Knuff från Johan Larsson & Daniel Brahneborgs ping

När man bloggar kommer man in i en annan värld. Men den världen är egentligen ganska liten. Det är bara två procent som bloggar regelbundet varje vecka. I världen totalt är det visst bara fem procent som kan koppla upp sig. Det är bara 41 584 bloggar som är reggade på Bloggportalen. Det är ju samma upplaga som en liten landsortstidning egentligen sett i perspektiv!

Var och en bloggar på olika sätt. Men alla vill vi ha besökare skulle jag tro. Kanske noll kul att skriva om ingen läser. Skriver du provokativt om dagens händelser i media för att locka slösurfare, eller skriver du om egna saker även om bara några få läser det? Om man styrs av att man ska skriva braskande för att få läsare så blir det nog lätt så att man springer i flock och skriver om samma sak. Johan Larsson som startade knuff.se tycker att bloggvärldens ledstjärna verkar vara så.

Nanok Bie har skrivit en krönika i Journalisten om Johan Larsson. Bie tycker att ”det är underbart att mannen som skapat det bästa bloggsökverktyget inte bloggar om sig själv, eller vill bli kändis på grund av det han gjort. Istället har han försökt skapa någonting som ger nätet ett mervärde. Det är tänkvärt när så många bloggar handlar om yta och skrivs av personer som bara vill bli ”kändare”.” Johan Larsson är med andra ord en blygsam person. Såna växer minsann inte på trän idag med tanke på den kändishysteri som råder. Undrar hur han ser ut? Om man googlar på hans namn så kommer det upp inlägg som tror att han inte finns. Att han i själva verket är ett alias för Schibstedt eller Bonniers som vill ha full koll på allt som skrivs och fri tillgång till ip-nummer. Om du finns Johan – fortsätt med att hålla dig borta från TV-soffor och dylikt. Då kommer du att bli lika sägenomsusad som Bo Balderson.

Det är hur som haver otroligt att en enda person helt ensam utan backning av någon stor mediekoncern lyckats skapa en sådan mäktig samling bloggportaler som knuff.se tycker Nanok Bie. Fast jag har inte många besökare därifrån måste jag säga. Mina inlägg pingas där genom Daniel Brahneborgs automatpingfunktion. Jag länkar alltid till intresssant.se också. Det kommer inte så många besökare därifrån heller. Men man får ju göra så gott man kan för att synas i denna underliga värld som bloggens verktyg bjuder på. Vill du ha fler besökare och inte gjort allt du kan för att få det kan du använda dig av Daniel Brahneborgs pingfunktion. Klicka på länken eller kolla i min blogroll. Då slipper du pinga manuellt här och där. Då får du allt i ett! Och då blir livet lätt!

——-

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Knuff från Johan Larsson & Daniel Brahneborgs ping

 1. Josef Boberg skriver:

  ””Det är mänskligt att försöka utnyttja systemet. Men personligen tycker jag det är tråkigt att så många svenska bloggar verkar ställa sig frågan: ’Vilken toppnyhet ska jag skriva provokativt om idag för att få maximalt antal slösurfande besökare?’ istället för att som tidigare ’Nu skriver jag vad jag tycker även om bara några få intresserade läser det’.” – slut citat ifrån artikeln ifråga.

  ’Nu skriver jag vad jag tycker även om bara några få intresserade läser det’ – är nog min främsta ledstjärna, faktiskt… 😉

  Men visst är det kul med många besök också – och det ena behöver ju ej alls utesluta det andra ❗

  Apropå besök – så ökade mina bloggbesök till mer än det dubbla – vid tidpunkten för när wår ”vän” på UD spammade josefboberg på Carl Bildt´s blogg.

  Så som alltid – ”Alla mynt har två sidor ❗ ”, verkligen… 😆

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Josef: Använder du Daniels ping?

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Har samma problem som du, få som läser, eller lämnar kommentar. Mest bara sökmotorer som drar upp min statisktik. Ibland funderar på att stänga av sökmotor funktionen, men är för rädd att då jag inser att föutom dig, Jenny, Grynboll och Livsglimtar ingen annan som läser.
  Du har rätt man har ett stor behov att bli läst, annars kunde man lika gärna skriva för byrålådan, och det har jag aldrig gjort för och vill inte börja det med nu heller.

  Och AB-folket är bara insnöat att blogga inom den egna commityn, de är rädda att bli smittade med nåt konstigt om de tittar utanför också. Och endå är det bara en enda klick man behöver göra. Märkligt.

  Men jag fortsätter ett tag till. För det är kul, och hoppas att fler hittar en. Ping.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Nä, jag trivs bättre här. Stannar här. Tycker det var för snaskigt på AB. Lite stilfullare här. Hur ser man att det är en sökmotor som varit igång? Pingar du genom Daniel?

