jag. Kanske lika bra här. Det kostar ju inget i alla fall – mer än tid förstås.

  Gilla

 17. Znogge skriver:

  När jag skulle föda vårt tredje barn arbetade en barnmorska som talade mycket dålig svenska. Jag begrep knappt vad hon sade och hon förstod inte mig. Det var en rejäl lättnad när hon slutade för dagen och en annan kom. Just inom sjukvården är det extremt viktigt att alla inblandade förstår varandra!

  Tyvärr har det dessutom blivit så att inom många yrken så har pappersarbetet nästan tagit överhanden! Förr fanns det andra personer som gjorde det jobbet men inte numera… Men jag tror också att vi har för få läkare.

  Gilla

 18. menuette skriver:

  Är det inte så att byråkratien slukar en stor del av pengarna och får det är ju inte lite pengar som går till landstingen direkt. (letade ett blogginlägg om att Sveriges och kommuner hade försökt stoppa en rapport som tog upp att de hade mera pengar än nånsin) Läste den hos Hax men kan varken finna inlägget eller länken. Han bloggar ngt förfärligt flitigt! (finns säkerligen där)

  Har tänkt mig en lång ledighet i sommar så det hinns med trevligheter som dig =)

  Skall bege mig till soffan ids inte med ngt datorande, brukar smyga in och läsa rätt ofta, tyst som en mus.
  Angående läkekonst så brukar jag göra lite som dig SÅ jag vet jag skall ha hos doktorn. Behöver sällan förstås, har en kiropraktor jag gått till ibland, helt suverän.

  Gilla

 19. Philippe Ohlund skriver:

  Helena, du skriver: ”Och dom som är mest sjuka – dom äldre – kan inte prata engelska. Så då kommer missförstånden singlande som brev på posten”.

  Ja, givetvis. En mycket svårt sjuk svensk i Belgien, eller sjuk belgier i Sverige har det inte särskilt lätt.

  Jag ser dagligen och har erfarenhet från flera företag, vilket otroligt underläge de små marknaderna och medborgarna i de små språkområdena befinner sig i.

  Alla länder i Europa med språk som talas av mindre än hundra miljoner människor är redan nu fullständigt och totalt akterseglade.

  Och utbildningarna i dessa länder är också följaktligen väldigt bristfälliga.

  Och hur många av de stora företagens bästa produkter når Sverige inom ett år efter att de säljs i England, Tyskland och Frankrike?

  Jämför priser och utbud för de stora företagens webbsidor för Frankrike, Storbritannien och Tyskland, med deras webbsidor för exempelvis Finland, Norge och Sverige.

  Titta vad mycket dyrare produkterna är i de små länderna, samtidigt som kapaciteten och utbudet är så otroligt mycket mindre.

  Det stora företaget jag tidigare jobbade på hade manualer på svenska för 800 SEK, och på exempelvis estniska för motsvarande 1500 SEK. Manualerna på engelska för dessa produkter är mycket bättre och fullständigare och kostar bara 7 Euro.

  Då resonerade en del att man kan köpa av andra, men sanningen är att skillnaden bara är hårfin mellan de stora internationella företagen. Och dessutom vill man ju kanske ha den bra produkten.

  En annan skillnad: skall du köpa dator?

  Väljer du exempelvis en bärbar PC med engelskt OS och engelskt tangentbord eller tyskt OS och tyskt tangentbord, kan jag lova att du får en dator med en helt annorlunda och bättre prestanda, än om du absolut skall ha en dator med exempelvis norskt eller svenskt tangentbord.

  Jag skulle själv dra mig för att köpa en laptop med svenskt tangentbord och svenskt OS exempelvis.

  Och titta på exempelvis de olika företagens TV-apparater och jämför de små marknaderna med de stora marknaderna.

  Diversitet är jättebra om man vill ha dyra och dåliga produkter och noll urval, men jag tycker absolut vi bara skall ha ett språk i Europa – och helst Latin!

  Sanningen är den att små marknader, som den svenska är ekonomiskt ointressanta för de som leder utvecklingen.

  De små språken är tämligen opraktiska och värdelösa, men varken fransmän, engelsmän, eller tyskar är intresserade av att få svenskar, greker, eller portugiser att prata deras språk eller hänga med deras utveckling.

