Herre Gud nu är det MIDVINTERBLOT!

Häng med på party! Slit dej och kom loss!

Häng med på party! Slit dej och kom loss!

Idag – på årets kortaste dag – vänder det igen. Nu ska vi blota och höja en skål för dom ljusare tider som komma skall. Dagen innan julafton partar vi eftersom vi är hedningar. Då doppar vi i grytan och äter skinka och sill och nubbar. Det här med att Jesus skulle vara född vid juletid är ju bara nys. Kyrkan borde få marknadsföringspris för sin kampanj som gjorde att ett poltitiskt beslut blev kunskap. De har lyckats få oss att tro att Jesus föddes på juldagen när han i själva verket föddes i maj skriver Patrik Lindenfors i DN igår. För övrigt första gången jag läser en artikel i media om hur det verkligen förhåller sig. Grattis och tack för det!

Vikingarna blotade tre gånger om året. Vid midsommar – då hjulet vänder igen – och ljuset kulminerar. En gång på hösten och vid jul – vid vintersolståndet. Att blota är att offra. Och ljuset är ju verkligen något att fira och krumbukta sig inför. När kristendomen sen bräschade på tusentalet och tog mark var det mycket passande att slänga in Jesusbarnet kring juletid eftersom människorna då sen länge firade något som kallades ”jul”.

Jag tror inte på kristendomen så därför hän-ger jag mig åt det enda synliga – ljuset. Om ordet jul däremot kommer från att hjulet vänder råder det delade meningar om. Hur det nu än förhåller sig med det tycker jag det är passande så:

Skål för Ljuset!
God Hjul på er alla!

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Herre Gud nu är det MIDVINTERBLOT!

 1. znogge skriver:

  Önskar dig det samma! Blota lugnt!

  Gilla

 2. Kachina skriver:

  Nja, inte för att jag vet och inte för att det har någon större betydelse,,,,,jo förresten, det har det. Jesus föddes i Fiskarna av en mor i Jungfrun.

  Maj tror jag är Buddhas månad.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Man får alltid veta nya saker hos dig.
  Jag skrev också om dagens korta dag redan för en vecka sen. Men ingen har lämnat kommentar.
  Sen nu när jag ville länka till dig, upptäckte att jag har glömt lägga ut det. ( varning för alzheimers, glömmer nog snart också om jag är tjej eller killle)

  Men nu har jag gjort det. Lagt ut OCH länkat.

  Gilla

 4. mrmhalland01 skriver:

  Tja Helena….det är väl kanske inte så många som har Jesus i tankarna under julen i ett välmående I-land.
  Det är ju en mysig tid med tända jlus , många får möjlighet att umgås med släkt och vänner de annars inte träffar, så varför inte passa på att frossa i god mat och dryck och skämma bort barnen med en massa prylar ?
  I år tycker jag att vi bestämmer oss för att avsätta några minuter för att skicka medlidsamma tankar till de som ofrivilligt måste vara ensamma under julen och till dem som inte har ett hem att fira i.

  Gilla

 5. livsglimtar skriver:

  Gillar verkligen att läsa i din blogg när du kommer med spännande tolkningar som jag själv gärna tror på.
  Skål!
  Kram

  Gilla

 6. Badaren skriver:

  Long time no see…

  God Jul på sig.

  Gilla

 7. Malena skriver:

  Ha en trevlig och riktigt mysig jul!

  Gilla

 8. Linda skriver:

  God Hjul Helena!!

  Och tack snälla för kortet, så oväntat och roligt.
  Skål inleder min julledighet imorgon eftermiddag, det känns alldeles underbart :_)

  Gilla

 9. Flink skriver:

  ”God Hjul” var nyskapande.

  God fortsättning på hjulen.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Badaren: Var har du tagit vägen?

  Flink: Ja, God Hjul är verkligen en höjdare!

  Gilla

 11. Josef Boberg skriver:

  God Jul ! /önskar tankeFrihets-vännen Josef

  Gilla

 12. Philippe Ohlund skriver:

  God Jul, Helena! 🙂

  Gilla

 13. photoimagine skriver:

  Önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År!

