Vad ska man säga om Halal-Tv? Heja Hamilton!

Visst är det bra att tre unga invandrartjejer – födda i Sverige dock – får komma till tals. Men problemet är att dom är troende muslimer. En av dom tycker att stening är rätt. En annnan ska bli jurist. Man kan undra hur hon kommer att tänka vid våldtäktsmål. Vad det är som sitter i hennes ryggrad.
Dom här tre tjejerna gick omkring i sitt halvtimmeslånga program och gnällde över varats tillstånd. Varför en del är rika och en del är fattiga! Det blev ju varken hackat eller malet. Ett progam för gallerierna. Det hettade dock till med Carl Hamilton och det med all rätt. Flickorna ville inte ta i hand och hälsa som man gör här i Sverige. Jag trodde att det bara var muslimska män som inte vill ta en kvinna i hand. Men muslimska kvinnor vill inte heller handskaka. Jag tycker man ska ta skeden i vacker och hand och med andra ord ta seden dit man kommer. Men icke!
Det kommer flera halal-program. Undrar om dom kommer att ta upp varför muslimska flickor inte får lära sig simma; varför inte kvinnor får vara i moskén på samma villkor som män; varför flickor måste sätta på sig slöja när dom blir könsmogna; varför profeten Mohammed kan få gifta sig med en 6-åring och vilka konsekvenser det medför för flickor i den muslimska världen. Det skulle vara intressant. Men det kommer nog inte för det är alltför farligt att prata om. Då kan dessa slöjbeklädda flickor med all trolighet riskera att bli kastade från en balkong eller hedersmördade.

Läs Carl Hamiltons inlägg på Newsmill här!

——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Vad ska man säga om Halal-Tv? Heja Hamilton!

 1. Antonia skriver:

  Jag fick kalla rysningar när jag såg rubriken på programmet. Jag vet inte vad namnet betyder men får associationer till döden (säkert betyder nåt annat dock, kanske ett sätt att slakta eller förbereda maten)
  Men jag håller med dig. Vill de förändra nåt så kan de väl flytta tillbaka till sina respektive länder och kan förändra där. För jag tänker kanske annorlunda, men om jag skulle flytta till deras land inte skulle jag gå runt och vill att hela landet ska anpassa sig efter mig. Visst kan man leva i arabkolonier, turkisk kolonier eller svensk kolonier, när man bor utomlands. Jag valde bort det, och umgås relativt lite med mina landsmän. För mitt syfte var inte att umgås med de som jag ville komma ifrån.
  Jag är säkert som en främmande fågel, för de flesta människor som vill leva ihop med sina likasinnade. Svenskar har ju också egna skolor och kyrkor utomlands, även egen tidningar och radiostationer. Och vissa av de lever väldigt isolerade tex i Spanien. Men jag är även mot det.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Du har så rätt. Jag är också en främmande fågel fast jag är född här. Men man blir ju en sån om man blir ockuperad av andra som ska bestämma att vi ska göra som dom. Nä, det börjar gå för långt. Alla är så politiskt korrekta så man vill ju spy.

  Säger bara Halal-slakt! Fast djuren i Sverige som ska slaktas på detta sätt blir visst i alla fall bedövade innan dom skär halsen av dom.

  Gilla

 3. Maria skriver:

  Hmm..ta seden dit man kommer. Dom är ju födda här i Sverige.
  Jag tror man gör det enkelt för sig att säga att man får ta skeden i vacker hand. Det handlar om övertygelse, och vem är jag att bryta den? (om det inte bryter mot männskliga rättigheter)

  Det finns nog inget rätt eller fel. Utan man måste nog bygga upp en förståelse från båda håll.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Maria: Det sorgliga med dessa beslöjade muslimska kvinnor som inte tar främmande män i handen är just att dom inte får. Det har män bestämt över dom.

  Gilla

 5. mblogg skriver:

  Men är det så fel? bara för att vi tycer det är märkligt med såna lagar så kan vi ju inte slå dom med pekpinne att såna lagar kan man inte ha.

  Nu känner jag inte till de muslimska lagarna men Låt dom ha sina lagar så länge det inte bryter mot svensk lag och överträder de mänskliga rättigheterna.
  Tänker jag fel?