  De stora marknaderna har ju nämligen redan den billigaste och bästa servicen och de bästa produkterna.

  De struntar fullkomligt i om en stackars norrman i Tromsö betalar dubbelt så mycket för en produkt som bara kan klara hälften.

  De skiter också fullständigt i om svenskar och andra får betala 10 gånger så mycket för usla manualer till tekniska produkter, eller endast erbjuds lågpresterande produkter.

  Så vad händer?

  Jo folk åker till USA och Asien och köper produkter där för en bråkdel av kostnaden.

  Det är bara det att dessa produkter ofta inte fungerar särskilt bra i Sverige och om det blir fel på dem så kan ingen reparera produkterna i Sverige heller och dessutom gäller inte garantin.

  Och skickar man över produkterna för en eventuell reparation, så vägrar de sedan att skicka tillbaka produkten till Europa, eller så får man betala 500 dollar i portoavgift.

  Glöm heller inte den 25%-iga momsen plus tullkostnaderna som tillkommer.

  Detta är den bistra verkligheten.

  Så vore jag svensk i Sverige skulle jag erfarenhetsmässigt tänka mig för både en och två gånger innan jag köper en produkt från ett land utanför Europa.

  Den viktigaste valfrågan i Sverige och andra små språkområden kommer av ekonomiska och praktiska skäl att bli att välja ett internationellt gångbart språk.

  Men hoppas verkligen inte på någon draghjälp från de stora språkområdena, för de lever gott på att vi slösar bort våra krafter på ett otidsenligt och opraktiskt uttrycksmedel som det lilla svenska språket.

  Dessutom gnuggar översättarna händerna, för de får ju minst 10 Eurocent för varje ord de översätter….

  Gilla

 20. grynboll skriver:

  Jag har råkat ut för en läkare som jag var tvungen att prata engelska med för att förstå vad han sa, kansigt minsann.

  Gilla

 21. fairymary skriver:

  Hej kära Helena!

  Jag är inte säker på att Sverige har läkarbrist. Dock söker människor för problem som läkare inte är utbildade för. Jag gjorde för några år sedan en utredning om s.k. ”psykosomatisk problematik”. Det är ett svårdefinierat begrepp men det utredningen visade var i princip att c:a 1/3 av de ”ärenden” som kommer fram i konsultationerna på läkarmottagningar är sådant som varken läkare eller sjuksköterskor är utbildade för att tackla. Det tar en förfärlig massa tid och resurser …..för dessa ärenden leder i allmänhet till vidareremittering i vården till nya instanser där man inte heller förstår sig på hur man ska hjälpa till….

  ….och hjälpa till det vill man….

  Gilla

 22. Antonia skriver:

  Vad min sida heter har ju inte så stor betydelse, men jag vill ha reklam på min sida. Men när jag lägger in i widget, så kan jag bara läsa html-koderna. Det funkar inte på min sida.

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  ohlund: Långt svar med bra synpunkter. Kanske vi alla skulle prata latin och ha samma valuta när allt kommer omkring.

  Mary: Ja, du – folk är sjuka och belastar sjukvården i onödan. Det kan jag hålla med om. Men har vi inte lite läkarbrist i alla fall. Vi importerar ju. Hur ska vi få folk friskare – eller, hur ska vi få folk att fatta att dom kanske är friska – att problemet förmodligen ligger någon annanstans. Folk måste helt enkelt börja förstå att dom själva är ansvarig för sin kropp, sin båt, sitt allt…

  Gilla

 24. Antonia skriver:

  Det har jag inte en aningom vad är vitsen med just det. Och vet inte heller om vem som skulle kunna ge svar. Min gissning är att du skyddar dit namn och kanske att man ger viss sponsring till WP. Men det är bara en gissning.

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det kostar 15 dollar per år. Om man får ha reklam kan det ju ha sina poänger. Eller hur? Egen domän – hur låter det? Är du imponerad?