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Helena: Jag har precis blev kund hos ICA-banken. KAn verkligen rekommendera. Enkelt att använda bra ränta, internetbank, lätt överföring, kort med eller utan kredit, poäng på allt du köper på kortet oavsett var du handlar, som man kan sen köpa av hos ica i form av food. Och det är snabbt att sätta in pengar när som helst, och pengarna är inne på banken OMEDELBART.

  Jag har precis fått höjningarna jag ska få på mitt Nordeakonto Ska faktiskt räkna ihop hur mycket de tar betalt per år mot att man inte får någonting i utbyte. Att ha pengarna hemma under madrassen ger samma ränta men inga övriga kostnader 😉

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Jag har ICA-kort. Kanske man skulle gå över?

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  Nej – HelEna – jag pingar ej alls hit eller dit, faktiskt… Jag tilllåter bara det som sker att ske = ”taggar” på det som ser intressant ut – och så ger det ena det andra osv. Mycket mycket enkelt, verkligen… 😉

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Josef: Men kolla Daniels pingverksamhet. Det kostar ju ingenting och det kan ju ge något.

  Gilla

 9. livsglimtar skriver:

  Nu har jag att igång Pingandet tack vare dig … ska bli kul att se om det händer något. Sen fattar jag som vanligt nada .. undrar var det är jag kommer synas? Jag klickade i alla de där länkarna, går det så går det ha ha!
  Kram på dig och trevlig helg

  Gilla

 10. Antonia skriver:

  Jag gillar inte Ab design, så jag stannar:)
  Jo statistik. När du tittar på din statistik sida då kan du läsa ut den på vänster fältet. Om t.ex du ser mitt bloggnamn då kan du klicka på det raden och hamna hos mig. Inte hemma hos mig 😉 men på min blogg.
  Sen finns det andra där som: twingly.com/search?p=2&q=halens eller sv.wordpress.com/tag/nordea och då är det sökmotorerna var framme. Testa och klicka på det du har på din statistik sida.

  Men om man är modig 😉 då kan man stänga av den genom inställningarna. Jag är inte modig.

  Gilla

 11. znogge skriver:

  För min del måste jag skriva om det som passar mig sedan får de som vill läsa! Bloggade ett tag på expressen men under en period fungerade absolut ingenting så jag gav upp.

  Gilla

 12. LatentEnergi skriver:

  Ska vi också starta ett ”bekvinnings och rekryteringsföretag”?

  Det finns fler än en massa sådana firmor i Sverige.
  Hur arbetar de?
  Hur seriös är denna bransch?
  Är det lönsamt?
  Som konsult är det nog lätt att man ramlar in i denna bransch på ett bananskal.

  1. TG Bemanning
  2. Brand Fuel AB
  3. Karisma Rekrytering AB
  4. Resurs Bemanning
  5. Clienta Kompetensförsörjning
  6. Trust
  7. ELEGIR Rekrytering & Utveckling
  8. Montico
  9. Supreme Recruit AB
  10. Alumni AB
  ..
  ..
  311. Acconia Resultatskap AB
  312. Partner Rekrytering AB
  313. Boardtalk
  314. Workagent Sverige AB
  315. Skrivhuset AB
  316. Arbetsgivarringen Skaraborg
  317. Fabi Kompetanse
  318. Matchpoint Recruitment AB
  319. Propell
  320. Boss Rekrytering AB
  321. Jobbet.nu
  322. Svensk Läkarrekrytering
  323. Labteam
  324. Pharma Search AB
  325. Arenius Schröder & Besterman
  326. Personalpoolen Mellansverige AB
  327. Annika von Sydow Rekrytering
  328. Groenblad & Partners AB
  329. Andersson & Korn AB
  330. Berglund & Partners Rekrytering och Utveckling AB
  331. Rubino Rekrytering AB
  332. Docare KB
  333. Technogarden Engineering Resources AB
  334. Personova AB
  335. Qtym AB
  336. Jobnet
  337. Student Work Link Sweden AB
  338. Witt & Co Executive Search AB
  339. Skillingeudd AB
  340. IT-Resurs AB
  341. Want AB
  342. Fokus Rekrytering
  343. Chefspoolen AB
  344. Urvalet
  345. Akime
  346. Nextep HR Management HB
  347. Calmar Bemanning KB
  348. Rekryteringsbolaget Annette Pettersson AB
  349. Maria Magnusson Chefsrekrytering AB
  350. Hudson
  351. Medic Valley Rekrytering AB
  352. FriendlyLocums
  353. U-Man Test & Business Services AB
  354. KRUT
  355. 10 Ton Rekrytering AB
  357. Modeverket AB
  358. Psykologkonsult Marian Olsson AB
  359. AffärsKompetens
  360. Amrop International
  ..

