Sarah Palin och hyckleriet!

Hyckleriets förlovade land kan man väl kalla USA! Sarah Palin är emot abort och tonar fram som väldigt konservativ bredvid John McCain. Han trodde han gjorde ett smart val – det skulle det nog ha varit om inte Sarahs 17-åriga dotter Bristol väntar barn fast hon inte är gift.
På bilden syns hon hålla i sin lillebror Trig som är fyra månader och har Downs syndrom. Dottern har alltså legat med sin kille fast mamman Sara predikar avhållsamhet innan äktenskapet.
Hur ska detta sluta? Ska Bristol hinna gifta sig med pojkvännen innan ungen kommer. För en abort blir det ju inte tal om. Men pojkvännen Levi vill visst inte gifta sig. Han är för ung och vill vara fri och leva loppan med sina kompisar. Skandal var ordet med tanke på hur präktigt allt ska vara för dom konservativa over there! Oh, Jesus vad bloggvärlden nu kommer att gotta sig!

——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till Sarah Palin och hyckleriet!

 1. znogge skriver:

  Faktum är att jag känner mig lite elak och tycker det är riktigt lustigt! Inte själva graviditeten för det är på tok för tidigt men även i de bästa familjerna…

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  znogge: Ja, det är så man ler lite i mjugg åt det hela…

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Jag vet inte om alla gånger kan föräldrar belastas för vad dreas barn gör. Jag är inte mycket för republikaner och deras konservativa ideer, men hon kan ha sina stenhårda synpunkter utan att hennes barn följer det till punkt och pricka. Alla är ju individer och inte klonade robottar. Får man väl hoppas. Och hoppas verkligen att hon sätter sig emot en tvångäktenskap.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Helena, du är alltid välkommen.

  Gilla

 5. IKA skriver:

  Hej där, hittade dig hos znogge och var tvungen att kika in,
  blev ju nyfiken när jag läste om USA. Visst är det ett hyckleri av värsta graden, men så ska ju Amerika alltid vara värst, bestämma allt och sedan gå tvärt emot vad de själva säger.
  Det är onekligen dråpligt detta, men det är synd om tösen. Det ska gås i kyrkan och lovorda GUD, men i andra vändan så ”syndas ” det för fullt. Dubbel moralen är hög här.

  Kommer att kika in här lite då och då, gillade din sida 🙂

  Gilla

 6. Gunnar skriver:

  Hej
  Ja det är typiskt amerikanskt hyckleri.Hoppas verkligen att inte hon får nån makt.

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – ”Lite” om det djupt tragiska ”hyckleriet” i sak – och vad det sedan ca 6000 år tillbaka grundats i – på
  http://josefboberg.wordpress.com/2007/12/09/haxprocesser-da-och-nu

  Gilla

 8. bjorn skriver:

  Ja lagen i sverige (inget som japan konst 9) = dom håller inte fred med vanliga medborgare,
  mobbar istället
  skitstövlar från karl16 som mobbat hela livet till ”militärtyperna” i sv (skitstövlar , inkompetenta apor)
  Det allmänna ska ej avlyssna står det
  post och telelagen
  snart ska man väl börja födelsekontroll som i England och USA och Italien (kliniker)
  Skitland som inte följer lagen
  Outsourcing och tex vilohem och med biokemisk medicin (ki)
  Bered er på uppköpning
  Om japan vill ha ssab (el får råvarorna från ryssland) etc

  världens mesta psykopater (jfr sydkorea)= skitstövlar som det inte går å lita på, samarbeta med och lågintelligenta ”puckon”
  inte värda ett arbete

  mb = hora för kungen = rolig syn
  lagen inte följs
  väck med monarkin

  Gilla

 9. Emil skriver:

  Ibland skäms jag över att vara svensk.
  Vad har ni för bakrundsfakta? Vet ni exakt hur det ligger till? Varför överhuvudtaget bry sig om Sarah Pallins familj?

  Det som ni går på är skvaller och rykten från tidningar m.m som endast har som syfte att sälja. Detta är något som kan hända i alla familjer och det viktigaste i en sådan situation är att personen eller personerna som detta rör (föräldrarna till barnet) får det stöd dom behöver. Vad som sägs och försigår i familjen vet vi ej, och det har vi heller inte med att göra (vilket även Barack Obama tog upp). Sedan förstår jag inte vad som gör Pallin till en hycklare? Om en son till en nykterist börjar dricka vid 16-årsålder, är nykteristen även han då en hycklare?

  Gilla

 10. Karin skriver:

  Utveckla gärna varför det är ”hyckleri”, när en dotter inte gör som mamma vill.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Emil och Karin: Men det handlar ju om ett konservativt partis grundvalar. Betänk att Sarah Palin kan bli president i USA. Då ska hon väl föregå med gott exempel. Snacka om att ha en dotter som blivit en black om foten.

