Hijab och svarta skynken! Vem vill gå omkring i det?

Tänk om vi måste sätta på oss svarta slöjor – hijab – och lakan när vi ska gå ut. Skulle du ställa upp på det? Tanken känns befängd. I Saudiarabien måste kvinnorna det. Kvinnorna måste till och med ha tillåtelse av sin man för att ringa till doktorn. Vilken värld vi lever i. En del är sekulariserad och en annan del är kvar på Moses tid.

Nordens kvinnor är fria. Kan det ha något med klimatet att göra? När det är kallt kan man inte förtrycka. Kan det ha något med vår folkskolestadga att göra? När man får läsa och förstå är det svårare att bli förtryckt.

I alla fall reser jag ragg inombords när jag ser beslöjade och svartklädda kvinnor. Jag känner mig så förbannad på denna okunniga värld som tillåter sådant. På biskopar, imamer, prelater och politruker som tillåter detta. Fy fan….

Världen är så omogen och okunnig. Hur ska vi råda bot på detta?

P.S. Vi hade istid här för 10 000 år sedan. Det hade man inte där nere. Hur kan det komma sig att vi har kommit så mycket längre i vår utveckling? D.S.

——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

137 kommentarer till Hijab och svarta skynken! Vem vill gå omkring i det?

 1. livsglimtar skriver:

  Vi kan sitta och ragga tillsammans tycker jag som också mår dåligt av hur de har det.
  Det finns bara ett ord; ofattbart!

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Håller med dig. Den sista meningen har jag funderat själv mycket över. Men jag tror att värmen gör att folk blir slöa, jag blir det deffinitivt. Och då orkar man inte va lika kreativ och framåt.
  Nu duckar jag, för känner stenen vina mot mitt huvud….

  Har rättat till felet i min Woody-text, tar verkligen inte illa upp, man lär sig så länge man lever.
  Jag jobbar, men hostan är förfärligt. Och helt plötsligt ser jag jätte dåligt på ena ögat. tv-n kan jag bara se från 1,5 m-s håll nu för tidigare 3 m. Fattar inte vad har hänt. På onsdag ska till optiker, få se vad de säger.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Maggis: Ofattbart var just ordet!

  Divage: Hostar du – det ska du inte behöva göra. Gå till doktorn och skaffa coxilana etyfin – hostmedicin med morfin. Det gör susen. Jag hostade som en galning för några år sen – höll på att bli tokig. Tog en paraflex comp och sov hela natten. Sen fick jag rätt hostmedicin. Det var sååååååå skööööööönt….

  Gilla

 4. Gunnar skriver:

  Hej
  Ja Du.Svenska folkskolan skall man nog inte underskatta betydelsen av.Allt förtryck bygger på att hålla folk så okunniga som möjligt.Så har det varit i Sverige också.
  Hoppas Du njuter av den underbara våren!
  🙂

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Gunnar: Är det där skon klämmer! Man vill alltså hålla folk okunnga. Sån är maktens galoscher.

  Gilla

 6. znogge skriver:

  Nej, jag skulle inte ställa upp på det! Inte med tanke på det liv jag är van att leva. Men jag är dessvärre inte lika säker på vad jag skulle svarat om jag levde i ett land där det var tradition. Vissa saker kan vara otroligt svåra att frigöra sig i från även om man i grund och botten är en stark kvinna som vet vad man vill!

  Jag minns en gång när vi var på Bornholm. Det var en stekhet sommardag med tropisk värme. Jag och min familj badade och det gjorde även några män och små pojkar. Men ett antal kvinnor stod i svarta skynken på stranden och bara tittade.

  Den svenska folkskolan har gjort en större insats än vad man kanske kan tro. Kunskap är faktiskt makt!

  Gilla

 7. WitchBitch skriver:

  Lättare att tänka klart när det är lite kyligt runt skallen. Jag vet ju hur jag blir om jag reser till varmare breddgrader. Skulle nog inte ta särskilt lång tid att få mig att krypa in i ett sånt där slöjtält heller, kanske…fast nej, det tror jag inte.

  Folkskolestadgan var säkert bra, men den har ju inte funnits så länge och vi har ju aldrig haft det på det där viset här i Norden. Inte ens på stenåldern tror jag.

  Fast det kvinnorförtryck vi har här uppe, bottnar väl till stora delar i kristendomen.
  Och den har ju definitivt sett sina bättre dagar…gudskelov.
  😉

  Gilla

 8. menuette skriver:

  Först bloggsvar:
  Citatet är den enkla rubriken, det tilltalar min humor.
  Raden om Gud lade jag till för den passade in, speciellt tidsmässigt, rent bloggmässigt, tja mer än så var det inte 😉

  Tror du vet/känner till hur jag ser på den sk ”Guden”.

  Jag tycker inte att sjalen har ngt med Gudarna att göra utan det är ett sätt att kontrollera människor/ kvinnor givetvis. Dessutom kan man få kalla fläckar i håret av att ständigt bära den typen av sjal, har hört att det är ganska vanligt på äldre sjalbärare.

  Gilla

 9. Lena-san skriver:

  Hej du!
  Ja, tänk att mannen öppet erkänner att han är så svag så att han måste förtrycka och gömma kvinnan- bedrövligt!
  Är nu på väg till Sverige för att laga och äta svensk mat för ett tag. Vi flyttar till Sverige för gott i slutet på juni. Nu ska jag hitta någonstans att bo!

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  WitchBitch: När det gäller slöjorna så menar inte jag att vi är så fria här i Norden heller – men satt i relation till ökenbruttornas lakan så kan vi alla fall skura muggen utan att trassla in oss i en massa tyg. Ha, ha, ha…

  Vi har ju vår Bibel och där är vi också förtryckta – men den skiter jag fan i…

  Gilla

 11. imse skriver:

  Ett sätt för männen att styra kvinnorna och visa sin totala makt över kvinnor. Borde inte förekomma i vår tid.

  Gilla

 12. Andromeda skriver:

  Vi är NÄSTAN fria… Fast jämfört med de där beslöjade, svartklädda kvinnorna är vi ju fria… Allt är relativt…

  Gilla

 13. Peter Harold skriver:

  Tack för ditt besök och kommentar på Skrivarens blogg!

  Med tanke på att vi gått från häxbränning för några hundra år sedan till att ha kvinnliga stridspiloter så får jag medge att vi arbetar raskare här upp i Norden med att avskaffa könsförtrycket. Och jag intsämmer helt och hållet att det har med folkets bildning att göra. Inte hur mycket de är bildade – utan vad de bildats till.
  😉

  Gilla

 14. Joakim skriver:

  Så jäkla bra…

  Rolig, snygg och välskriven Blogg som jag får anledning att återkomma till. Titta gärna in på http://hygienkonsult.blogspot.com som är ett mirsmars av lite skåpmat, lite skräpmat, en krydda i tillvaron och lite matnyttigt..

  Gilla

 15. Islam Sister skriver:

  Snälla gå fucka era mammor jävla svennar va leker ni snälla gå läs om islam först och om hijab o kom o öppna käften sen fatta era jävlar

  Gilla

 16. Antonia skriver:

  Men gud vad glad jag blev av alla dina kommentarer. I senaste tiden var det lite tunsådd med den, men folk har väl annat att göra än att läsa mina rader.
  Jag sitter själv och försöker göra en ny hemsida, och ju mer man jag läser in mig i ämnet desto mindre förstår jag. Och det är alltid de enklaste saker de inte nämner i böckerna. Man blir galen.
  Vet inte om du vet vem Hasse Lavin, den osnutna polisen var på AB bloggen, men han har gått till de eviga bloggarnas jaktmark. Här är länken om du vill läsa om det: http://blogg.aftonbladet.se/15613/perma/81409

  Gilla

 17. Maria. skriver:

  Jag tycker också att det är hemskt och diskriminerande som fasen!

  Jag var i London förra terminen och vi besökte en moské med skolan. När det var dags för oss att få gå in ”där man ber” fick killarna gå in först i en stor sal med mattor på golvet. Vi tjejer fick vänta och sedan gå upp för en trappa och genom en bakdörr till ett rum ovanför salen, mycket mindre och ”gömt” för männen. Där satt det kvinnor som var klädda precis som på bilden… men de hade dessutom svarta nät för ögonen och ärmar som gick ned över händerna!

  Usch, jag mådde faktiskt dåligt av att se det.

  Gilla

 18. Dick skriver:

  Jag förstår inte vad vissa av er menar med att nordiska kvinnor inte är helt fria. Givetvis förekommer könsroller, men om man ser det på det viset så är män också i viss mån förtryckta. Män och kvinnor är inte helt lika, och då kan inte helt lika förutsättningar gälla på alla plan, så är det. Något förtryck är det dock inte alls frågan om.

  Det som äger rum i Saudiarabien är däremot förtryck, men tyvärr är det nog svårt att åtgärda så länge det maskeras av deras religion. Klimatet har knappast något med saken att göra. Muslimer, både män och kvinnor, får lära sig att män är överordnade.

  Gilla

 19. katarina skriver:

  hej!
  koranen nämner just sånna som er. skaffa er kunskap så förstår du bättre. kvinnorna i saudi tycker säkert inte som er. de tänker bara på en sak att få komma till paradiset.
  ni verkar inte förstå meningen med det hela. jag kan tala om att jehovas vittnen borde ni klandra istället.
  ett kristet samfund som har en mänsklig person som grundare. inte gud alltså. de har stulit det mesta av sin tro från koranen.sen har de plockat ut det de tycker om från bibeln och toran,

  och ni som kritiserrar islam då har ni inte tänkt på att bibeln och koranen och toran är från samma gud? tror ni att det finns tre gudar som skapar världen. jag tycker synd om er.
  för det finns bara en plats för den som inte lyssnar på gud.
  lär er åtminstone bibeln. så fri kvinna i sverige? nej dra den med rödluvan.
  pedofiler o våldtäcks män o ju kortare minikjol ni har detsto srörre är risken att han ser er som en bit kött han kan göra vad han vill med! sånna går inte löse på gatorna i ett arabiskt land.

  prisad vare ALLAH den nådige den barmhärtige.
  den förlåtande. han som ser och vet allt, som läser era tankar.

