Girigheten på Wall Street! VOLVO-arbetarna riktar sin ilska åt fel håll!

I Debatt igår kväll satt det riktigt förbannade Volvo-arbetare och frågade Littorin vad regeringen tänkte göra. Regeringen gör nog så gott den kan – men en regeringen ska väl inte agera som ett företag i sin tur. Littorin sa också att arbetarna borde rikta sin vrede till företagets ledning – till Ford. Kan nämnas i sammanhanget att sen Ford tog över har det blivit dyrare att tillverka bilarna.

Vi får hoppas att Maud Olofsson trots allt får lite trevligt på den stora bilutställningen i Paris idag. Nu har vi världens största dip i utvecklingen – men allt går framåt och snart snurrar hjulen för fullt igen. Någon däremot?

Så fina fordon som Sverige genom Volvo utvecklat med start 1927 finner inte sin like på jorden. Synd att dom leveransklara fordonen inte kan leveras till fattiga som nu inte kan betala.

Vem bär skylden? DN skriver idag att allt beror på Wall Streets misstag. Det är dock fel ord – STORA GIRIGHET ska det stå. Volvo-arbetarna borde rikta sin vrede dit istället…

OBS! Det ska stå skylden – tyckte det var ett mer passande ord.

——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Girigheten på Wall Street! VOLVO-arbetarna riktar sin ilska åt fel håll!

 1. Antonia skriver:

  Nog kommer Maud har roligt i Paris, och nog har mänskligheten blivit girig, i synnerhet oftast de som redan har en hel del i bankfacket.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  God Morgon på dig också. Jag har inte gjort nåt, så jag vet inte vad har hänt. 😦

  Gilla

 3. Josef Boberg skriver:

  Tja – HelEna – I början på 90-talet gjorde ju den globala BankingLigans 13 MaktPyramid-MaktElit-ToppTuppar – via sin MaktElitLakejer i det svenska MaktPyramid-MaktElitSamhället – testet på om det gick att direkt och i större skala stjäla pengar (ca åt hållet 100 miljarder kr tror jag visst att det var…) ifrån oss av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – utan att det blev några större protester.

  Och det gick ju bara bra, tyvärr tyvärr…

  Soliditeten = betalningsförmågan = självkänslan hos oss av vanligt folk har minskat med ca 50 % under de senaste 25 åren – enligt Ekonomifakta. Och den här gigantiska stölden av ca 100 miljarder – på ett bräde – har en ej alls föraktlig del i det, allra troligast… Måhända blir ”vanliga” bankrånare gröna av avund av sådant här, kanske…

  Till saken hör ju också att sannolikheten för att den globala BankingLigan skall åtalas för sina stölder – är ju hart när noll, tyvärr tyvärr…

  100 miljarder = 100 x 1000 miljoner kr dividerat med ca 6,5 miljoner vuxna = ca 15 000 kr per vuxen medborgare – ifall jag har räknat rätt.

  En sådan summa slantar må ju i sig ha en ej alls försumbar ekonomisk påverkan – för alla låg- och medelinkomsttagare, pensionärer, sjukskrivna, arbetssökande osv, rimligen…

  Till detta kommer ju också alla andra dagligdags förekommande ”småstölder” av vanligt folks pengar – av den globala BankingLigans utlöpor i bl a det svenska banksystemet – som ju i sig är betydande allvarligare över tid sett, verkligen…

  Du vet ju att: ”Många små bäckar ger stor å !”

  Apropå detsamma i USA just nu. 800 miljarder dollar = 800 x 1000 miljoner dollar dividerat med 300 x 0,75 = ca 3 500 dollar per vuxen medborgare i USA.

  Så omräknat i svenska kr så blir det ju ungefär detsamma som den globala BankingLigan bestal svenska folket på – genom ett riksdagsbeslut 1992 – på initiativ/förslag ifrån Carl Bildt´s dåvarande regering.

  Så tala om att historien återupprepar sig ständigt och jämt – så länge som samma 13 familjer övergripande tillåts av oss av vanligt folk = human MedMännskor = väsentligt flera än 90 % av alla världens länders medborgare – att styra = åt hållet förryckt idiotiskt StupidVanstyra hela världen ekonomiskt = politiskt, tyvärr tyvärr…

  Hur länge till, månntro… ? 🙂

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Josef: Allting går om inte haspen är på!