  Bristol har kanske till och med fått lära sig att man inte får använda preventivmedel…

  Gilla

 12. Karin skriver:

  I ”ett konservativt partis grundvalar” finns insikten att människan (t.ex. en mamma) INTE har obegränsad makt att domptera andra människor (t.ex barnen) att lyda.

  Detta är troligen en främmande tanke för Helena Palena, eftersom Sverige inte har något konservativt parti, som påtalar just människans oförmåga att genomföra allt människan önskar sig eller drömmer om.

  Konservativa väljare anser säkert, att Sarah Palin ”föregår med gott exempel” beträffande vad hon lär och hur hon själv handlar.

  De noterar, att Sara Palin inte själv gjorde abort, när hon fick veta, att hennes eget barn skulle födas med Downs syndrom och att Sara Palin inte heller rekommenderat eller tvingat sin unga dotter att göra abort.

  Konservativa väljare ser, att Sarah Palin i abortfrågan lever som hon lär.

  Att Sarah Palins dotter inte (alltid) lever som mamma lär, det torde konservativa väljare inte alls finna märkligt.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Karin: Varför är då folk i USA så upprörda över detta?

  Jo, därför att man lever inte som man lär. Det är ute att vara religiös och ha en massa konstiga normer att leva upp till. Människan är inte sån – det har ju dottern Bristol och hennes kille Levi verkligen visat. Dom är inte ensamma. Så varför sätta upp en massa regler som inte passar människan? Hyckleri blir det…

  Även folk i USA behöver upplysas – en majoritet tror att världen skapades på sex dagar. Herregud säger jag…

  Gilla

 14. Karin skriver:

  Var har Helena Palena hämtat sin information, att ”folk i USA [är] så upprörda” över att en sjuttonårig tjej är gravid?

  Media gottar sig naturligtvis – allt som har någon sexuell infallsvinkel intresserar media. Men konservativa väljare är förmodligen inte lika engagerade, eftersom de är medvetna om, att barn inte alltid gör som mamma säger.

  Helena Palena anser, att det är ”hyckleri”, när ett barn inte lyder sin mamma. En märklig uppfattning.

  Att ”vara religiös” är kanske ”ute” i Europa, men USA är inte Europa.

  I USA – liksom över större delen av jordklotet – är majoriteten av befolkningen religiös.

  PS Jag är inte religiös om Helena Palena undrar.

  Men det hindrar mig inte från att lägga märke till, att det är icke-religiösa Helena Palena och jag som från ett globalt perspektiv är avvikarna – inte den religiöse amerikanen.

  Gilla

 15. Emil skriver:

  Helena Palena

  ”Även folk i USA behöver upplysas – en majoritet tror att världen skapades på sex dagar. Herregud säger jag…”

  Precis som Karin säger så är majoriteten av jordens befolkning religös, och det finns betydligt märkligare teorier än att jorden skapades på sex dagar. Att jorden skapades av en slump (vilket de flesta svenskar tror på) kan också tyckas som en väldigt märklig teori. Jag tycker Mike Huckabee försvarade sin tro bra när han sade: ”När, var och hur Gud gjorde det vet jag inte, jag var inte där, och det är inte det väsentliga, utan det väsentliga är att Han gjorde det”. Jag tror de flesta amerikaner är medvetna, precis som Huckabee, om Evolutionsläran, men man väljer ändå att inte tro på den, och då ska man respektera det. Vi tycker ju det är så viktigt att allt ska vara jämlikt att man ska få vara som man vill, räknas inte detta med då?

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Emil: Allt ska vara jämlikt – men det är det inte. Gud är en Han – det säger väl allt. Vi måste ha en ny religion där den ende Guden och hans Son och den helige Anden försvinner till förmån för Herr och Fru Guda!

  Hur ska vi annars få bukt med kvinnoförtrycket i världen?????

  Gilla

 17. menuette skriver:

  Det är ju vad jag förstått väldigt religösa over there och barnmisshandel är familjens sak tex. (grundar det på mitt barns far ex/New York/) Hon tyckte tex de var okey att ge ungen en smäll när det passade! Det tyckte dock inte barnafadern..