  Muslimsk kvinnoklädnad har alla påbjudit för att skydda kvinnan från mannens begär. läs om kvinnans historia.HUr blev de behandlade? ta bara häxjakten av kristendomen. de flesta var kvinnor. som sagt läääääääääääs historia.
  själv har jag läst fyra är historia i gymnasiet och fortsatte.
  med kunskap kommer förståelse.
  en svensk kvinna som konverterat till islam!!!!!!!!!!!!!!!!
  ps svenska samhället äcklar mig. de friar pedofiler o våldtäcksmän.

  Gilla

 20. katarina skriver:

  Vill bara upprepa pga av stavfel muslimsk kvinnoklädnad påbjudes av ALLAH……… De andra stavfelen får ni ha överseende med.
  Katarina. islam är det bästa som finns.
  prisad är Allah nu och för evigt. det finns bara två liv efter detta livet? Har ni aldrig funderat över vad som händer när ni dör?
  Jenna och Gehennam.

  Gilla

 21. Fatima skriver:

  Hej!
  Ni som sitter och retar muslimer,jag tycker ni borde läsa om islam först och prata sist.
  Då tror jag inte att ni skulle skriva sådan kommentarer.
  Gud har gjort att kvinnor tar på sig slöja för att inte visa sin barm till olika slags män utan bara till hennes man.
  Kvinnor här i väst används som sexobjekt.
  Men jag känner mig stolt att bära slöja och blir mer respekterad.
  Om ni har inte kunskaper sitt inte och skriva något ni inte vet om.
  Utan skaffa kunskap om islam och varför kvinnan bär slöja.
  Om ni inte kan så skriv inte.
  http://www.minhijab.nu/forum/ hemsida för tjejer om islam.
  http://www.noorislam.net/sv/ för både män och kvinnor.
  Tack syster katarina för dina underbara ord.

  Gilla

 22. Hijab Now? skriver:

  I Sverige så finns det religionsfrihet vilket innebär att man får bära slöja.

  De som ogillar det tycker jag ska i första hand kontakta politiker och försöka ändra på lagen om den ogillas, men att klaga på folk som har slöja eftersom det är lagligt är ju urdumt och omoget.

  I Sverige behöver inte alla vara precis likadana vi har frihet i Sverige att vara som vi vill så länge vi följer lagarna och att bära slöja är inte olagligt oavsett om de väljer att ha ansiktsslöja eller endast täcka sitt hår.
  Är det inte den friheten som är så fantastisk med Sverige och det som vi ska vara stola över?

  Gilla

 23. Rania skriver:

  Jag tycker att du inte borde lägga dig i den muslimska relgionen!
  Vi trivs med det vi har på oss,det skulle väl inte störa dig?
  Och sverige är ett fritt land så man har rätt att välja vad man vill ha på sig,jag tycker att det är pinsamt att lägga sig i sånt!!

  Gilla

 24. Elizabeth skriver:

  Hej!

  Jag tycker att ni alla borde läsa om Islam innan ni börjar snacka och döma. Jag vill först och främst säga att jag var kristen förr och har med Guds godhet väglett mig till denna underbara Islam som är den perfekta religionen. En del bygger mycket på kvinnans rättighet och att män och kvinnor skapades likvärdiga men ändå olika. Det som har skett i Saudiarabien är sorgligt med tänke på att de har fått en fel bild på kvinnans position. På tal om förtryckande inom kristendomen så är det där kvinnan lever förtryckt. Jag har läst att när kvinnan får månadsblödning är hon smutsig. Allt hon rör vid blir orent t.o.m hennes kläder måste brännas upp. :O Helt ofattbart! De hade inga rättigheter och fick sina först så sent som 1800-talet. Innan betraktades kvinnorna i västvärlden som slavinnor, underkastad till männen, fick inte ärva något eller rösta m.m. Och det står ingenstans att vi, muslimska kvinnor måste ha ett skynke över ansiktet! Läs om Islam och kom sedan med era kommentarer. Slöjan för mig betyder kvinnlighet och frihet att vara unik och annorlunda. I väst påstår att kvinnan är fri från sådant och att det är bara deras ”kvinnlighet”, tvärtom hörni. De visar sin sexuella sida och inte sin kvinnliga sida. Heliga Maria (fvmh) hade slöja, så vad säger ni om henne- förtryckt?

  Gilla

 25. Muslimah skriver:

  Först vill jag tacka alla systrar som stödjer Islam i denna blogg, må Allah belöna er med paradiset.

  Det finns inte så mkt att säga, systrarna har redan sagt allting men jag vill bara påpeka en sak:
  Det är VI (beslöjade tjejer) som är fria.

  Förr i tiden inom kristendomen, täckte inte nunnorna sitt hår (de gör det fortfarande). Kallar ni inte detta för förtryck .. eller är det förtryckt bara när det gäller muslimer??

  Ni borde verkligen ta och fundera på livet efter döden .. var kommer du hamna ???

  Ännu en gång tackar jag er systrar, Jazakom allahu khayr

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Slöjan är en sex-symbol av Guds nåd. När flickorna får mens – förresten långt innan på vissa ställen – måste dom sätta på sig slöjan. Så kom inte snacka om kristendom och menstruation.

  Om ni läser mitt inlägg så ställer jag ju frågan hur vi i Norden kan ha kommit så långt… Tror det har med kunskap och upplysning att göra.

  När det gäller livet efter döden så kommer jag att hamna i paradiset – i ljuset för den som undrar.

  Allah och Gud fanns inte för två tusen år sedan. Allah kom till på 600 efter kristus. Vi har levt hur länge som helst på jorden och trott på annat under resans gång. Gud är en nymodighet – gjord av män för att få makt. Kvinnor är bara skit! Ni får ju inte ens be tillsammans med män! Varför?

  Gilla

 27. Steve skriver:

  Helena, män har aldrig behövt någon gud för att få makt. Män har alltid varit överordnade, och kommer alltid att vara. Män är starkare än kvinnor, och det finns ingenting som säger att män inte ska dominera, om man ser på makthavandet ur ett biologiskt perspektiv.

  Idén i västvärlden om att kvinnor ska ha lika stort maktinflytande som män, tror jag snarast är resultatet av att feminismen har förpestat genusvetenskapen. Det hävdas att pojkar och flickor är exakt lika från början (bortsett från de mer uppenbara anatomiska skillnaderna), men det ligger det ingen sanning i. Vi har olika biologiska roller, och vi måste därför vara olika på såväl det fysiska som det mentala planet, annars skulle arten inte överleva.

  Om något så tror jag att kristendomen kan ha bidragit till att nuvarande feministiska genustrams har accepterats som sanning (bland de flesta).

  Jag säger inte att Allah inte påverkar muslimska mäns makt, men de hade ändå haft total dominans utan någon gud.

  Och nu får jag kanske höra att det här synsättet är förlegat. Men vi är ändå bara människor, en högt stående art i djurriket. Ur ett biologiskt perspektiv, vill säga. Det biologiska perspektivet är det vetenskapligt korrekta. Genusforskning som genomsyras av feminism är pseudovetenskap, och således inte något som är värt att lyssna på.

  Gilla

 28. Noor skriver:

  Hej!

  Bra gjort av er, mina systrar som förklarat det som svenskarna/icke muslimer inte fattar! De vet inte vad Islam är och ändå kommer dem och säger saker som inte rätt!
  De borde gå och läsa lite först innan de dömer!
  De tar bara det som de ser och inte var det de ser innebär!
  Jag kan förklara lite, även om mina kära systrar redan har gjort det, så har GUD sagt i Koranen i sura 24 (Ljus) i aya 31:

  I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste

  Och tala om för de troende kvinnorna att sänka sin blick och bibehålla sin kyskhet. De ska inte visa upp några delar av sina kroppar utöver det nödvändiga. De ska täcka sina bröst, och inte släppa efter på denna norm, annat än i sällskap av deras makar, deras fäder, deras makars fäder, deras söner, deras makars söner, deras bröder, deras bröders söner, deras systrars söner, andra kvinnor, de manliga tjänarna, eller anställda vars sexuella drift tillintetgjorts, eller barnen som inte uppnått puberteten. De ska inte gå på ett sådant sätt, att de vickar på eller framhäver vissa delar av sina kroppar. Ni ska alla ångra er inför GUD, O ni som tror, så att ni ska kunna lyckas.

  ————————–

  – Gud har sagt att man måste dölja allt förutom ansiktet och händerna men det är upp till en själv om man vill vara täckt från upp till tå!
  Tyranniska Arabiska traditioner har gett ett falskt intryck av att en kvinna måste vara täckt från huvud till tå; det är inte en Koranisk eller Islamisk klädsel. Det måste alla förstå!
  Bara saudiarabier gör så, betyder det inte att Gud har sagt det.
  Många svenskar eller icke muslimer tror att kvinnorna bär slöja hela tiden, även hemma. Gud har sagt i Koranen att kvinnorna alltid måste ha på sig slöja framför de som inte är, deras makar, deras fäder, deras makars fäder, deras söner, deras makars söner, deras bröder, deras bröders söner, deras systrars söner, andra kvinnor eller pojkar som inte uppnått puberteten än. Jag kanske har glömt något men det är det jag kommer på nu.

  Helena, du måste också inse att förr i tiden så bar de svenska kvinnorna också på sig slöja och de fick inte heller gå ut och inte heller arbeta, utan det var mannen som arbetade och kvinnorna sköt om hemmet. Men tyvärr TYCKER jag att Sverige har utvecklats till sämre och nu anses kvinnan vara ett sexobjekt som går runt och drar till sig män!!
  Medan den muslimska kvinnan är fortfarande en diamant som bevaras väl från män och deras ögon tills det kommer en dag då hon gifter sig med en bra man och som han också ska bevara väl.
  Saudiarabier kanske överdriver då dem inte låter kvinnan, som du säger, att ringa doktorn men det gör de bara för att de inte vill att deras kvinnor ska möta och prata med andra män än de själva och det är upp till dem för att det är de som styr deras kvinnor. Gud säger att då en kvinna gifter sig måste hon lyda hennes man och om hon inte gör det betraktas det som att hon inte lyder Gud. Och dessutom så vill hon till paradiset så klart!

  Vi får inte be tillsammans med män för att djävulen finns var man än är och om kvinnan ber tillsammans med mannen kommer han inte fokusera sig på sin bön utan han kommer att fokusera sig på henne och hur hon rör sig och sen är det att Gud har gett männen en högre grad.