  (Hela listan finns hos talangscouten.se)

  Gilla

 13. menuette skriver:

  Hej,
  brukar pingla ´manuellt på nyligen, har inte iddas sätta mig in i helheten. Bryr mig föga om sidvisningarna i och för sig.
  Några kommentarer brukar jag få dock och de nöjer jag mig med. (nästan så jag tycker de är jobbigt om de blir för mkt, helt alvarlig nu)
  Vardagen i sig är ett ständigt jagande på siffror, på bloggen vill jag koppla av 😉

  Ha en skön helg Palenisen, sitter med färg i håret, skal bli kul o se resultat.

  Gilla

 14. Tack för de vänliga orden. 🙂

  Gilla

 15. fairymary skriver:

  Tänkvärda tankar Helena. Jag har noterat att jag skriver när jag ”rinner över”….när starka känslor trängs i bröstet och pockar på att få bli formulerade….och det är klart att det är väldigt roligt när någon läser vad jag skrivit….och ännu roligare att få kommentarer.

  Tack för att du tittar in då och då och lämnar läsbara spår!

  Gilla

 16. LatentEnergi skriver:

  Med sådana här nyheter:
  http://www.digitaljournal.com/article/262389
  behöver du inte fundera på pingar, då kommer de
  automatiskt.

  Gilla

 17. bestofmankind skriver:

  Tack för tipset!

  Din blogg är alltid läsvärd.

  Gilla

 18. LatentEnergi skriver:

  Kommer vi att få en 30-tals liknade ekonomi nästa år?

  Gilla

 19. Antonia skriver:

  Så avundsjuk på de som inte bryr sig.
  För om man inte gör det, varför ska man skriva publik? varför inte på pappret eller bara som en worddokument?

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Latent: Ja, det kommer vi nog att få. Synd bara att det drabbar fel människor…

  Gilla

 21. LatentEnergi skriver:

  Finns det någon bok om 30-talet?
  Jag vill läsa på om vad som väntar.
  Ska jag köpa konserver för pengarna?
  Eller ska jag köpa Xact bear?

  Gilla

 22. LatentEnergi skriver:

  Antonia:
  Vad ska du med alla ovänner till?

  (Du tror väl inte att det är vänner man finner med hjälp av en blogg på internet?)

  Gilla

 23. LatentEnergi skriver:

  Socialstyrelsen anser från och med den 1 januari 2009 att ”Fetischism”, ”Transvestism” och ”Sadomasochism” inte längre ska betraktas som sjuklig sexuell läggning (parafili).
  http://www.socialstyrelsen.se/Aktuellt/Nyheter/FirstPage/2008/Q4/081117nyhet.htm

  Men fram till nyår gäller att följande är parafili (d.v.s. sjuklig sexuell läggning)

  F65.0 Fetischism
  F65.1 Fetischistisk transvestism
  F65.2 Exhibitionism
  F65.3 Voyeurism
  F65.4 Pedofili
  F65.5 Sadomasochism
  F65.6 Multipla störningar av sexuell preferens
  F65.8 Andra:
  Obscena telefonsamtal
  Frotteurism (gnugga sig mot okända)
  Nekrofili
  Sex med djur
  stympning eller anoxi
  F65.9 Störningar av sexuell preferens, ospecificerad.
  http://www.socialstyrelsen.se/Amnesord/klassifikationer/specnavigation/Diagnoser/KSH97/ksh97tot.htm

  Även ”Transvestism med dubbla roller”, ”Könsidentitetsstörning i barndomen” och ”Multipla störningar av sexuell preferens” utgår vid nyår.

  De flesta kvinnor har dragning åt fetischism, exhibitionism och pedofili.
  Hela modebranchen bygger på kvinnors dragning åt fetischism och exhibitionism.
  Modebranschen välkomnar nog socialstyrelsens beslut.

  Men en exhibitionist och en voyeurist passar ju perfekt ihop, så varför betraktas det som sjukt
  när inte homosexualitet ses som sjukt?

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  Latent: Skitbra kommentar. Ett inlägg faktiskt! Kan bara konstatera att människan verkligen är ett sjukt djur. Pervers så det förslår! Äcklig rentav.

  Tänker på den där engelske politikern som dog med en nylopstrumpa på skallen och med en apelsin i munnen under en sexakt. Där fick han så han teg. Fy fan vilket svineri…

  Gilla

 25. turez skriver:

  Det känns som om att alla bloggar och att procenten borde vara högre 😉 Jag tycker om bloggvärlden, att läsa om andras liv och andra tankar. Jag finner det stimulerande att skriva av mig. Om vad jag gör eller vad jag har gjort, tankar jag får och få feedback på dom! Att blogga är en självklarhet 😉

  Gilla

 26. Pingback: Yttrandefrihet godtyckligt för Pingverktyg i Sverige – Living Forum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.