  / Imagine

  Gilla

 14. fairymary skriver:

  Tack för att du tittade in på min blogg Helena!

  Om julen så tycker jag att det är helt OK att vi firar Jesu födelse nu, oavsett när på året han föddes. Det är svårare tycker jag att vi samtidigt firar ”den heliga familjen” då alla familjer ska vara lyckliga och alla barn tindra med ögonen….samtidigt som vi vet att många barn får uppleva att julen är en plågans högtid för att många inte får någon julefrid i själen utan alkohol…..

  För mig är Josef julevangeliets hjälte…..han som tar sitt ansvar för det barn han inte är säker på att han är far till……

  Med ett litet skratt undrar jag om julskinkan är en hyllning till asatrons gamle Särimner, han som åts upp och återuppstod…..

  God Jul till Dig Helena!

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Mary: Ja, skinkan är en rest från den gamla tron.

  Gilla

 16. LN skriver:

  Låt oss för bara en kort stund lämna BOTOXTILLVARON för någonting helt annat:
  [url för detta utskick: ]

  I MORGON KAN DET VARA DIN (O)TUR ATT FÅ BLI UTVALD TILL RÅNOFFER!

  Det var en gång en invandrad liten gumma i landet Sverige som hade en förkärlek för att hota människor som misshagade henne med polisanmälan. Troligen sprang hon också till polisen och anmälde både ditten och datten. Med avsikt att utöka sin hushållskassa beskyllde den lilla gumman en gång, när omständigheterna råkade falla på plats, en 73-årig svensk pensionär för att ha hotat att döda henne. Genast begav hon sig till polisen för att anmäla pensionären, och polisen nappade villigt Att vara mordhotad borde vara inkomstbringande, menade gumman. Hon råkade nämligen ha skaffat sig litet kunskap om den perfida, invandrarservila lagstiftningen i landet Sverige, den som bereder ständig sysselsättning åt diskrimineringsombudskvinnan och hela hennes kår av 60+ lojala medarbetare. Oturligt nog höll av någon anledning gummans innovativa affärside inte ända fram. Över att inte mera vara mordhotad och därför tvingas gå miste om det begärda och med ivrig förväntan emotsedda skadeståndet på 50.000, är den lilla gumman idag naturligtvis rejält kränkt. Hennes gode vän kriminalkommissarien har medkännande försökt att ljuta olja över hennes upprörda känslor och har som plåster på såret lovat henne att hon likväl skall få ut ett skadestånd på åtminstone 10.000 av den utpekade pensionären. Den geniale kriminalkommisarien har nämligen nu 15 månader i efterhand åt den lilla gumman konstruerat en förolämpning, som man kanske kan låta pensionären plikta för.

  Oansvarigt och illasinnat har det framkastats en misstanke om att den lilla gumman och kriminalkommissarien rent av sammarbetar beträffande skadeståndet — men i så fall ligger gumman nog pyrt till — då får hon bara 3.333 fattiga kronor, dvs hälften av vad kriminalkommissarien skall ha, ty enligt ‘sharia’ är hon som alla vet bara hälften värd som människa. För en kvinna innebär det klara nackdelar att ha underkastat sig den himmelska supertomten ALLAH.

  Den enfaldige pensionären, som lögnaktigt blivit anmäld för att ha mordhotat den lilla gumman, anmälde i sin tur gumman för falsk angivelse enligt brottsbalken 15 kap 7 §, men hennes gode vän kriminalkommissarien hävdade med en dåres ihärdighet, att det inte gick att visa, att någon — någonsin — vare sig skulle ha mordhotat henne eller inte ha mordhotat henne. Även om det står inskrivet i polisens tjänstedator, synes det inte kunna visas att gumman har anmält pensionären för att ha traktat efter hennes liv. För kriminalkommissarien själv, denne primus inter pares, gick det dock galant att i 15 månader hysa tilltro till den lilla gummans osannfärdiga angivelse. Kanske har kriminalkommissarien råkat ut för en hårddiskkrasch eller så är det bara en propp?