  Du Helena! Hur vet du att du kommer att hamna i paradiset? Du bär inte slöja och är inte ens muslim och du, kanske som andra svenska kvinnor, går ut med män och har relationer och får barn utan att ni ens gift er, det som betraktas ett av de största synden i Islam och för den som gör det innebär det helvetet i framtiden. Du kanske också inte ens tror på Gud. Det finns också en massa saker som jag inte kan skriva om nu.
  Så respektera de muslimska kvinnorna så som vi respekterar er så kommer det att bli bra för båda.Dessutom är sverige ett fritt land så man har rätt att välja vad man vill ha på sig.
  Och jag håller med systern Katarina om att det svenska samhället äcklar varje troende muslim. De flesta i alla fall.

  Ps: Vad säger du om de heliga Maria (fvmh), hon var ju Jesus(fvmh) mor, alltså måste det vara från Gud att hon har på sig slöja!

  Gilla

 29. islamiska tjej skyddet skriver:

  Asså jag är 10 jag bärde sjal ända sen jag var 8 och ett halvt!
  Jag känner mig inte förtryckt utan stolt!
  Jag tycker att ni är de som inte är o kunniga.
  Islam är allt för mig.
  Allah (gud) kmr bränna er i hälvettet och han kmr hänga er med era hår och era huvuden kmr koka!
  Det är så det står i den heliga boken Quranen!
  Så var ni nakna på afficher och gå och ligg med killar som ni inte känner gå och bli fulla!
  Men det är inte vi som gör det!
  Det är vi som har rätt det är vi som kommer gå till paradiset och träffa (ahlulbayt) guds profet Muhammed (SAWS) och hans familj!
  Inte ni så ”you shuld be sorry fore your selfs”! om ni förstår vad jag menar
  De är inte vi som kommer brännas i helvettet (inshaallah!)!
  Och vi muslimer kommer vara lyckliga i våra liv!
  Inte ni!
  Bara vänta och se vad som kmr hända med er!
  De e vi som reser i ragg när vi ser nakna människor på affisher lr på bad platsen!
  Det är inte vi som är okunniga det är ni eftersom vi muslimska tjejer med hijab minskar chansen på att bli sexuellt våldtagna inte ni!
  Och vet du vad jag tycker att du ser ut som den där kon längst upp helt OKUNNIG!

  Gilla

 30. islamiska tjej skyddet skriver:

  asså jag vill också siga tack till de andra muslimerna här som har varit imot det hära bullshit!

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  Gud finns inte. Han är en konstruktion. Gudsbilder är människans bilder

  Gilla

 32. elle skriver:

  salam

  jag kan ge dig anledningen till varför man ska täcka sitt hår.Personer som du som är kritiska till hijab finns det gott om..och allt som räknas på domedagen är hur DU som enskild person har levt ditt liv. Har du gjort allt för att följa Guds lagar?
  Vi som bär hiab försöker så gott vi kan iaf jag. Det står i den Heliga Koranen att vi kvinnor ska täcka våra bröst med sin khimar..khimar kan tolkas olika men brösten ska vara täckta..vi ska också förlänga vår klädsel så våra former inte kan urskiljas. Sen ska vi täcka vår SKÖNHET! Skönhet defineras olika för alla..det kan vara ögonen,läpparna händerna HÅRET, alla muslimska kvinnor tolkar skönhet olika du har väl sett hur många olika varianter vi använder när vi täcker oss, för vissa innebär det till och med burka då dom anser att hela kvinnan är en skönhet! Men anledningen jag täcker mitt hår och inte mina händer eller ögon till exempel är att vi har våra ögon att se med, våra händer måste vi använda dagligen i livet och min mun använder jag för att äta mat med! Men mitt hår är en gåva från Gud som han förskönade mig med..mitt hår har ingen funktion som mina ögon eller min mun utan mitt hår finns där för att göra mig mer vacker. Och i Koranen står det att vi ska täcka vår skönhet och för dom flesta troende muslimska kvinnor som gör allt för att följa Kornanen så tolkar dom skönhet på samma sätt som mig.
  Vi kan iaf på domedagen säga att vi gjorde allt i vår makt för att följa Guds ord men vad gjorde du?

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  elle och alla ni andra: Koranen skrevs ihop på 600-talet efter Kristus.

  Människan har funnits i flera miljoner år på jorden. I början dyrkades kvinnan och födandet. Vill ni lära er mer om hur denna dyrkan och vördnad inför livet ändade upp i ett förtryck av kvinnan meddelst religionen kan ni gå till bloggen Tealogen och lära er lite om hur det förhåller sig.

  http://blogg.aftonbladet.se/12704

  Gilla

 34. elle skriver:

  bara så du vet lilla vännen så stenades hon genom lagarna av sharia vilket så kallade lärda män har tolkat. Hon stenades inte genom lagarna av Islam..i Koranen så är straffet för otrohet till exempel att både mannen och kvinnan ska få 100 piskrapp var inte nån stening!Jag följer Islam och inte nån sharialag!Lär er skillnaden mellan sharialagar och Koranen innan ni öppnar en diskussion. I Somalia könsstymar dom till och med flickor och säger att Koranen säger så fast det i själva verket är deras tradition, så kom ihåg att tradition och religion är två skilda saker! Du vet verkligen ingenting! För det andra när det gäller hijab är det inget sätt att mannen kan kontrollera oss kvinor, det är ett sätt för oss kvinnor att visa att våra kroppar är inte för vem som helst att kolla på som en billigt lammkött. Vi har mer respekt än så. Och anledningen att du kanske inte vill gå omkring med hijab är för att du klär dig för andras skull varje dag när du går ut, du tänker på vad folk ska tycka om dig om du inte har sexiga kläder, du vill visa upp dina tillgångar så folk vet hur du ser ut medans vi som skrivet tidigare är en pärla i ett skal.

  Gilla

 35. Elin skriver:

  Hej! och Salaam Alaikum till mina muslimska systrar!

  Jag satt här och läste och blev lite smått irriterad. Varför ska alla, speciellt kvinnor som inte ens är muslimer, berätta för andra hur vi muslimska kvinnor känner oss? Jag ska säga alla här en sak, jag var kristen innan och år 2007 blev jag muslim. Det är det bästa som någonsin har hänt mig. Och jag vill säga att jag kände mig mer förtryckt innan jag bar slöja än nu när jag bär den. Innan var jag tvungen att sminka mig bla bla bla, ha på mig sexiga kläder mm bara för att samhället skulle acceptera mig. Det många inte förstår är att det är de utan sjal som lever och blir förtryckta. Media hjärntvättar er hjärna, hur ni ska se ut, ni måste vara pinnsmala, ha de senaste handväskorna och skorna mm, mm. Öppna era ögon och sluta prata för oss muslimska kvinnor, VI GÖR DET MYCKET BÄTTRE SJÄLVA! Det är så roligt att läsa alla kommentarer, jag skrattar bara, ni vet absolut ingenting, det är synd om er, inte oss 🙂

  Till alla systrar som har skrivit till detta inlägget, Jazaak Allah khair. Må Allah belöna er!
  Salaam, fred.

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  Elin: Bibeln och Koranen är sagoböcker! Låt var och en bli salig på sin tro.

  När jag dör blir jag belönad och får skåda ljuset. Det får alla – det är belöningen för att man har levt och har inget med religionernas hot om himmel och helvete att göra.

  Gilla

 37. Elin skriver:

  Helena Palena: Okej, tro du på vad du vill, men på domensdag kommer alla att få se ! Så du menar att även mördare, pedofiler m fl kommer att bli belönade? Haha, du måste skoja med mig? Man får en belöning om man följt Guds lagar. Om du tänker efter en stund, hur ska allt detta, människan, jorden, rymden, natur m m ha blivit till? Är detta en slump?

  Fred.

  Gilla

 38. Elin skriver:

  Helena Palena: Okej, tro du på vad du vill, men på domensdag kommer alla att få se ! Så du menar att även mördare, pedofiler m fl kommer att bli belönade? Haha, du måste skoja med mig? Man får en belöning om man följt Guds lagar. Om du tänker efter en stund, hur ska allt detta, människan, jorden, rymden, natur m m ha blivit till? Är detta en slump?

  Gilla

 39. Fatima skriver:

  Hej!
  Salam mina respekterade sysrar i tron.
  Ahsantom ni som svarat de här okunniga folket.
  För det första frågan är Helena vem har sagt att kvinnor och män inte får be tillsammans.
  Kvinnor får be med män fast kvinnnorna ska vara bakom männen.
  Jo för att kvinnans kroppsdelar får inte synas.
  så om hon står framför mannen då kan han koncentrera sig på henne istället för bönen.
  Det märks att du är okunnig och inte kan något om islam.
  Gå läs om islam och sen kan du komma och skriva.
  Men jag tror inte du vågar läsa för att då kommer du till sanningen.
  Må Gud Vägleda oss alla.

  Gilla

 40. Helena Palena skriver:

  Religionen är ett stort sex-tabu. Kvinnor får inte vända upp baken som män när dom ber för då kan dom sukta männen sexuellt. Det känner jag till. Jag är inte så okunnig som du tror. Jag kanske kan mer änd dig. Däremot har vi olika ontologi: Det är inte Gud som har skrivit Bibeln eller Koranen. Det är människor för det finns ingen Gud. Det är du som är det gudomliga. Männiksan är guden och har alla svaren i sig. Dock är livet mystiskt och svårförståligt. Därför har männen uppfunnit just en manlig gud eller fader – och en enda dessutom. Han har ingen moder eller gudinna vid sin sida. Det är sjukt!

  Flickor får heller inte lära sig simma för då måste dom sära på benen. Tydligen får dom hellre drunkna. Ja, det får dom. En flicka har ju inget värde.

  Gilla

 41. elle skriver:

  vadå inte lära sig simma!?
  Muslimska föräldrar vill visst att dom ska lära sig simma men varför ska en ung tjej klämma på sig en tajt genomskådande baddräkt och simma med killarna i klassen. Hon vill väl inte att alla ska se hur hon ser ut naken!Det är bättre om tjejer simmar för sig och killar för sig men skolorna är för snåla för den lilla tjänsten så dom väljer hellre att låta flickorna vara dåliga simmare!

  när det gäller Gud så som jag skrivit tidigare så lever du för samhället, dy bryr dig bara om vad samhället tycker om dig och om det är så du vill leva som ett objekt varsågod vem bryr sig om dig ändå, men när du en dag vaknar upp ur din sömn vem ska hjälpa dig då när du inser dina misstag!