  Gilla

 26. Josef Boberg skriver:

  ”Mary: Ja, du – folk är sjuka och belastar sjukvården i onödan. Det kan jag hålla med om. Men har vi inte lite läkarbrist i alla fall. Vi importerar ju. Hur ska vi få folk friskare – eller, hur ska vi få folk att fatta att dom kanske är friska – att problemet förmodligen ligger någon annanstans. Folk måste helt enkelt börja förstå att dom själva är ansvarig för sin kropp, sin båt, sitt allt…”

  Mg- = hälsa!HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN SAKNAR ALLT ANNAT BETYDELSE

  Gilla

 27. Josef Boberg skriver:

  ”Mary: Ja, du – folk är sjuka och belastar sjukvården i onödan. Det kan jag hålla med om. Men har vi inte lite läkarbrist i alla fall. Vi importerar ju. Hur ska vi få folk friskare – eller, hur ska vi få folk att fatta att dom kanske är friska – att problemet förmodligen ligger någon annanstans. Folk måste helt enkelt börja förstå att dom själva är ansvarig för sin kropp, sin båt, sitt allt…”

  HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN SAKNAR ALLT ANNAT BETYDELSE

  Gilla

 28. Philippe Ohlund skriver:

  Kul att du gillade mina synpunkter, Helena! 🙂

  Gilla

 29. Philippe Ohlund skriver:

  När det gäller den allt aktuellare frågan om ett gångbart världsspråk, så är det enda språket som kan hota engelskan idag tyskan.

  Varken franska, italienska, eller spanska, kan hota det engelska språkets dominans – eller det tyska språkets andraplats, när det gäller kultur, teknik och vetenskap!

  Av olika skäl tror jag att USA kommer att försvagas rejält och att det engelska språkets ställning därigenom kommer att försvagas betydligt efter USAs kollaps.

  Frågan blir därmed: Vill vi att tyska blir det nya världsspråket?

  Jag har ingenting emot det tyska språket, så missförstå mig rätt, men jag upplever det ändå som om latinet är ett bättre alternativ, eftersom det är koncist, vetenskapligt och exakt till skillnad från franskan och ändå vackert och samtidigt mer speglar vår gemensamma historia, vårt kulturarv och vårt alfabet.

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Ohlund: Märkligt att tyskan är så stark. Trodde det var spanskan.
  Hur kan man lära sig latin på ett enkelt sätt. Det vill jag.

  Du räknar kallt med kollaps i USA ser jag. Det gör nog jag med. Deras valuta är skapad ur ingenting sen 1913. Poff – nu har det spruckit.

  Gilla

 31. Philippe Ohlund skriver:

  Anledningen till att tyskan är stark är att det finns så många tyskar och tysktalande personer i Europa.

  Dessutom är tyskarna väldigt driftiga och duktiga personer.

  Det förklarar Tysklands ekonomiska och kulturella dominans på den europeiska kontinenten.

  Jag gillar det spanska språket, men spanjorerna är inte så många och de finns nere i Europas sydvästra hörn.

  Det är alltid de som finns i mitten som bestämmer.

  En gång i tiden var fransmännen många fler än exempelvis tyskarna.

  Hade Frankrike fortfarande varit en monarki, hade det utan tvekan varit Europas stormakt idag.

  Men när Frankrike valde att bli en republik, var det också ett medvetet val att ställa sig vid sidan om inflytande och makt.

  Dagens Frankrike är numera ett litet medelmåttigt land, som dessutom ständigt är lamslaget av strejker.

  De senaste strejkerna tog dock uppenbarligen slut igår, men den franska republiken saknar den nödvändiga viljan och styrkan som krävs för att effektivt och förutsättningslöst kunna samarbeta med andra länder.

  Fransmännen har slutit sig inom sitt skal och där pågår nu dessutom en annan kamp om knappa resurser med 10 miljoner invandrare från Afrika.

  Det ser ut som om Frankrike sakta men säkert dör, tyvärr.

  Det bästa sättet att lära sig Latin är genom studier.

  Den finska radion Yle har radioutsändningar på Latin.

  Dessutom kan man läsa nyheterna på Latin i Ephemeris.

  När det gäller USA, beundrar jag det stora landet i väster.

  Amerikaner är jättetrevliga och tom Sverige är som ett litet USA.

  Dock är amerikanernas problem mer kulturellt.

  Om du frågar en belgier om USA, kommer du få till svar: ”Finns det där landet fortfarande kvar? Har det inte fallit än?”.

  Folk här är inte alls lika positiva till USA som i Sverige.

  Det kanske också har att göra med att engelskans ställning är svagare här.

  USAs kris betraktar jag inte främst som ekonomisk utan snarare som diplomatisk.