  Gilla

 6. Elisabeth skriver:

  Har aldrig fått klart för mig varför de kommer just hit – eller rättare sagt varför de valt just Sverige – alla dessa muslimer som finns i Sverige idag.

  Är det för att här flödar bidragspengarna och de får utbildning för sina barn i muslimska skolor som betalas av oss skattebetalare som har världens största skatter.

  Om de är så övertygade i sin tro borde de valt ett muslimsskt land att bosätta sig i. Varför inte Saudiarabien som flödar av houng och guld.
  Nej just det! Där kan de inte få leva som i Sverige där vi dumma svenskar står för deras utbildning och att de kan leva muslimskt i över 25 år utan att ens kunna svenska. Vi svenskar måste VAKNA . Nu är det nog med VANSINNET.

  Gilla

 7. LatentEnergi skriver:

  Obama är inte svart.
  Han är vit, om man ser honom med en svart
  människas ögon.
  Tänk att den annars så politiskt korrekta SVT missat det !

  Att inte ta i hand är väl inget att bråka om, just därför
  valde SVT det.

  Faran är religiösa tror att då är det fritt fram även
  för olagliga religiösa seder.

  Gilla

 8. Philippe Ohlund skriver:

  Islam handlar om ofrihet och kvinnoförtryck.

  Dess motsats är frihet och jämlikhet. Precis det som finns i Sverige och som dessa Abrahams barn innerst inne önskar sig.

  Endast en fri värld är generös nog att bjuda in allsköns förtryck.

  Men i en ofri värld kan man endast drömma om frihet…

  Gilla

 9. Asterix skriver:

  Syftet är inte att folk skall lära sig något om islam. Syftet är att visa upp tre unga tjejer med slöja som rapar floskler. Anna Lindman-Barsk och Gunnar Hofverberg hade väl kunnat köra programmet helt själva och dragit på sig slöjor! Då hade man varit ärligare och inte behövt utnyttja dessa unga kvinnor som redskap. Vad te x Cherin Awad egentligen har för åsikter har man ju istället gjort allt för att dölja. Läs debatten från början på https://www.flashback.info/showthread.php?t=752899

  Gilla

 10. rormok skriver:

  Jag såg inte programmet, men jag undrar lite stillsamt. Är det inte ganska dumt att göra en så stor grej av denna sak?

  Jag tycker att tjejerna borde ha skakat hand med C.H. Det är ju så vi gör i Sverige, där dessa tjejer är födda.

  Problemet blir, att rasistiska åsikter får mera plats genom detta program.

  Visst vi har yttrandefrihet.

  Men jag tror att ”debatten” kan bli onyanserad, och tyvärr hatisk mot muslimer.

  Sen har jag extremt svårt att förstå hur det skulle kunna vara rasistiskt, att skaka hand med en muslim.

  När man bor i ett land, där majoriteten har en annan religion, än sin egen, bör man vara lite mera anpassningsbar, tycker jag

  ja jag vet inte, men jag vet att om jag flyttade, eller blev tvungen att flytta, till ett annat land, så skulle jag göra allt jag kunde, för att så snabbt som möjligt kunna klara mig på egen hand i ”det nya landet”

  Gilla

 11. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Jag såg ej programmet – Tack och Löv ! 🙂

  Jag konstaterar bara att religioner och personlig frihet – och alldeles oavsett vilka religioner det handlar om – aldrig någonsin (i vart fall under de senaste ca 6000 åren) har kunnat förenas, tyvärr tyvärr…

  Gilla

 12. znogge skriver:

  Man kan ju tycka att detta är storm i ett vattenglas och sedan tillägga att låt kvinnorna hälsa som de vill! Ja för all del men i det här fallet handlar det om att män bestämt att kvinnor inte får ta män i hand. Det är synnerligen bekymmersamt och ska inte accepteras!

  Alla vet vi ju vad som kan hända flickor som sätter sig upp mot männens regler… När de inte vill gifta sig med den utvalde… Pela, Fadime… Namnen får tala för sig själv!