  Bibeln är ingen pålitlig källa då den skrevs av olika sektledare som tolkade den enligt sina egna förutsättningar tex enligt matteus, enligt johannes etc….profeten Jesus lät inte sina lärjungar anteckna allt han fick uppleva genom Gud därför är det svårt att veta vad sanningen är vad som egentligen hände. Därför kom Islam till.Men profeten Mohammed lät alla sina lärjungar memorera allt han upplevde så att när dom sen sammanställde Koranen så kunde ingen förfalska något!Du fattar väl att om Profeten Mohammed ville få makt skulle han väl skriva att folket skulle dyrka honom och ge honom pengarna osv!Det står att man ska be till Gud och vara en god människa allt är rättvist!
  Vad är det i Koranen som du är så upprörd över.
  Allt Koranen försöker lära ut är att man ska be,fasta, betala dom fattiga och vara en god människa!

  När det gäller bönen..varför ska man bara be så fort man är i nöd och behöver något, varför inte be varje dag och tacka för allt man har! Jag menar du skapade ju inte dig själv och din familj!Allt gott som händer kommer från Gud och allt ont från dig själv.
  Men sånt tror ju inte du på men det står om dig i Koranen, att folk som du kommer existera alltid som alltid är kritiska till Gud men att vi muslimer inte ska bry oss att försöka hjälpa er för det är Gud som har gjort er blinda för sanningen för ni är redan så full av synd!

  Vad gör du när du får lön från jobbet, du shoppar eller köper cigg etc, men vad gör vi muslimer jo vi skänker en eller tvåhundra till fattiga för det lär Koranen ut!

  Gilla

 42. Elin skriver:

  Helena: Vem har sagt att Gud är en han? Gud är ingen människa eller ett djur, därmed har Gud heller inget kön.. Och vad gäller bönen så ska kvinnan inte be framför mannen pga att när man böjer sig, fastän man har kjol på sig så formas rumpan, det ligger i mäns natur att kolla, så enkelt är det. När du ber ska du endast koncentrera dig på bönen och inget annat. Och vad gäller kvinnan, hon är visst värd ngt, en kvinna inom islam är som en diamant, hon behöver inte göra något alls om hon inte vill. Vill hon inte göra ngt så är det en plikt för mannen att t ex anställa en städerska, kokerska mm. Lär dig lite innan du börjar prata. Kvinnan är en egen individ, ingen ägodel. Kvinnan inom islam behåller alltid sitt eget efternamn för att bevisa att hon står på sina egna ben och inte är beroende av någon. Om kvinnan vill jobba får hon göra det och har ingen plikt att betala något alls till hemmet utan kan ha sina tjänade pengar för sig själv och göra vad hon vill med dessa.
  Du säger att det inte finns ngn Gud, det är din tro, men vad har då skapat allt detta, som jag tog upp i ett tidigare inlägg, snälla svara, jag är nyfiken på vad du tror.

  Fred.

  Gilla

 43. Elin skriver:

  Läste Manuettes inlägg, sjalen är ett sätt att kontrollera kvinnor?!

  Vad jag har att säga till det är att vi är mycket friare än de som inte bär den!

  Media är de som kontrollerar alla, säger till er vad man ska ha på sig mm för att attrahera män, nej usch. Jag kommer aldrig mer sänka mig till den nivån, jag har varit där nere på botten, men nu är jag högt uppe i skyn för att människor dömer mig efter min personlighet, inte för hur jag ser ut.

  Dagens samhället är som en köttmarknad. Kvinnor som vill attrahera män, går i jätte taighta kläder och sminkar sig som jag vill inte ens ta ordet i min mun. Till och med små åtta nio åringar vill leva upp till detta, det är för hemskt. Mår illa bara av att tänka på det.

  Det är media som kontrollerar människor, speciellt kvinnorna, inte en religion som säger att man ska ha sjal på sig.

  Ni lever en mörk tunnel där ni aldrig kommer få se ljuset.

  Må Gud vägleda er!

  Fred.

  Gilla

 44. Helena Palena skriver:

  När man dör får man skåda ljuset. Har man varit en dålig människa får man födas igen och rätta till sina misstag. Jag är en god människa och har min tro – och det är tron på mig själv.

  Min kropp är mitt skepp! Just nu väntar jag på att vinden ska komma och fylla mina segel igen.

  Mohammed gifte sig med en 6-åring. Därför anses det okey att gifta sig med barn. Fy farao vad hemskt! Och sånt tror ni på! Pedofili var ordet.

  En muslimsk kvinna har ingen talan. Hon kanske måste stå ut med att mannen har tre fruar till. Dessutom äger mannen barnen. Mannen äger det en kvinna med svett och möda och lidande fött fram. Hon kan heller inte skilja sig om hon skulle vilja.

  Gilla

 45. elle skriver:

  La illaha ill Allah!

  Mannen kan gifta sig med 4 fruar OM han kan behandla alla lika rättvist så ingen blir att må dåligt vilket är helt omöjligt!Därför gifter sig dom flesta männen bara med en fru då han vet att det alltid kommer vara en fru som kommer må dåligt då mannen inte kan vara på 2 ställen samtidigt.
  Men i dom länder där fattigdomen regerar och många kvinnors män har dött i strid så finns det dom män som gifter sig med dessa kvinnor så dom ska få ett bra liv. Inom Islam får en man och kvinnan inte vara tillsammans om dom inte gifter sig, så för att hjälpa dessa kvinnor så gifter dom sig med flera kvinnor så alla ska få sina rättigheter och ett bra liv.

  Att skilja sig utan ett skäl är en stor synd för både mannen och kvinnan, men har man ett skäl som är värt att man skiljer sig för speciellt när man har barn ihop om det absolut inte går att lösa så visst har man all rätt att skilja sig!Men gifter man sig och skaffar barn ihop så ska man göra allt för att reda ut sina gräl och inte ta till skiljsmässa först.

  Jaha nu förstår jag varför du inte tror som vi du tror på rekarnation..alltså du är buddist!Men hur logiskt är det att be till en tjock guldstaty?

  När det gäller profeten Muhammed och hans giftermål med Aicha läs fäljande: http://islam-svarar.se/pages/content/view/193/74/

  Gilla

 46. Fatima skriver:

  Salam mina systrar i tron.
  Må Gud Vägleda oss alla.
  För det första vilja jag fråga var har du läste att han har gift sig med en sex-åring?
  Kan du ge källa?
  Snälla läs det syster elle gav dig om profeten.
  Men läs på noorislam.net om allt kring islam finns det där.
  Och om slöja minhijab.nu
  Där kan du diskutera.
  Må Gud belöna er systrar för era förklaringar.

  Gilla

 47. Fatima skriver:

  glömde skriva.
  Vem har sagt att flickor får inte simma.
  Jag ska börja simma fast med kvinnor.
  Inom islam får man inte visa sin kropp för män.
  Det är därför man simmar enskild.

  Gilla

 48. Helena Palena skriver:

  Nej, jag är inte buddist. Jag har min egen tro.

  Gilla

 49. Fatima skriver:

  Helena har du gått in på de hemsidorna jag skrev?

  Gilla

 50. Helena Palena skriver:

  elle och Fatima är ni samma person? Fick en länk av elle som jag tittat på och säger bara: Stackars späda flickor! För att man får mens när man är nio år så är man inte mogen för en sexuell relation och att få barn.

  Huvaligen vilket barbari!

  Gilla

 51. elle skriver:

  Va? Varför skulle vi vara samma person?Tror du inte jag vågar skriva allt jag tycker till dig?Jag är inte rädd för att säga min åsikt och jag behöver inte spela två personer för det. Fatima är säkert en tjej som reagerat lika som jag gjorde.

  Men så fungerar kroppen..när man får sin mens kan man föda barn.Mens är ett tecken på att man kan bli gravid och bilda familj. Därför väljer många att ha sjal från och med den åldern. Men förr i tiden växte barnen upp fort och att få barn vid 12 års ålder var inte ovanligt men det var en helt annan tid.Läs min länk!
  Bara för 50 år sen i sverige var medelåldern för giftermål 17 år.

  Gilla

 52. Helena Palena skriver:

  elle: 17 år är en helt annan sak än sex eller nio?

  Fatima frågade om jag hade läst hennes länk? Men den enda som skickat någon var ju du elle. Så därför frågade jag.

  En sak är säker – barn ska inte ha sexuella relationer och föda barn.

  Gilla

 53. Elin skriver:

  Vill bara säga att även Maria födde Jesus när hon var 9-12 år. Detta var vanligt på denna tiden då människan inte hade lika lång livslängd som idag, är det så svårt att förstå?

  Gilla

 54. Helena Palena skriver:

  Hur ganmla Aisha och Maria var är det ingen som vet. Allt är egentligen sagor. Om man nu födde barn tidigare för länge sedan så är det väl ingen ursäkt för att göra det i vår upplyst och moderna tid. Nu när vi lever till vi blir hundra år.

  Gilla

 55. Elin skriver:

  Helena: Du skrev själv så här lite längre upp på sidan : ”Mohammed gifte sig med en 6-åring. Därför anses det okey att gifta sig med barn. Fy farao vad hemskt! Och sånt tror ni på! Pedofili var ordet.” Och nu skriver du ”Hur ganmla Aisha och Maria var är det ingen som vet.” Tycker du inte att du säger emot dig själv nu? Eller det är bara när det handlar om islam det är hemskt? Hahaha. Allt jag kan göra är att skratta, hahaha.

  Just för att vi nuförtiden kan leva upp till 100 år gör att vi kan skaffa barn senare. Men så var det inte förr i tiden, då levde man till man kanske var 50-60 år. Jag förstår kvinnor som vill ha barn tidigt då man kan åldras och ta det lugnare när man blir äldre. När man får sin menstruation så är det ett tecken på att kroppen är mogen att skaffa barn, men kanske inte psykiskt.

  Gilla

 56. elle skriver:

  Nej barn ska inte ha sexuella relationer..men definera barn..Alla får sin mens under olika åldrar och den ålder du fick den i var ett tecken på att du kan bli gravid även om du skulle vart 7år! Dom flesta barnen förr fick mensen tidigt vid 7-9år då dom mognade före barnen i vår tid. Nu för tiden får vissa sin mens vid 16år.
  Men dom flesta muslimer förstår att vi lever i en annan tid och dom tycker till och med att 18 år är för tidigt för att man ska bilda familj!