  Man frågar sig om polis och åklagare har mandat på och kapacitet att styra och ställa med verkligheten helt efter eget skön? Är verkligheten verklig eller är den blott en illusion av typ Matrix? Har polisen någon verklighetsanknytning? Brottsuppklaringsprocenten 6% tyder på allvarliga brister i polisens kontakt med verkligheten. Har Svensk Polis kanske hyrt in Keystone Cops Corp. för att att sköta bovjakten? Är detta förklaringen till underskotter på 780 miljoner? Nyligen har vi fått höra att polisens (blås)moral är mycket hög: maximalt antal utandningsprov kombineras skickligt med minimalt antal haffade rattfyllon. Varje haffat rattfyllo skulle otillbörligt tära på otillräckliga personalresurser. Färre antal tagna bovar ger mindre pappersexercis – till gagn för skogen, medan fler tagna bovar skulle öka CO2-utsläppen i allarmerande grad. Kan det ej antagas att alla vi skattebetalande ‘personer med sk svensk bakgrund’, som pröjsar för ‘SnutDagis’, till slut och för gott förlorar all tilltro till polismakten, som numera, trots införandet av dialogpoliser, endast med nöd lyckas upprätthålla allmän ordning och säkerhet. Skall vi tvingas börja söka stöd hos kriminella nätverk?

  Den fantasilöse och påstått mordhotande pensionären, som inte har tagit intryck av Matrixmyten, anmälde den tidigare stackars mordhotade lilla gummans kriminalkommissarie till JK, JO och till hela Sveriges Rikspolischef Benke Svensson för brist på oväld samt för att vara korrupt och möjligen också syssla med ekonomiska oegentligheter. Detta ledde naturligtvis till ingenting. Rättsväsendets lakejer håller varandra ömsesidigt om ryggen, och hänvisar hele tiden den klagande ill lägre och diffusare instanser. Meningen härmed är sannolikt att intill passivitet trötta ut den klagande. Pensionären, som allt mera börjar påminna om en otrevlig, rättshaverisk typ, anser att i det här fallet är all frånvaro av diskretion en hederssak, därför detta utskick. (- vad var det för ett konstigt ord han använde, ‘rättshaverisk’? – vad betyder det? – för info, klicka )

  Hursomhelst, den tidigare föregivet mordhotade men numera endast förolämpade lilla gumman ligger i startgroparna för att så snart kallelse anländer ila iväg till en oväldig svensk tingsrätt för att få utdömt sitt som hon tycker alldeles för låga skadestånd.
  -Har man uppoffrat sig och rest ända hit till Nya Sverige enkom för att berika landets trista kultur, så är man Insha’Allah förtjänt av ett generösare bemötande!

  Tag del av den senaste utvecklingen av ärendet, som fått dansa en lustiger dans, först hos polisen, och sedan nu inför offentligheten; antingen googla MORDHOTADMUSLIMA eller klicka .
  Hemsidan utökas kontinuerligt!
  – – – – –
  Skicka gärna länken till detta utskick vidare!
  + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
  POST SCRIPTUM

  Tack för att Du har läst så här långt, och eventuellt också klickade Dig vidare! Från hemsidan kunde Du om lust förelåg enklare än att lämna en bloggkommentar avsända ett eMail till mig — som således är den ondsinte och påstått mordlystne pensionären, vars fatalitet skildrades ovan! Ditt intresse och engagemang alternativt din uppoffring värderar jag. För att visa min uppskattning har jag gjort följande arrangemang.
  Kanske är namnet FJORDMAN bekant för Dig? Han är en världskänd norsk bloggare, som nyligen har gett ut sin första bok ‘Defeating Eurabia’, 340 sidor, pris i USA 35 EURO. Denna bok måste anses vara absolut nödvändig läsning för alla med intresse för nutid och framtid och inte minst för den egna framtiden. Boken kan lagligt och helt i överensstämmelse med Fjordmans önskning också fritt nedladdas. Jag har lagt upp den som okomprimerad (M)HTML-fil på följande länk, och den kan därför antingen öppnas direkt eller nedladdas.
  Förordet till samma bok, plus diverse kommentarer kring boken och om den, har samlats i en fil för sig. Börja gärna med den!