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  menuette: Ja, du har nog rätt. Barnaga är nog inte förbjudet over there…

  Gilla

 19. fairymary skriver:

  Sarah Pahlins familj är en tydlig illustration av det faktum att aborttalen i USA är högst i det s.k. bibelbältet. När man försöker undanhålla ungdomar undervisning om och tillgång till preventivmetoder och preventivmedel så går det som det går……

  Gilla

 20. Johnny Swahn skriver:

  Klart att det är hyckleri! Kristna människor överlag är riktiga hycklare och speciellt då fanatiska kristna högerfundamentaliser i USA. Ta bara det där med abort tex, ofta är de kristna fundamentaliserna där odelat fanaktskt motståndare till abort- inte ens om det rör sig om våldtäkt eller incest. Anledningen säger dom vara ”att värna livet” och att ”alltid sätta livet högst. Men när det gäller tex dödsstraff i rättsysstemet, då är samma religiöst högerkristna extremfundamentaliser plötsligt av en annan åsikt, då är det inte ”att värna livet” som gället, utan då är det plötsligt den gammeltestamentliga hämndideologin tand för tand som gäller. Vilket vansinnigt hyckleri, vilken dubbelmoral!!

  Samma sak gäller ju vapenlagarna, samma kristna fundamentaliser som är fanatiskt mot abort för att värna livet är ofta förespråkare för fler vapen i den amerikanska samhället, så även Sarah Palin..

  Hycklare är ni allihop, Ni religiösa fanatiker!!

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Johnny: Bra rutet!

  Gilla

 22. Johnny Swahn skriver:

  Emil skrev bland annat:
  ”Precis som Karin säger så är majoriteten av jordens befolkning religös, och det finns betydligt märkligare teorier än att jorden skapades på sex dagar. Att jorden skapades av en slump (vilket de flesta svenskar tror på) kan också tyckas som en väldigt märklig teori.”

  Om det är evolutionsteorin du avser då du menar att vissa tror att Jorden skapades av en slump, så kan jag säga dig att påståendet att evolutionsteorin menar att livet, Jorden och Universum skulle ha framkommit av en slump är helt felaktigt, faktiskt ett rent falsarium som är resultat av ett felaktigt resonemang som förs i kreationistuska religiösa kretsar. Evolutionsteorin påstår INTE att livet på Jorden uppstod av en slump, EJ HELLER påståt vetenskapen att Unuversums uppkomst och utveckling skett av en slump, utan allt förklaras med allehanda bevisning och en noggrann presentation av orsak och verkan.

  Gilla

 23. Johnny Swahn skriver:

  Kristna religiösa fundamentalister påstår att en människa kan be till Gud för att bli botad från sjukdomar eller för att få framgång och mer pengar. En kompis till mig, numera frälst i Jesus, medlen i den sekteristiska Södermalmskyrkan i Stockholm menar bland annat att man genom Guds nåd har uppväckt döda, fått rullstolsbunda människor att gå, samt har bota människor döende i cancer. Detta är såklart rena lögner och paradoxalt idiotiska lögner alltihop, men det är nog inte det värsta. Det värsta är just det som jag nämnt tidigare, just det; HYCKLERIET… DUBBELMORALEN och nu skall jag väl även tilläga- den extrema cynismen och självgodheten.

  ”Gud hör bön”? Jo man tackar! Varje dag dör 40 000 barn bara i Afrika av svält och sjukdomarm 30 miljoner av världens AIDS-sjuka finns Söder om Sahara och hela samhällen håller på att falla ihop för att den produktuva befolkningen dör i AIDS. Och då säger man ”Gud hör bön” Ja för självklart har Gud inget annat allvarligare att ta itu med än några feta, vita västerländska krista sektmedlemmar om ber om ett längre liv och en större bil? Man baxnar!!

  Hycklare och självgoda är ni, ni religiösa kristna fundamentalister!!

  Gilla

 24. Johnny Swahn skriver:

  På tal om det amerikanska valet:
  Det framkommer ju att desperatab republikaner nu attackerar Obama, bla anklagar för samröre med terrorister och att han skulle vara arab.. Är det inte märkligt hur det kan komma sig att de där religiösa högerspökena, förutom att de gillar våld och vapen samt avrättningar, under ytan också är så förbannat rasistiska? Väldigt motsägelsefullt, eftersom om dom älskar Jesus så borde dom väl följa kärleksbudskapet?

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Johnny: Dom letar fel på Obama nu så det visslar om det. Du kan läsa mitt sista inlägg. Jag tror John McCain är en latent rasist. Det är kamp mellan svarta och vita. Om Obama vinner går det många vita äran för när.

  Gilla

 26. Johnny Swahn skriver:

  En liten kommentar till:

  Karin menar att de flesta av Jordens befolkning är religiös, men att göra detta till ett slags definitivt påstående blir helt missvisande om man låter bli att se djupare på frågan.

  Jag skulle även vilja ändra formuleringen och istället säga: Större delen av Jordens människor är nedtryckta av ett religiöst system.