  För inom Islam står det att vi alla kommer leva inom olika tider och det står till och med att den bästa klädseln ang hijab är den man har på den tid man lever. Många muslimer som inte har sjal använder den meningen som sk bevis på att sjal är fel. Men det står fortfarande att man ska täcka sin skönhet så låt alla tolka som dom vill. Allt man gör i livet får man ta ansvar för själv sen ändå.

  Gilla

 57. elle skriver:

  Och för det andra vet jag inte heller varför hon skrev min länk..kanske skickade hon också en länk och undrar om du fått den.

  Gilla

 58. Elin skriver:

  Helena: Du sa även längre upp på sidan, ”låt var och en bli salig på sin tro”, varför blandar du dig då med islam och varför kvinnan bär hijab? håll du dig till din tro och prata om det du kan ngnting om. Du säger hela tiden emot dig själv. TYST! eller lär dig ngnting och öppna munnen efter det!

  Gilla

 59. Helena Palena skriver:

  Det här är min blogg och här skriver jag vad jag vill. Jag är en fri kvinna som tackar den nordiske mannen för att vi fått utvecklas utan hinder av någon gammal religion. Vi är sekulariserade. Vår tro får vi ha hemma i köket. Det kan ni också ha. Tron ska inte torgföras.

  Gilla

 60. Fatima skriver:

  Jag är en annan person syster elle skrev sin länk.
  Men jag undrade om du gick in på minhijab.nu
  och noorilsm.net
  Där kan du diskutera om islam och läsa om islam också.
  Jag skrev aldrig samma länk som syster elle men tipsade att du skulle gå in på den så lär du dig om profeten mer.
  För att du har fått fel kunskaper om muslimernas profet.

  Gilla

 61. Elin skriver:

  Varför sitter du då här och diskuterar hijab? Tillhör det din tro? Jag är en ännu friare kvinna än vad du är, synd bara att du inte ser det 😀

  Gilla

 62. Helena Palena skriver:

  Ja, hur ska jag kunna se det om du är insnärjd i en massa tyg?

  Gilla

 63. elle skriver:

  för frihet ligger i betraktarens ögon! Vad är frihet för dig?För oss är det du som inte är fri, du är styrd av samhället och samhället i dagens läge gör allt för att tjäna pengar på kvinnor som du som är desperata efter uppmärksamhet från män så ni går och spenderar enorma summor på smink och kläder som följer mode, allt för att andra inte ska tänka att du inte är sexig.

  Vi muslimer bryr oss bara om våra handlingar..och är man blygsamt klädd blir man även blygsam i sinnet, alltså man tänker sig för hur man beter sig och gör inga dåliga handlingar.

  Gilla

 64. elle skriver:

  Frihet för oss är att inte behöva fixa håret varje gång vi lämnar hemmet, eller rätta till urringningen, eller lägga massa parfym för annars ser inte alla hur sexiga vi är. Nej du är slav under männen!

  Gilla

 65. Elin skriver:

  Elle: det var verkligen bra skrivet ! Jazaak Allahu khair. Elle har helt rätt, det är du som är slav under männen, och samhället, du gör precis vad dom vill att du ska göra!

  Gilla

 66. Fatima skriver:

  Muslimska kvinnor är mer fria en dig och många andra vet du varför?
  Kvinnor här i norden räknas som sexobjekt och är inte värd något.
  Men vi muslimska kvinnor vi täcker vår skönhet och visas endast för maken.
  Mycket bättre än vem som helst ser min kropp.

  Gilla

 67. Fatima skriver:

  ja sant syster elle skrev mycket bra icke troende är slavar för män men de märker inte.
  Systrar ni skriver perfekta svar.
  I början skrevs det mycket men nu ser det ut som att de inte kan skriva mer emot slöja för att är rädda.
  Ser att muslimer håller på svara.

  Gilla

 68. Elin skriver:

  Helena har inte ens svarat på mina frågor, vet du inte vad du ska säga? Du säger bara emot dig själv hela tiden. Var och en kan ha sin tro i sitt kök, varför har inte hon det då? Jag blir irriterad när folk som inte vet något om islam snackar om det. Media har HJÄRNTVÄTTAT dig att tro som du gör, det är det du inte inser. Jag är hellre ”insvept” i en tygbit som du säger än går som en slampa i kort kjol och urringning. Öppna dina/era ögon och se sanningen istället, våga erkänna att det är ni som är kontrollerade och styrda och förtryckta och sluta klaga på oss som bär hijab!

  Gilla

 69. Dona skriver:

  JAG SKA DÖDA DIG KOM UTANFÖR D HUS SKA TA KLÄMMA FAST DIG DIN LILLA FIS OKEI. JAG TYCKER SYND OM DIG VERKLIGEN ZMALEE KHERJEE ABOCH IL KHERJEE
  DIN MORMOR HADE ÅXÅ LILLA DUKEN PÅ HENNES FULA HÖVVEEE

  Gilla

 70. elle skriver:

  Salam systrar jag tycker vi har försökt förklarat på alla sätt vi kan för helena och alla andra kritiska personer här vad Islam representerar hoppas Gud belönar er alla och förser er med styrka mot dessa blinda människor. Men även om dom inte lyssnar så kan man inte göra mer då alla har en egen vilja så Dona även om du blir upprörd tycker jag inte du ska skriva på det viset du har gjort, det är inte Islamiskt kom ihåg det det är dina känslor så du kanske ska styra upp dom innan vi muslimer blir mer missförstådda här även då jag förstår din ilska.Inget illa menat.

  Gilla

 71. Helena Palena skriver:

  Jag bestämmer över min kropp och är inget sexobjekt. Vet vad sexualitet är. Det är en handelsvara. Även apflickor säljer sex mot bananer eftersom dom är hungriga.

  När två älskar är det alltid en som lider (Galenos). Ni är inte fria eftersom ni lever under en religion. En ytterst synlig religion.

  Är man modern så är man sekulariserad. Då lever man inte under religiösa lagar. Då lever man under dom lagar som människor diskuterat fram genom politiken. Det kallas demokrati.

  Gilla

 72. elle skriver:

  men allt handlar om VAD man tror på…du tror inte på Gud och lever då efter samhället..vi tror på Gud och lever efter religion. Man kan se det ur olika perspektiv men vad jag vet så skulle världen vara bättre om alla följde religionen där man MÅSTE be för att rensa hjärnan varje dag,fasta för att lära sig uppskatta allt man har och sluta ta allt för givet,ge sina småpengar som man samlat på sig under månaden till fattiga.för även omman kan göra allt detta och inte tro på Gud så gör ingen det eftersom det är frivilligt.våra hjärnor är automatiskt själviska därför finns Islam som vägleder oss med sin perfekta plan

  Gilla

 73. Elin skriver:

  Och du tycker att demokratin fungerar?

  Gilla

 74. Helena Palena skriver:

  Demokratin är det bästa styrelseskicket. En kvinna (man) – en röst. Här i Norden har människor samlats till ting och dragit upp riktilinjer. Vi har kommit så långt man nu kan komma på den banan. Sverige är ett föreningsstyrt land. Vi slåss inte – vi pratar.

  Människan är inte fullkomlig. Vi är på väg. Dock är det lite svårt när halva världen inte är upplyst. Läs mitt inlägg en gång till. Det är kunskap som fattas.

  Ignoransen måste bekämpas! Upp till kamp mot okunnigheten och hjärntvätten!

  Gilla

 75. elle skriver:

  en fråga bara..
  Tycker du inte Islam är bra som har dessa regler som jag skrev i inlägget tidigare?
  Man hjälper andra människor och det är obligatoriskt.
  Detta samhälle styrs endast av pengar och hur mkt svenska kronan är värd.
  tex;ju mindre svenska kronan blir värd ju mer höjs priserna och ingen ser till dom fattiga.Men inom Islam måste vi hjälpa dom fattiga..är inte det en osjälvisk religion som har detta som lag? Eftersom vi ha demokrati så gör alla det som gynnar dom själva först och främst hur bra är det?

  Gilla

 76. svenskmuslimah skriver:

  Jag kan hålla med om att Sverige är ett någotsånär bra styrt land, men människors lagar och regler kan inte mäta sig med Guds, läs Elles inlägg, hon säger mycket bra saker! Just precis vad du säger, ignoransen måste bekämpas, okunnigheten och hjärntvätten lika så :D. Ni är okunniga om islam, men snackar ändå, och ni är hjärntvättade av media, för en gångs skull hade du rätt. 😀 (Förrensten är det jag som är Elin.)

  Gilla

 77. svenskmuslimah skriver:

  Och ni ignorerar sanningen, du skrev mycket bra i ditt senaste inlägg, nästan så man blir tårögd 😉

  Gilla

 78. Helena Palena skriver:

  Hjärntvättad är den som inte tänker själv utan följer en religions dogmer. Har ni inte förstått än att Gud inte finns. Han är en konstruktion. Människor VILL ha något att tro på och det rider maktens män på.

  Vem födde Mohammed? Var kom han ifrån?

  Gilla

 79. elle skriver:

  Profeten Mohammed föddes precis som som vi av sin mamma..han var bara en vanlig människa och var det även fast han blev profet och kunde prata med Gud. Man ska aldrig dyrka en människa eller en staty som folket gjorde på den tiden då Kristendomen inte höll..det är bara Gud som ska dyrkas det var allt profeten Mohammed ville få folk att inse.
  Modern är så högt uppsatt inom Islam att detta samhälle inte har en aning om det. Man får tex absolut inte avbryta bönen för nånting vad det än kan vara ..BARA OM ENS MAMMA ROPAR! Inte om ens pappa ropar utan MAMMA!

  Gilla

 80. Fatima skriver:

  Du läs om islam och sen kom och skriv.
  Jag förstår inte hur du tänker alltså såklart blev född från sin mamma som alla andra människor.
  Om Allah inte finns vem har skapat dig då?

  Gilla

 81. Fatima skriver:

  Helena det är försent du vet inte när du ska dö så dags för att dyrka Gud.
  Vad ska du svara Gud i nästa liv?

  Gilla

 82. svenskmuslimah skriver:

  Muhammad (fred och välsignelser vare över honom) föddes av sin mamma, Amina. Du var snabb innan och säga att han gifte sig med en 6 åring, men här ser man att du inte vet någonting, media har propagerat dig hjärna. Båda hans föräldrar dog när han var liten och senare tog hans farbror hand om honom.