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  znogge: Pela och Fadime – hur sorgligt är inte morden på dom. Det finns inte ord. Flickor har inget värde i deras manskultur.

  Gilla

 14. sidekick skriver:

  Ja det var ju bra att Hamilton tafsade på flickorna, för att visa hur jämställd svensk man han var.

  Gilla

 15. Jan Hellström skriver:

  Tänk er att kungen hälsar på 100 uppradade underdåniga undersåtar och när han räcker fram högerhanden väljer de i stället för att fatta kungens hand att göra sina personliga hälsningar, t.ex. lägga handen på hjärtat, nypa sig i örsnibben, hitlerhälsning etc. etc.
  Komiskt och opraktiskt.

  Gilla

 16. LatentEnergi skriver:

  ”Vår fina fredliga gest – vi sträcker fram handen och tittar varandra i ögonen och hälsar – är farlig för dom. Det kan leda till en sexuell förbindelse. Alltså måste dom klappa sig på bröstet istället för att skaka tass. Det har män bestämt över dom.”

  Jag ser ofta beslöjade kvinnor hälsa på män med handskakning. Men de männen är bara muslimska män?
  Vi ska kanske inte vara förvånade över konsekvenserna när folk lever efter en religion.

  Gilla

 17. menuette skriver:

  Nu har jag inte sett programmet själv, och handlar det inte om tittarsiffror/ har den uppfattningen att det mesta vi ser i TV är vinklat för att sälja.
  Hur som, håller helt med dig!
  Dessutom med tanke på att tjejen växt upp här, så borde hon vetat bättre.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  menuette: Det kommer visst sju program till på måndagkvällar. Jag ska inte titta.

  Gilla

 19. Jag måste ändå säga att jag tycker att idén med Halal-tv är bra. Och efter att ha sett första programmet, kan jag inte känna annat än CH gjorde bort sig ordentligt.

  Oavsett vad islam för med sig av kvinnorförtryck etc. så är det här ett viktigt ämne som bidrag till den övriga debatten om kvinnoförtryck och religionsförtryck överlag. Varför döma ut dessa tre unga kvinnor, undrar jag. Istället borde vi försöka förhålla oss så objektiva som möjligt och tillgodogöra oss deras resonemang, för att skapa en större förståelse för deras sätt att se på tillvaron och livet. Det behöver inte betyda att vi måste instämma med dem.

  Och det behöver inte alls innebära att vi automatiskt godkänner detta. Men jag tror att öppenhet är nyckeln till större förståelse och om inte annat ett mer konstruktivt debattklimat överlag.

  Gilla

 20. Filip Björner skriver:

  Man skulle ju kunna rekommendera SVT att köpa in Lars Vilks’ musikal DOGS, vilket skulle kunna utgöra en pytteliten motbild mot islamkulturpropaganddan.

  Trailern finns här: http://www.vilksdogs.se

  Och jag skriver lite om den på Newsmill:
  http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/11/en-provocerande-trailer

  Halal-tv är ett propagandaprogram för en religion som alltid kommer att innebära könsapartheid. Det skulle inte ha varit mer osmakligt om SVT lät några nynazister göra ett Arisk-tv också.

  Gilla

 21. Personligen tycker jag att Halal-TV var ett skitprogram, med tre ängsliga flickor i fula kläder (störtdykning i tvättkorgen) som traskar runt i samhället som några 2000-talets Ville, Valle & Viktor, yttrar diverse plattityder, klicheer och struntprat utan substans.

  Jag var själv med i ett av programmen (det om sex, förstås), och blev intervjuad om ”den sexuella revolutionen” och dess effekter på samhället. Tjejernas oförmåga att komma med något vettigt och genomtänkt var på något sätt så typisk för varje sorts människor som väljer att gömma sig bakom en ideologi, en religion, en yttre form som någon annan har bestämt. Deras slöjor och ”sanningar”, deras muslimska tro, blir bara diffuserande lövverk att gömma sig bakom, slippa tänka själv, slippa ta ansvar.

  Patetiskt.