  Gilla

 5. bestofmankind skriver:

  Jag tycker att Volvo = Sweden, så den borde inte ha sålts till Ford i överhuvudtaget. Om jag vore statsminister…(drömmer bara…hahaha…) hade jag gjort allt jag kunde för att förhindra utförsäljningen.

  Gilla

 6. Josef Boberg skriver:

  Tja… – Helena – ”Allting går om inte haspen är på !” – är ju så sant som det är tänkt/skrivet, verkligen… 🙂

  Men hur faen skall Wi av vanligt folk = humana MedMänniskor kunna lyfta av den ”13-ton ton tunga” haspen på GalenPanneDörren ?

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  PS. Allt är möjligt – så det fixar sig nog förr eller senare, allra allra troligast…

  Dock – personligen vill jag helst av allt ha bort den här haspen på stört, verkligen… 🙂 DS.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Besto of: Vodkan och Volvon åt svenskarna!

  Gilla

 9. bestofmankind skriver:

  Ja, just det Helena, Absolut Vodkan kännetecknas också Sverige.

  Båda – Volvo och Absolut – tragiskt nog hade blivit sålda utomlands.

  Ericsson är en till.

  Är det några kvar som man kan kalla riktigt svenskt – som är internationellt kända – förutom namnet Borg och ABBA (tyvärr gick de inte sälja…hahaha)?

  Gilla

 10. Carl skriver:

  Volvo blev stora på pv´n 142,240 och saab blev stora på saab 92-96.99,900 billar som folket hade råd att köpa.
  stora volymer ger stora vinster.
  sen kom korkade företagsledare och beslöt att de skulle göra lyxbilar. som bara gav hög vinst på kort sikt så företagledarna kunde motivera sina höga löner till sig själva.
  Det kommer väl inte bli nån tillverkning kvar i Sverige när alla företag kan få nästan gratis arbetskraft utomlands och att ta hit arbetsslavar till Sverige gör att alla Svenskar som måste tjäna så pass så man kan betala sina räkningar. Svenskarna står sen utanför arbetsmarknaden och får leva på medborgarlön som alla nySvenskar redan gör.
  vi går nu in i en brytperiod från Industrisamhälle till informationssamhälle.

  Gilla

 11. bestofmankind skriver:

  Det med ”stödpaket” är mycket popular numera.

  Västra Götalandsregionen hänger på trenden och det förbereds stödpaket – ”Volvo paketet”- 200 miljoner kronor. Regionen skall stå på halva summan, och den andra halvan 100 miljoner skall staten och inblandade företag stå för.

  http://www.sr.se/cgi-bin/goteborg/nyheter/artikel.asp?artikel=2351812

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Det enda som vi har kvar är Vattenfall och Svea Skog och gruvorna. Våra naturtillgångar törs nog inte Odell sälja ut. Vi får hoppas att han inte ens tänker tanken…

  Gilla

 13. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – HelEna – Själv är jag nog ej alls säker på det, tyvärr tyvärr… 🙂

  Gilla

 14. ohlundonline skriver:

  Ett stort problem är att Sverige aldrig infört Euron.

  När jag flyttade hit till Belgien – innan Eurons införande – gick det att få tag på mängder av svenska livsmedel, som jag var van vid; exempelvis Ramlösa mineralvatten.

  Efter Eurons införande förändrades affärernas butikhyllor totalt och det enda ställat man numera kan hitta svenska livsmedel i är hos IKEA-butikerna, fast där handlar jag nästan aldrig.

  Ingen som jag känner här tyckte Belgien skulle fimpa belgerfrancen till förmån för Euron, men nu är alla glada över det beslutet, som togs av regeringen här utan folkomröstningar.

  Själv har jag alltid trott på Euron och insett värdet av Euron och jag tycker att det är en ren katastrof att det svenska folket aldrig kunde tänka till och införa Euron.

  Anledningen till att England går så dåligt ekonomiskt – sämre än på 60 år just nu – beror på att ingen här på kontinenten är beredd att diskutera i Pund och kan man inte exportera, ja då får man sälja ut verksamheterna och företagen utomlands – till förlustpris, plus att arbetstillfällen går förlorade.

  Den här kronkollapsen, som nu också drabbar Sverige med full kraft har jag tidigare i olika sammanhang varnat för.

  Bra svenska företag tvingas man sälja till starkare valutaområden, för att de överhuvudtaget skall kunna överleva.

  Och de företag som tidigare hade det lite knepigt får det inte längre att gå runt.