  Gilla

 83. svenskmuslimah skriver:

  Även i Bibeln står det att en kvinna ska bära sjal…

  Gilla

 84. Helena Palena skriver:

  Gud finns inte. Jag får inget straff. Jag har mitt rena samvete och kommer att få skåda ljuset när jag dör för det har jag bestämt.

  Genom att säga att Gud finns och hota med olika straftt får dom styrande makt. Gå inte på det. Läs och lär! Befria er!

  Koranen är en senare bok än Bibeln. Jag tror inte på Bibeln heller. Det enda jag sätter på huvudet är ett huckle när jag ska baka. För annars kan det komma hårstrån i degen. Och detta tygstycke sätter jag på mig helt frivilligt.

  Gilla

 85. Fatima skriver:

  Jaha men du tror inte på Gud okej.
  Men nu när du dör då kommer du veta att Gud finns.
  Vad ska du svara Då när Gud frågar dig varför du inte trodde på Gud i förra världen.
  Det är du som behöver läsa om islam mer och sen komma och skriva här.

  Gilla

 86. elle skriver:

  om dessa straff inte fanns så skulle krimminaliteten stiga i taket. Tänk om alla gick runt och satte sina egna lagar..världen skulle gå under!
  är det inte bra att man inte ska vara otrogen mot sin partner,eller att man ska hjälpa dom fattiga, eller att det är förbjudet att skada sin kropp..dessa saker är väl bra för att ta några exempel.

  lagarna i Koranen gynnar alla klasser i alla slags samhällen,medans i sverige gynnar våra lagar bara dom rika!det finns ingen lag att hjälpa dom fattiga..

  jag känner mig mer fri bland lagar som gynnar alla än lagar som går efter ekonomin först.för även om du inte vill följa andra lagar än dina egna så blir du tvungen då alla länder har lagar.vill du hitta på egna lagar att levaefter får du gå och lägga dig och drömma om det för du kommer aldrig bli fri från lagar då människan lever efter det överallt.och är det inte bättre att gå efter Islams lagar än moderaternas…

  Gilla

 87. svenskmuslimah skriver:

  Jag har också satt på mig min hijab, helt FRIVILLIGT! Men det är det du inte förstår… Det är inte lönt att diskutera med såna ignoranta personer som dig.
  Koranen 109:6, ” Ni har er tro – och jag har min tro!”

  10:99, ” Om detta hade varit din Herres vilja skulle alla jordens invånare helt visst utan undantag ha antagit tron. Men kan du [Muhammad] påtvinga människorna tron”

  18:29, ” Säg: ”Sanningen från er Herre [framstår nu klar och tydlig]; låt därför den tro som vill tro, och låt den förneka tron som vill förneka den.” För de orättfärdiga har Vi en Eld i beredskap [vars flammor] skall omsluta dem liksom tältduken [omsluter invånarna i ett tält]; och om de ber att få [stilla sin törst] skall de få dricka vatten hett som smält koppar, som bränner deras ansikten. Vilken djävulsk dryck! Vilken jämmerlig viloplats!”

  2:256, ”TVÅNG skall inte förekomma i trosfrågor. Vad som är rätt handlande är nu klart skilt från fel och synd. Den som förnekar de onda makterna och som tror på Gud, har sannerligen vunnit ett säkert fäste som aldrig ger vika. Gud hör allt, vet allt.”

  Gilla

 88. Fatima skriver:

  Ahsantom systrar för era vackra ord.
  Man ser att hon inte skriver mer.
  Var har du tagit vägen Helena?

  Gilla

 89. Helena Palena skriver:

  Hej på er slöjbrudar! Här kan ni läsa lite om vad en kvinna skriver som vågar gå emot er lära:

  ”Livet bakom slöjan och dess moraliska implikationer diskuteras aldrig. Om och när islams behandling av kvinnor kommer upp på agendan dribblar man frågan om huruvida slöjan är en religiös eller kulturell symbol. I de muslimska skolorna indoktrineras och manipuleras samtidigt barn till att distansiera sig från de ”otrogna”.

  Pojkar och flickor hålls åtskilda och matas med antijudisk propaganda. Som resultat får vi en generation barn som är födda i Europa och som har europeiska medborgarskap, men som är alienerade från det europeiska samhället. De är människor som uppfostras till att bli rasister och sexister och till att förakta sina ickefundamentalistiska landsmän och -kvinnor. I varje europeiskt land där muslimska särskolor existerar har debatten kring dessa präglats av relativism: Om vi tillåter judiska skolor måste vi tillåta muslimska, punkt slut”.

  Läs mer:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/16/darfor-maste-demokratin-forsvara-sig-mot-islamismen

  Gilla

 90. elle skriver:

  Islam kan inte ta ansvar för hur alla muslimer beter sig. Bara för att en person kallar sig muslim betyder det inte att han eller hon gör allt på ett islamiskt sätt. Dom terrorister som spränger sig sälva bland små barn och kvinnor kallar sig muslimer men deras sätt är inte islamiskt då vi människor inte får döda!Men vem får ta smällen…jo alla rättrogna muslimer..så dessa extremister som kallar sig muslimer tar inte jag ansvar för.jag är muslim precis som dessa tjejer som oxå skrivit här,muslim innebär att man lyder Gud och dom lagar Gud har gett.

  Och som skrivet ovan så finns ingen tvång i religionen och man får tro som man vill,men Islams sätt är det rätta men det måste varje enskild person komma fram till på egen hand,det går inte att tvinga någon.

  vad är det förresten för fel på muslimska skolor..dom läser samma ämnen som dom kommunala skolorna fast mer religion förstås, och dom får idrott delat också tjejer badar för sig en dag i veckan och killar för sig.
  vad är ditt problem.

  Gilla

 91. Helena Palena skriver:

  elle: Har du barn? Vem äger ditt barn?

  Gilla

 92. svenskmuslimah skriver:

  Vad har nu barn med saken att göra? Om jag har barn är det givetvis mitt och min mans son/dotter, vad är det för konstiga frågor du ställer helena? jag vet redan vad ditt svar kommer bli, så slösa ingen tid på att skriva det ”det är din man som äger ditt barn bla bla bla” BULLSHIT! Tror du på allt media säger? Stackars liten.

  Gilla

 93. elle skriver:

  Ja det har jag, och för att svara dig så är Gud den enda som har äganderätt över sina skapelser!

  Gilla

 94. Helena Palena skriver:

  Nej, är man muslim har mannen full förfoganderätt över barnet.

  Gilla

 95. svenskmuslimah skriver:

  Helena, kan du snälla ge oss någon fakta på detta? Någon sida vi kan gå in och läsa det på? För jag vet nämligen att så är inte fallet, snälla prata inte om du inte har någon fakta! Du hittar på och säger allt som media säger, vi märker det! Hitta fakta och kom med dom istället!

  Gilla

 96. elle skriver:

  Ja jag håller med vart kan vi läsa om detta?

  Gilla

 97. svenskmuslimah skriver:

  Har du inget svar längre eller, Helena?

  Gilla

 98. Fatima skriver:

  ja sant ni säger systrar hon skriver men skriver inte källa till det.
  En fråga helena går alla kristna efter kristendomens regler?
  Du kan svar på detta.
  Men jag säger nej alla går inte efter reglerna.
  Samma här det finns muslimer som kallar sig bara muslim men går inte efter vad Gud har sagt.
  Behöver inte skriva mycket mina systrar har svarta på det mesta.
  Systrar Må Gud Belöna Er med det bästa.

  Gilla

 99. elle skriver:

  en länk där du kan läsa hur vi muslimer ser på livet..kanske du bör läsa detta så förstår du kanske vårat beteende och handlingar bättre innan du dömer oss..

  http://www.noorislam.net/sv/index.php?option=com_content&view=article&id=1428:islam-inte-bara-bomber-och-burka&catid=40:fokus&Itemid=123

  Gilla

 100. svenskmuslimah skriver:

  Varför skriver du inte längre Helena? Har du insett att vi kan saker och ting? Att det inte är lönt att försöka få oss att tro på de sakerna du säger, för vi vet att det inte är så?
  Vännen, nästa gång borde du nog läsa på lite innan och ha lite kött på benen. Du kan inte få oss att tro saker om vår religion som inte är sanna !

  Må Allah vägleda dig till den rätta vägen !

  Fred.

  Gilla

 101. Sandra skriver:

  ” Först är det så att man måste visa respekt för andra människors tro och vi har faktist religionsfrihet i Sverige. Slöjan är en trygghet, stolthet för många tjejer. Tjejerna valde själva att ta på sej slöja, ingen tvingade dem. Min vännina är muslim och har på sej slöja och hon är väldigt respekterad av alla i skolan. Och förresten är vi inte så duktiga på jämnlikhet här i sverige heller. Redan små flickor får lära sej att bli betraktade som sexobjekt. Elvaåriga tjejer går i skinliga blusar och stringtrosor. Och när varenda tolvårig kille sett tusen porrbilder på nätet och porrfilmer på filmkanaler och tror att tjejer bara är nån sorts ständigt kåta varelser som går omkring och längtar efter att ha sex med en killar. Och somliga av tjejerna av killarnas klasser tror också att det är så. Är det bättre då? Är det så mycket bättre än slöja? Är det bättre än en kvinnlig stolthet dold bakom tyg?”

  Gilla

 102. elle skriver:

  mashallah vilka välformulerade ord Sandra må Allah belöna dig för denna jämförelse..mkt bra förklarat.