  Och det är tyvärr precis lika patetiskt att tycka att ”de borde åka hem dit de kom ifrån”, eftersom det här faktiskt är svenska tjejer. Samma okritiskt dogmatiska beteende finns hos kristna, hos politiskt engagerade, hos vanliga Svenssons – men det ser vi inte lika tydligt, eftersom vi är programmerade på liknande sätt.

  Gilla

 22. Och för er som reagerar negativt på ordet ”halal”, för att det associerar till djurslakt – pleeeease – läs på lite.
  Enligt islam är allt som är ”rätt” halal, och allt som är ”fel” är haram. Allt enligt Profeten, då.
  Jag tycker förstås att detta är helt uppåt väggarna dumt, men det är precis lika dumt att döma muslimer utifrån argument som kommer från ren känslosamhet och okunnighet.

  Om du vill läsa mer om mitt inhopp i Halal-TV, så kan du hitta mer om det på min blogg:
  http://tantrikblog.wordpress.com/2008/12/02/halal-tv-om-sex/

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Carl Johan: Jag såg första programmet och tänkte – nej, aldrig ett till. Och då missade jag dig och sexet – det var ju synd. Nu ska jag gå till din stuga och glåma lite i efterskott.

  Gilla

 24. rolf bardå skriver:

  I Sverige har vi under decennier byggt upp vårt land med fria val, med folkets önskan och vilja att få leva med rätten till yttrandefrihet,mötesfrihet, att fritt få skapa konst och musik efter våra inre känslor och behov, att de kultur-och arbetstraditioner vi byggt upp, harmoniserar för befolkningen till vardags som helgdags i offentliga sammanhang. Detta har för Svenska folket blivit ett livsmönster, för att värna om de demokratiska, mänskliga rättigheters värden.
  Demokratin bygger på ansvar, men också på skyldigheter för befolkningen.
  De demokratiska värden måste värnas om varje dag i princip. Det demokratiska
  styresskicket är för de breda folklagren minst orättvist ( mest rättvist kan man
  även kalla det ). Men fullständig rättvisa går ej att uppnå, ej ens under demo-
  kratiska regimer som jag ser det. Sedan kan man fråga sig, vad är rättvisa, för vem, det är ett ord som bör beaktas.
  God fortsättning på det nya året
  önskar
  Rolf Bardå

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  God fortsättning Bardå!

  Gilla

 26. rolf bardå skriver:

  Helena Palena.
  Tack,
  jag önskar det samma.
  RB

  Gilla

 27. rolf bardå skriver:

  Jag tror inte att det är någon i debatterna som dömer ut enskilda människor,
  kvinnor eller män. Det handlar om levnadssätt, normer och lagar, ej om enskilda människor av kött och blod. Vi har i Sverige såväl som i andra länder
  kultur-och arbetstraditioner, som varje land byggt upp efter sina politiska och
  religiösa budskap, som lagts till grund för regler, lagar,levnadsförhållanden i resp.länder. Invånarna i varje land förväntar sig av turister såväl av invandrande människor att de ska följa de normer och lagar som till vardags och helgdags sedan lång tid tillbaka har blivit för dem ett livsmönster i resp. land. Det är för mig ej något konstigt med det.Om jag skulle flytta till ett annat land, så kommer jag självklart att rätta mig efter de landets levnadsförhållanden, lagar och normer, på arbetsplatser och till övriga samhällsfunktioner.
  God fortsättning
  RB

  Gilla

 28. rolf bardå skriver:

  Jag kan tänka mig att det kan vara svårt att komma till ett Demokratiskt land
  och ha med sig helt andra levnadsvanor i bagaget, med regler och lagar som skiljer sig markant till det nya landet. Det får naturligtvis ta sin tid att låta sig inskolas i det Demokratiska landets regler, normer och lagar. För att Demokratin ska komma till sin rätt är, att den överväldigande majoriteten i landet har rätten, förvänta sig att vem eller vilka medborgarna än må vara, offentligt tar det Demokratiska landets kultur-och arbetstraditioner med största möjliga efterlevnad för att undvika eventuella konfliktsituationer.
  Positivt för alla parter.
  Mvh
  RB

  Gilla

 29. felecia skriver:

  hej jag tycker att tjejerna har rätt att göra den och prata om saker som de gör i islam jag menar att de har rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.