  En mästerlig skribent helt i paritet med FJORDMAN, och som ej heller skriver på sitt modersmål, är TAKUAN SEIYO. Hans ‘From Meccania to Atlantis’, hittills i 4½ avsnitt på BJ, finns samlade för läsning/nedladdning här: Mycket läsnöje!
  + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

  Detta ePost-utskick distribueras till i huvudsak sk makthavare och opinionspåverkare i Sverige. Med makthavare förstås: regeringsmedlemmar, riksdagsledamöter, (högre) tjänstemän i statlig och annan förvaltning/verksamhet, polis, domstolar etc. Med opinionspåverkare avses media överhuvudtaget, författare, journalister, jurister, bloggosfären och även enskilda personer. Avsikten är att framvisa ett av sannolikt många liknande fall, som alla hittills utspelats i det tysta och vars antal sannolikt kommer att tillväxa lavinartat med införandet av ‘hatbrottsprincipen’ samt andra trevligheter av tvångskaraktär, som EU-byråkraternar utfunderar. Svensken skyddas enligt riksdagsproposition 97/98:16 numera ej mot hat- eller rasistiska brott. Svensken tillhör ett folk, som ej mera finns i den bemärkelsen att svensken ej anses ha en egen etnicitet och kultur. Makthavarna i landet Sverige har planerat att införa en helt ny religion och att ersätta svensken med mindre tråkiga, kulturbärande människor invandrade från mera exotiska delar av världen. Detta har flertalet egocentrerade och somnambuliska svenskar ännu inte upptäckt. Unikt i det världshistoriska perspektivet är också, att en ursprungsbefolkning själv får bekosta koloniseringen av det egna landet. Nog är det dags att att ropa: SVERIGE — VAKNA! Klockan är redan fem över tolv._

  Gilla

 17. LN skriver:

  Var det så smart att plocka bort alla länkar??

  Om man klickar sig hit:

  hå te te pe kolon 2 snedstreck tinyurl punkt com snedstreck
  4hs4xa

  så finns dom där!

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  LN: Jag har inte plockat bort några länkar!

  Gilla

 19. Antonia skriver:

  Du får alltid de mest märkliga kommentarer då…

  Ps:
  Kolla min dagens, gjorde en riktig fin Slideshow….om jag får säga det själv. Det ser nästan ut som en deckare hihi…

  Gilla

 20. Josef Boberg skriver:

  Julklappen ovan var …härifrån

  Gilla

 21. Knute skriver:

  Numera är det ju vanligt i engelskspråkiga länder att säga Holiday i stället för Christmas. Likadant gick nazisterna till väga när de ville fira vintersolståndet, för att på det sättet få bort Jesus födelse och kristendomens kärleksbudskap ur människornas sinnen. Man talade om att man ville överbrygga motsatser och främja ”enhet”, ungefär som vår tids floskler om ”dialog” och ”förändring”.

  Politiskt korrekt för att blidka islamofascisterna har man i England också försökt introducera Vinterljusfestival” i stället för Christmas.

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Josef: Skrämmande hur det förhåller sig. Alltså behöver ingen svälta. Det är ju bara att trycka pengar. Jag har alltid undrar vem vi lånar av – nu vet jag. Huvaligen!

  Gilla

 23. Pingback: Hela världen pratar sex! I morgon blir det BLOTT med ett T! Tänk hur man ställer in sig… « Helena Palena

 24. Mr Anderson skriver:

  Är en pengar långivare, erbjuder jag lån hela dagen, erbjuder jag både personligt lån och
  företag lån, och jag har kort och Lond sikt lån så om du är
  intresserade, inga problem, jag vill att du bara kontakta mig nu via min e-post
  adress (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

  Gilla

 25. Pingback: Vintersolstånd! Nu blir det ljusare igen! | Helena Palena

 26. Pingback: Klimax och Kulmen som gäller! | Helena Palena

 27. Pingback: Midvinterblot! Nu vänder hjulet! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.