  Gilla

 103. Sandra skriver:

  Tack syster elle! Utan min vännina Smultron hade jag inte lärt mej någonting om islam. Hon gav mej hemsidan noorislam.net&minhijab.nu och därifrån lärde jag mej mer. Förresten har läst några inlägg av dej där =)

  Gilla

 104. elle skriver:

  Vilken underbar vän du har mashallah!Ja dom sidorna är helt fantastiska.Jo jag har skrivit rätt flitigt där men nu hinner jag inte så mtk längre tyvärr.Vi ”hörs”kanske på forumen nån gång inshallah:)

  Gilla

 105. Meysereh skriver:

  hej Helena Palena jag förstår precis hur du känner men det är så här att efter nine/eleven om du vet vad jag menar så har man alltid trott att muslimer är terrorister men det är vi inte om du inte varit så dum skulle du kunnat läst koranen på SV. Ska jag säga hur lätt det är att tro på gud…
  Det är bara läsa och förstå koranen allt du behöver står där…Och när jag kom närmre gud insåg jag att allt som islamdomen säger är respekt t.ex att man ska bära slöjan för att inte gå ut och gjöra vissa otäcka saker med män och som har hänt med vissa ungdommar att de får barn redan när de är 11 efter t.ex mens tiden men tänk dig att det svåraste kommer näre en ung NORDISK tjej ska berätta att hon fått barn…..
  Det kanske händer i arab länderna men det är under föräldranas kontroll…Vet du att inom islamen får man inte ljuga inte säga fula ord men….
  Det står också att respektera än hur den än är så jag har full förståelse men det ända skälet till att jag skriver här är för att jag tycker synd om dig jag vill inte att just du ska brännas i hellvette efter alla dina ord du borde veta att gud är den mest barmhärttige tinget i mer än bara universum det borde du veta
  Hur som helst så har jag full förståelse för dig Meysereh 11 år snart:)

  Gilla

 106. maryam. skriver:

  Slöja är som en skyddande barriär för oss. Har du någonsin hört att en kvinna med sjal har blivit våldtagen? så i princip om man inte bär slöja så är det som att ha en skylt i handen där det står: kom och våldta mig! okej, själv bär jag inte slöja, men jag är djupt troende muslim och blir så jävla pissed off när folk öppnar sin mun utan att tänka två gånger.

  Gilla

 107. BLATTEN skriver:

  JAG SKA DÖDA DIG KOM UTANFÖR DITT HUS SKA TA KLÄMMA FAST DIG DIN HORA OKEI. JAG TYCKER SYND OM DIG VERKLIGEN ZMALEE KHERJEE ABOCH EL KHERJEE!!
  DIN MORMOR HADE ÅXÅ LILLA DUKEN PÅ HENNES FULA HÖVVEEE! GÅ OCH KNULLA DEJ SJÄLV, DIN JÄVVLA IDJUUUT! WALLA, DU HAR INGET LIV SOM SITER OCH DISKRIMINERAR OSS SOM OM DU VAR KUNGEN ELLER NÅGOT! SUG KUK, BRE!

  Gilla

 108. elle skriver:

  Men hallå! Har du ingen respekt eller? Vi muslimer är bättre än såhär! Fattar du du som kallar dig blatten att du kan lätt bli hittad med hjälp av internet när du skriver direkt hot,vad håller du på med? Vi har gett våra förklaringar och hon har inget mer att säga så lägg ner din attityd.Du bara förstör ännu mer!

  Gilla

 109. Helena Palena skriver:

  maryam: I krig blir alla kvinnor våldtagna av fiendens sida. Det är en strategi. Lakan och slöja är inget skydd.

  Gilla

 110. elle skriver:

  självklart kan man bli våldtagen fast man har hijab…MEN genom att vara rädd om sin skönhet och inte visa upp den för alla så blir inte så många frestade då dom inte ser. Men ser dom nån som kommer med kort kjol och urringat så vill ju den personen att andra ska se hennes bröst och häck annars skulle hon ju inte klä sig så, och när hon nu vill att alla ska se så drar hon till sig många idioter och utsätter sig för större chans att bli väldtagen.

  Gilla

 111. Fatima skriver:

  Du som kallar dig för blatte ska inte vara så orespekterat.
  Om du vill presentera islam ska du förklara på detta sätt.
  Detta är inte islams moral

  Gilla

 112. Helena Palena skriver:

  Jag tycker vi ska lägga ner alla religioner och börja om från början igen. Som sagt – ta av er allt ni måste sätta på er och läs och lär.
  Gud finns inte. Han är ett påhitt. Varje individ har det gudomliga inom sig. Ni kan börja på Tealogen

  http://blogg.aftonbladet.se/12704

  Gilla

 113. elle skriver:

  Vad synd helena att du är ateist för då ta vår lilla debatt slut,för vi kan inte tvinga dig att tro på Gud. Men vore du troende men inte gillade Islam kunde man debattera mer..men eftersom allt vi skriver går in och ut direkt på dig så är det nästan slöseri med energi.
  Och för det andra..vad är det vi måste enligt religionen som du ser det?

  Gilla

 114. Fatima skriver:

  Varför ska vi bli påverkade av dig när vi tror att vi har en Gud
  och den sanna islam.
  Varför vill du sluta med det?
  Jo för att du vet att du kan inte påverka oss med något.
  Och vi svarar när du säger emot oss.
  I början skrev inte många då var du fri.

  Gilla

 115. Helena Palena skriver:

  I Malmö fungerar sedan flera år landets första shariadomstol. Den tillämpar ännu så länge bara ett selektivt urval av sharia-lagstiftningens regler.

  Skulle sharia tillämpas fullt ut, skulle det bl a innebära att:

  — Värdet av en kvinnas liv är hälften av en mans liv.
  — Vittnesmål från två kvinnor är värt lika mycket som vittnesmål från en man
  — Döttrar ärver hälften mot söner
  — En kvinna har inte rätt till skilsmässa från sin man
  — En man kan skilja sig från sin hustru närhelst han vill och utan hennes vetskap.
  — Män tillåts att gifta sig med fyra fruar.
  — Kvinnor kan inte resa, arbeta, gå i skolan, eller ens lämna huset utan sin makes tillstånd.
  — En kvinna måste vara bosatt där hennes man bestämmer.
  — Mödrar får inte vårdnaden om sina barn när mannen skilt sig.
  — En änka får inte vårdnaden om sina barn efter makens död. Barnen ges till faderns släktingar, och mamman har inte ens rätt att besöka dem.
  — Om mannen inte har någon släkt, tar samhällets präster vårdnaden om kvinnans barn, familjens pengar och ägodelar.
  — Äktenskap mellan en muslimsk kvinna och en icke-muslimsk man är förbjudet och ogiltigt, medan en muslimsk man kan gifta sig med en icke-muslimsk kvinna.
  — Om en muslimsk kvinna våldtas kan hon inte föra mannen till domstol om inte fyra vittnen kan vittna till förmån för hennes påstående, annars ska hon straffas för äktenskapsbrott.
  — Muslimska män får aga sina hustrur för att fostra dem.

  Gilla

 116. elle skriver:

  hahahahaha vet du vad sharialagar är för det första?

  Begreppet sharia syftar i grunden på Guds vilja sådan som den nedtecknas uttryckt i Koranen och sunna. Det finns flera tolkningar av sharia. Därför är rättstraditionen inte entydig i olika frågor, utan har fått sin utformning inom olika skolor. Sharia är på ett annat sätt än religionens inre, andliga dimension föränderlig utifrån omständigheterna. Länder som säger sig tillämpa sharia har därför ibland skilda åsikter om vad det innebär. I länder som Iran och Saudiarabien är sharia officiell lag, medan den i något mer sekulariserade länder som Egypten utgör en källa för lagstiftningen. Idag så baseras de flesta ländernas lagstiftning i den muslimska världen på tre källor:

  Sharia
  Lokala lagar/sedvänjor
  Moderna västerländska lagar
  Kombinationen av dessa kan se tämligen olika ut i olika länder och regioner. I de flesta muslimska länder används sharia endast inom familjerätten, och reglerar därmed endast frågor som äktenskap, skilsmässa och arv. Inom andra juridiska områden används istället sekulära lagar inspirerade av västerländsk modern lag.

  Alltså sharialagarna är mkt olika i olika länder..och sharia är till för att tolkas av människan eftersom dom kommer från Koranen och Profetens traditioner.Men dom tolkas olika av alla och vissa saker är helt fel tolkade än vad Gud själv har sagt i självaste Koranen.

  Gilla

 117. elle skriver:

  Men jag kan försöka svara dig på några av dina funderingar:

  1: Det står rakt ut i Koranen att värdet mellan en man och en kvinna är exakt lika men vi är helt olika männen och kvinnorna.Vi värderar olika saker och vi kvinnor är mer emotionella än männen som är mer praktiska och rakt på sak, men vi är alltid lika mkt värda inför Gud.Allt annant är skitsnack som dom har tolkat i mannens favör och skrivit som en sharialag.

  Anledningen att söttrar ärver hälften än söner är att dönerna måste använda alla pengar dom tjänar att försörja släkt och familj,medans dottern får ha sina pengar för sig själv och inte behöver dela dem med någon.

  Att män får gifta sig med 4 fruar är endast om han kan vara rättvid mot dom alla så ingen känner sig utanför..vilket är helt orimligt då en av fruarna alltid kommer känna sig utanför så detta brukas oftast för att hjälpa fattiga.Alltså dom män som nu gifter sig med fler än en fru gör det endast för att kunna försörja och ge hjälp av sociala skäl så dom fattiga kvinnorna får sina rättigheter istället för att kämpa sig fram ensamma.

  Skitsnack!En kvinna får gå exakt var hon vill!Det gör jag hur mkt jag vill och min man kan ringa mig när han kommer fr jobbet och DÅ säger jag att jag åkte till centrum. Och inte blir han sur för det..för vi går efter Islam inte sharia!

  Herregud kvinnan tar visst hand om sina barn efter en makes bortgång..men i dessa länder finns inte mkt arbeten för kvinnan pga kulturen så hon får det mkt svårt att kunna försörja familjen..därför finns det många kvinnor i iran tex som prostituerar sig, men istället för det kan man få hjälp av mannens släktingar.Men dom flesta gör upp ett slags testamente när dom gift sig där alla kommer överrens om hur allt ska fördelas vid ev bortgång.

  Om en kvinna blir våldtagen ska hon anmäla honom och har hon inga vittnen ska hon svära på Gud att han har våldtagit henne och sedan en 5:e gång för att dra på sig Gud eviga förbannelse om hon skulle ljuga!Om mannen gör likadant går dom fria.Men många domstolar ignorerar denna regel och stenar kvinnan direkt och dessa idiotiska delar av sharialagarna bottnar inte ens i Koranen!Utan i kulturen.

  Mannen får inte slå kvinnan alls.Är en kvinna ständigt elak och bråkar med mannen får han varna henne flera gånger men slutar hon inte får han slå till men inte så att det blir rött eller något för det är för hårt. Så tänk dig själv hur löst det är menat då.

  Gilla

 118. Helena Palena skriver:

  elle: Tack för din utläggning.
  I Malmö fungerar sedan flera år landets första shariadomstol. Den tillämpar ännu så länge bara ett selektivt urval av sharia-lagstiftningens regler.
  OBS – tillämpar än så länge bara ett selektivt urval…

  Tänk när dom tillämpar allt. Det är nya tider nu. Vi kan inte införa sånt gammal bilbeltänk i vårt moderna Sverige. Det förstår du väl själv.