  USA gör sitt bästa med att förvandla hela världen till sin fiende.

  På senare tid har tom Storbritannien försökt att distansera sig från USA.

  Att USA är en militär stormakt vet alla. Dock är amerikanerna inga bra diplomater.

  Fast det kanske blir bättre nu med Hillary Clinton som utrikesminister!?

  Gilla

 32. Helena Palena skriver:

  Ja, tyskar är ett duktigt folk. Fast det är ju många andra länder som också pratar spanska. Men det kanske är en annan spanska.

  Idag har jag mejlat till Ron Paul. Du får skutta till Ian W och läsa. En och annan dime har ramlar ner på vissa. Härligt!

  Jag ska köpa en modern bok i latin. Har en gammal och tråkig. Kanske det finns ljudband rentav. Ska googla.

  Gilla

 33. Philippe Ohlund skriver:

  Det är alltid bra och ofta nödvändigt med kunniga lärare när det gäller språkstudier.

  Jag vet inte vad det finns för möjligheter till Latinstudier där du bor, men jag pluggade Latin på kvällarna, 5 timmar i veckan (18 – 21 måndagar och 18 – 20 torsdagar) på Frescati innan jag flyttade till Belgien.

  Det var verkligen jätteroligt för alla studiekompisarna var väldigt motiverade, både yngre och äldre och kom från skilda miljöer och yrken, samt var väldigt allmänbildade.

  När man studerar Latin kommer man också automatiskt in på jämförelser med de andra klassiska språken, grekiska och hebreiska, och får en bra inblick i historia, geografi, vetenskap, politik och religion mm mm.

  Jag läser ofta tvåspråkiga böcker på Latin, med Latin på bokens vänstra sida och en fransk eller engelsk översättning på den högra, om det skulle vara något man inte förstår.

  Problemet med spanska är att det, förutom i Spanien, mest talas i väldigt fattiga länder med tvivelaktiga regimer.

  I Sydamerika är ju annars portugisiska (Brasilien) och italienska (Argentina) viktiga språk.

  Att Tyskland får en ledande roll i det framtida Europa står helt klart.

  Det jag hoppas och tror är dock en generös och internationell inställning från tyskarnas sida, när det gäller språket som allmänt internationellt uttrycksmedel.

  Att det engelska språket förlorar sin särställning står klar, men Latinet kan accepteras av alla.

  Det är alltid intressant och kul att läsa vad som står på Ian W blogg så jag skall titta in där. 🙂

  Tack för tipset och ha en trevlig kväll!

  Gilla

 34. Josef Boberg skriver:

  HelEna – jag har ett gott tips till Dig härgott tips till Dig här, tror jag… 💡 😉

  Gilla

 35. Josef Boberg skriver:

  HelEna – jag har ett gott tips till Dig här, tror jag… 💡 😉

  Gilla

 36. camilla skriver:

  En liten blogg fråga 😀

  Vad tycker du om Rihannas stil? bättre nu eller förut?

  Gilla

 37. Josef Boberg skriver:

  Måhända ett gott tips till Dig rörande HTML-länkning här, tror jag… 💡

  Gilla

 38. sekreteraren skriver:

  LE tispar om att om du vill ha Palena.com så
  bör du byta till blogger för de tar inte betalt för att
  du kopplar ett domännamn till din sida på palena.blogspot.com.
  Givetvis bör du ha ett .com domännamn och inget annat.

  Gilla

 39. Helena Palena skriver:

  Varför ska man ha dot com? Det skiter jag i. WordPress tar 15 dollar per år. Om alla 5 miljoner bloggar köper det blir dom rika som troll. Jag orkar inte ens räkna.

  Gilla

 40. Christina W skriver:

  Det finns olika typer av språkförbistringar. Just nu kämpar vi förtvivlat med en läkare som trots att svenska är hans modersmål inte har förmågan att kommunicera. Det kan nog vara än värre…

  Gilla

 41. Helena Palena skriver:

  Christina W: Ja, då är det verkligen döden i grytan. Förr var det bara överklassaen som blev läkare. Det kanske är en sån. För övrigt får ni googla och lära och läka er själva. Det är mitt råd. Jag känner läkare som ser ut som fån när jag drar loss. För dom kan inte och blir förbannande för att jag att jag kan. Kvinnor kan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.