  Kronkalaset har bara berott på att det tagit tid att ställa om sig här, men snart är dessvärre den svenska kronan inte ens värd 10 Eurocent.

  Jag har hört siffror på att Storbritannien nu förlorar över tusen miljarder Euro om året på att inte ha infört Euron.

  Det jag har hört ryktesvägen här är att Storbritannien kommer att överge Pundet när Euron värdemässigt distanserat Pundet ordentligt, vilket kommer att ske inom en inte alltför avlägsen framtid.

  Hur mycket Sverige förlorat på att bibehålla kronan vet jag inte, men enligt utlandssvenskar jag talat med här handlar det om mycket stora belopp årligen.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Josef: Man kan nog inte lita på något these days! Det vore förskräckligt dock om så skedde. Vi ska ha våra naturtillgångar vi som bor här kan man tycka. Varför ska andra stater köpa? Varför ska svenska Vattenfall skövla i Ryssland! Fy fan säger jag….

  ohlund: Om vi hade haft euron i hela Europa – hade det varit bättre tror du nu med den stora finanskrisen och allt? Det kanske till och med hade blivit ännu större dränage?

  Hur klarar sig Federal Reserve i denna soppa?

  Gilla

 16. ohlundonline skriver:

  Helena:

  Finanskrisen hade givetvis kommit oavsett om Sverige haft euron eller inte.

  Men visst hade det varit mycket bättre med euron i Sverige och nu är det bara en tidsfråga innan den svenska staten börjar prägla järnkronor, som de gamla tidernas nödfemöringar, tvåöringar och ettöringar.

  Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen:
  den svenska kronan kommer oundvikligen att krascha och bli närmast värdelös jämfört med dollarn och euron.

  Byt till euron nu meddetsamma – medan kronan fortfarande är stark!

  Jag vill inte skrämmas, men jag tror tyvärr att svenskarna kommer att förlora allt om man bibehåller kronan.

  Den kommande kronkrisen kommer i alla fall bli allvarligare än den pågående bank- och börskrisen.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  ohlund: Är inte kronkris samma sak som bank- och börskris?

  Gilla

 18. ohlundonline skriver:

  Helena:

  Nejdå, den aktuella krisen har ursprungligen med den amerikanska bolånekrisen att göra och den drabbar nu alla valutaområden med full kraft.

  När urblåsningen är klar och marknaderna bottnat ur kommer volatiliteten på marknaderna att upphöra och uppgången kan påbörjas igen.

  Men då kommer fokus istället riktas mot mindre valutor och då är det bara en tidsfråga innan stora aktörer börjar spekulera mot kronan…

  Gilla

 19. ohlundonline skriver:

  Belgien har dock klart större problem än Sverige i dagsläget.

  Här i Belgien har vi något som liknar en generalstrejk dag.

  Det blir allt vanligare att fackföreningarna som nu kallar till strejk, som protest mot dyrtider och minskad köpkraft.

  Många institutioner som exempelvis posten har stängt idag pga strejken.

  Och utanför bankerna samlas det mycket folk för att protestera mot bankernas girighet, samtidigt som bankaktierna sjönk med 30 procent på förmiddagen.

  Inga tåg, bussar, spårvagnar eller tunnelbanor rullar idag i Belgien.

  Vägar, flygplatser och köpcenter har också blockerats.

  Hmmm, jag är dock tveksam till om detta kan lösa Belgiens problem.

  Gilla

 20. ohlundonline skriver:

  För att få lite perspektiv på den kommande kronkrisen jag befarar:

  Dagens Industri skriver idag om den isländska kronan att, ”Efter några timmar hade kronans värde sjunkit så mycket att det gick tvåhundra kronor på en euro. Fallet var på måndagseftermiddagen 23 procent”.

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  ohlund: Tack för eminent uppdatering!

  Gilla

 22. ohlundonline skriver:

  Helena:

  Varsågod! 🙂

  Gilla

 23. ja ni nu sitter väl en kille i tora bora med turban och skägg och myser…

  Denna girighet och onödigt risktagande. Och ingen mer utförsäljning nu på ett tag. Håller med dig där Helena Palena..

  Hoppas du har det bra ..

  Tindra-Annette

  Gilla

 24. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Ryck upp Er nu – förAllt är möjligt ! *, tror jag… 🙂 /tankefrihets-vännen Josef

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Tindra: Men du tror väl inte att bin Laden ligger bakom det hela?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.