  Antagligen är det otroligt många än dem som vi könner till officiellt som egentligen är rena ateister, men som pga kulturella och sociala anledningar änså säger sig tro på Gud, Allah, Oden eller Tor, eller Jultomten eftersom priset för att förneka tro på detta ”högre väsen” är alldeles för stort. På Jorden finns det religiösa diktaturer och där kan man begripa att folk inte vågar. Men inte ens i frihetens land USA vågar människor erkänna att de faktiskt inte tror på Gud. De flesta politiska ledare och andra officiella personeer i USA, även vetenskapsmän, säger att dom tror på Gud fast dom egentligen är ateister och anledningen är att de annars skulle bli utstötta och förföljda av de religiösa fundamentaliuserna.

  Gilla

 27. Johnny Swahn skriver:

  Helena :

  Ja dom letar fel på Obama!! Om McCain är en rasist skall jag vara osagt, men det skuklle inte förvåna mig. Men de respublikanska utspelen säger ju mycket om vad de står för. Såvitt jag vet har inga demokrater gjort liknande kränkande och rasistiska påhopp på McCAin,

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  Johnny: Så rätt så! I Amerika tror dom flesta att jorden skapades på sex dagar. Vilken bluff! Kolla i min blogroll och gå och läs på en bra blogg – Tealogen.

  Gilla

 29. Johnny Swahn skriver:

  Helena:
  Det finns ju idag oöverstigliga bevis på att Jorden uppkommit och utvecklats under tusentals miljoner år, det är något som jag personligen tycker är mångt mycket mer fantastisk och trovärdigt än religionens naiva och rigida skapelseberättelse. Jag skall kolla Tealogen”

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Johnny: Ja nog är religionerna naiva allt. Förespråkarna får makt över massa dock. Och det är ju det dom vill ha.

  Nu har vi ju dessutom Nobelstatus på att Big Bang skedde för 14 miljarder år sen – kvarkarna…. Dom vet inte så mycket – det kommer mera med andra ord. Allting flyter – det gäller bara att hänga med på rätt sätt.

  Gilla

 31. Johnny Swahn skriver:

  Hej!

  Helena, kolla denna blogg:

  http://www.apg29.se/blogg.php?artid=1152

  Den fundamentalistiske Christer Åberg har skrivit om abort. Gå gärna in dit och lägg några debattinlägg..

  /J

  Gilla

 32. Johannes skriver:

  Hej!

  Som kristen och abortmotståndare (ja, det är mord) känner jag avsky när jag läser sånt här. Du, och många andra, verkar känna fullkomligt hat gentemot allt vad kristendom och kristen moral heter. Glömmer ni då inte att det är den moralen som samhället bygger på, och att kristendomen är den enda religionen som faktiskt strävar efter kärlek, frid och sann glädje. Inte bara hoppas du på kristendomens undergång, du skrattar åt en fembarnsmammas dotter som förmodligen gjort sitt livs misstag. Tänk efter, rannsaka dig själv, och ställ dig frågan: vad håller jag på med?

  Peace.

  /Gud välsigne er

  Gilla

 33. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Johannes – Hur mycket av ”Lev i Frihet !” finns det i MaktPyramid-MaktElitNissarnas påhittade religioner ? 🙂

  Gilla

 34. Gabriel skriver:

  Jag respekterar alla andra religioner fast jag inte ser någon som helst nytta av dem för mig.
  Men Johannes du borde veta att Kristendomes baksida är den mörkaste av alla religioner.
  Kristendomen har lett till mycket elände, svält, död och hyckleri.
  Om du inte tror mig så sök på dessa ord på google:
  korståg jerusalem avlatsbrev.

  Gilla

 35. Josef Boberg skriver:

  Sant och ärligt tänkt/skrivet om kristenDomen, tror jag… 🙂

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  Vi människor behöver ingen maktfullkomlig religion. Moral och samvete föds varje individ med. Du skall inte döda och inte stjäla är normalt att inte göra för annars kan inget samhälle bestå.

  Gilla

 37. Josef Boberg skriver:

  Håller till 100 % med Dig om det – HelEna !

  Nu skall jag kolla på TV – som ett undantag = på dansbandstävlingen. ”Kasedans för skrynkeltrynen” – ”De ä livet dä !” – ifall musiken är OK ! 🙂

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Josef: Resten i min flock kollar på isdans. Me not interested at all
  – jag kollar på min blogg istället en stund. De´e´grejer de´!

  Gilla

 39. Johnny Swahn skriver:

  Nu har ju Barack Obama vunnit valet i USA och blir alltså nästa president, något som tveklöst är en stor besvikelse för många kristna över hela världen. I Sverige tex reagerar Christer Åberg mot Barack Obama, dock innan valets utgång, men ändå. Liksom McCain ville utmåla Obama som anitrist finns flera religiösa fanatiker som tror detta på fullt allvar..

  Kolla denna länk:

  Är Barack Obama antikrist?

  http://www.apg29.se/blogg.php?artid=1092

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.