  Familjerätten: Bara det att mannen kan göra som han vill gör ju att den som blir instoppad i ett hem kan få ett helvete. Det kan även fria kvinnor i Sverige om hon träffar en man som är kontrollerande och misshandlar henne. Hon kan dock få hjälp av samhället och slipper bli utsatt för hederkulturs-köret.

  Gilla

 119. elle skriver:

  många av lagarna enligt sharia är från gamla traditioner och många är nytolkningar som oftast vinklar allt till mannens favör tyvärr.Men hur menar du att mannen kan göra som han vill?Vad gör han?Enligt Islam har mannen vissa skyldigheter och kvinnan vissa skyldigheter.Med sharia utvecklas dessa skyldigheter tydligare så det inte blir några missförstånd..men vissa saker som tolkas enligt sharia grundar inte alls i Koranen.Gud är rättvis och skulle aldrig tillåta något som är fel så Koranen finns inget som är fel eller orättvist..men sharia har människan tolkat och där kan jag finna många fel och skulle aldrig tro att Gud menade så.Tex bestraffning det står i Koranen hur bestraffningen ska gå till men enligt sharia läggs det till massa saker.Sharia är på gott och ont och många av domarna kan ibland frånse från den skyldiges rättigheter och dömer direkt vilket också ger fel syn på Islam.

  Gilla

 120. Helena Palena skriver:

  Stenad till döds…

  Gilla

 121. elle skriver:

  mmm ännu en lag i sharia som män har tolkat och lagt till.Stening nämns inte ens i Koranen en enda gång då Koranen är Guds ord och Gud skulle aldrig låta något så orättvist ske,medans tex bibeln som är skriven av människan har stening med på jättemånga platser. Så återigen har Gud inte gjort ngt orättvist då straffet redan finns för otrohet i Koranen men männen (lärda)har tolkat att Gud kanske menade så för vissa gjorde så under Profetens tid och Profeten sa inte emot så då tolkas det enligt hadith att detta är ok.Men man ska alltid ta Koranen först!

  Gilla

 122. elle skriver:

  Känner du inte helena att du haft lite fel uppfattning om Islam?Är du inte egentligen lite nyfiken på vad Islam egentligen innebär?..erkänn ;-p

  Gilla

 123. Helena Palena skriver:

  Nej, jag är inte nyfiken. Jag vet. Vi måste ta bort religionerna och börja om från början. Go back to basic. Du måste först lära dig vad människan trodde på för länge sedan. När kvinnorna dyrkades för att dom gav liv.

  Vi har så kort näsa – så kort perspektiv. Ni tänker 600 år tillbaka – dom kristna 2 000 år. Men gå tillbaka 75 000 år – dit måste vi för att kunna sse och sia om framtiden.

  Varför är religionerna kvinnoförtryckande? Läs på Tealogen. Lär dig! Gud finns inte – han är en konstruktion!

  Gilla

 124. elle skriver:

  okey men nu har jag gett dig andra perspektiv från det du trodde var Islam..tycker du inte då att Islam är vacker?Med alla sina rättigheter?I detta samhälle måste man slåss för att få en rättighet!Ge mig ett exempel på vad som skulle vara bättre om religionen inte fanns..om man levde enligt ditt samhälle du har ritat i hjärnan…

  Gilla

 125. Fatima skriver:

  Dessa sharialagar som du har skrivit är efter traditioner det mesta alla är inte islamisk.

  Gilla

 126. Helena Palena skriver:

  Vad är det som inte är islamisk lag i sharialagarna?

  Gilla

 127. elle skriver:

  Ja traditioner kommer från olika kulturer och i arabisk kultur före Islam kom till till exempel så begravde dom sina nyfödda döttrar för att dom ansåg att en sons liv är värt mer än en dotter..sen kom Islam och den traditionen ändrades då det står i Koranen att en dotter födelse är lika lyckligt som en sons och dom har samma värde och att det hädanefter var förbjudet att döda nyfödda döttrar.

  Ville bara förklara vad en tradition är…

  En annan tradition som dom höll på med innan Islam kom till var att stena kvinnor som var otrogna..detta finns inte någonstanns påpekat i den Heliga Koranen med Guds egna ord i,men anledningen att det är en sharialag att stena otrogna partner är att den traditionen fortsatte efter Islams uppkomst och Profeten sa ingenting emot detta så så tolkas det idagens läge som att detta var något som man ska fortsätta med och då kallar dom det sharialag men jag tycker inte att det är en Islamisk lag då Islam handlar om vad Gud har sagt och Gud har inte nämnt stening en enda gång..

  det är skillnaden..

  Gilla

 128. elle skriver:

  Vi muslimer är alla olika..jag känner många som är troende praktiserande muslimer som inte alls samtycker med många av sharialagarna som tycker att just den lagen inte har någon sammankoppling med Islams buskap utan sammankopplas mer med traditioner som utspelades före Islams tid.

  Sen vet jag muslimer som tycker Koranen och sharialagarna är lika säkra.

  Ni som dömer oss muslimer ni gör det genom att se på medias riktning och ni vet inte alls egentligen vad Islam står för. Idessa länder som media sänder från lever dom efter sharialagarna och ni okunniga små stackare sitter då hemma och sammankopplar det med Islam och alla muslimers tänkande..usch vad ni skämmer ut er när ni startar dessa muslimterrorist-debatter på era fjantiga bloggasidor.

  Okunnaiga är vad ni är ni äcklar mig faktiskt rent ut.
  (ursäkta mitt uttryck men jag menar det)

  Gilla

 129. Helena Palena skriver:

  elle: Det är nog inget emot vad jag acklas av er enfaldiga tro på en Gud som inte finns!

  Gilla

 130. elle skriver:

  till skillnad mot dig så har vi muslimer moral och vi skiter i vad ni ateister tycker..ni får tro vad ni vill det står skrivet i Koranen,men jag är inte så ouppfostrad som du helena och skriver att jag äcklas av din tro..utan det är upp till dig.jag är äcklad av ditt sätt att döma människor och du skämmer bara ut dig för du har inget att komma med din stackare. kom håg ditt sätt representerar dina föräldrar då dom har uppfostrat dig och så som du beter dig nu skämmer du ut hela din familj så man börjar undra hur du hade det hemma egentligen…

  Gilla

 131. Sandra skriver:

  Helena, så du är ateist. Om du nu inte tror på att Gud finns så läs detta här och tänka på den lite

  Tre frågor

  Det var en ung man som studerade i ett annat land. När han återvände hem igen bad han sina föräldrar hitta en bra sheikh eller en kunnig man i islam, eftersom han hade tre frågor som han ville ha svar på. Hans föräldrar lyckades hitta en bra sheikh (en man som är kunnig i islam).

  Den unge mannen: Vem är ni och kan ni besvar på mina tre frågor?
  Sheikhen: Jag är en av Allahs tjänare och inshAllah så skall jag försöka besvara på dina tre frågor.
  Den unge mannen: Är du verkligen säker på det, eftersom många profesorer och andra har inte kunnat besvara på mina frågor.
  Sheikhen: Jag ska göra mitt bästa med Allah hjälp.

  Fråga nr.1: Existerar Allah(Gud)? Om Han gör det, beskriv hur Han ser ut (Hans form).
  Fråga nr.2: Vad är Taqdeer (ödet)?
  Fråga nr.3: Om shejtan(djävulen) är skapad av eld, varför skall han då kastas in i helvetet, han är ju skapad av eld själv? Då kommer han inte att skadas alls eftersom både shejtan(djävulen) och helvetet är skapade av eld.

  Helt oväntat fick den unge mannen en örfil av sheikhen. Den unge mannen fick ont och undrade varför sheikhen blev arg.

  Sheikhen: Jag blev inte arg utan denna örfil var svaret på dina frågor.
  Den unge mannen: Jag förstår inte.
  Sheikhen: Hur känner du dig nu?
  Den unge mannen: Självklart så har jag ont.
  Sheikhen: Enligt dig existerar alltså smärta.
  Den unge mannen: Ja.
  Sheikhen: Beskriv smärtans form för mig.
  Den unge mannen: Jag kan inte.
  Sheikhen: Detta är svaret på din första fråga. Vi vet alla att Allah(Gud) existerar men vi kan inte se eller beskriva Hans form. Förresten har du drömt om att jag skulle ge dig en örfil idag?
  Den unge mannan: Nej.
  Sheikhen: Har du någonsin tänkt dig att du skulle få en örfil av mig?
  Den unge mannen: Nej.
  Sheikhen: Detta är svaret på din andra fråga angående ödet .Min hand som du fick en örfil av, vad är den skapad av?
  Den unge mannen: Den är skapad av kött och hud.
  Sheiken: Och ditt ansikte…vad är den skapad av?
  Den unge mannen: Av kött och hud.
  Sheikhen: Hur känner du dig nu efter att du har fått en örfil?
  Den unge mannan: Jag känner smärta och har ont.
  Sheikhen: Detta var svaret på din tredje fråga. Både shejtan(djävulen) och helvetet är skapade av eld, men Allah(Gud) kan ändå göra helvetet väldigt plågsamt för shejtan(djävulen)

  Gilla

 132. Fatima skriver:

  massAllah syster sandra vacker berättelse

  Gilla

 133. camilla skriver:

  De är okunnigt att hävda att Allah inte fanns före 600-talet.
  Ordet ”Allah”är det arabiska ordet för ”Gud”.

  Jesus använde ordet ”Ellah” på hebreiska/arameiska – så att påstå något annat är ren okunnighet.

  mvh

  Gilla

 134. Helena Palena skriver:

  Camilla: Gud är en konstruktion! En berättelse, en saga, en tro…

  Gilla

 135. camilla skriver:

  Precis, man tror på Gud 🙂 inget annat. Det är ju din uppfattning att Gud inte finns – men vet du vad – du har sagt halva trosbekännelsen nu..
  Förresten – vad anser du om Jesus – vad var han för människa?

  Gilla

 136. Bergman Ingemar skriver:

  VEM E DU??????

  JA´E FRÖKEN!

  Gillar ni det?

  Jag tror ikke att barn skulle gilla sånt.

  Gilla

 137. Helena Palena skriver:

  Camilla: Jesus är också en sagofigur. Han är ingen historisk person.

  Bergman: Nej, sånt skulle barn inte tycka om. Dom skulle må dåligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.