Dags att käka tårta med Alf och Göran! Vårdnadsbidraget är snart här! Jippieeeeeee!

Baby Länk till inlägget om att det är LO-kollektivet som mest vill ha vårdnadsbidrag!

Äntligen kommer vårdnadsbidraget att infrias. Den dagen tänker jag käka Princesstårta och skåla för mig mig själv med Alf Svensson och Göran Hägglund. Och tänka på sossetanterna Berit Andnor & Co som vill ha ungarna instoppade på överfulla dagis redan som ett-åringar med stresshormoner i saliven som följd. Kvinnor som gör så att kvinnans frigörelse går ut över barnen. Ris åt dom!

Regeringen planerar att införa både kommunalt vårdnadsbidrag och jämställdhetsbonus den 1 juli nästa år. Det framgår av en propositionslista inom regeringskansliet som DN skriver om idag. Vårdnadsbidraget har varit en hjärtefråga för kd i åratal och för mig sen 1976. Ett par borgerligt styrda kommuner har också försökt införa det, men fått backa sen domstolarna sagt sitt. Vårdnadsbidraget var ett vallöfte från de borgerliga och nu visar dom att det inte var tomma ord. Härligt! Jämställdhetsbonusen var också ett vallöfte från den borgerliga alliansen. Här är idén att med hjälp av en skattereduktion stimulera män att ta ut en större del av föräldraledigheten.

Folkpartiet har tillhört de hårdaste motståndarna mot vårdnadsbidraget i den borgerliga alliansen. En fet spark i röven på dom. Partiet menar också att vårdnadsbidraget kan komma att kosta kommunerna stora pengar. Notan landar på 5-6 miljarder kronor, enligt fp.
Men det kommer att jämna ut sig – det man förlorar på gungorna tar man in på karusellerna läs; när inte lika många föräldrar efterfrågar förskolor och dagis kommer pengarna tillbaka från annat håll. Dessutom lever vi en föreställning att dagis är lönsamma. Det är dom inte – i så fall skulle väl kommunerna bygga som bara den. Istället är det köer, köer, köer….

——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

43 kommentarer till Dags att käka tårta med Alf och Göran! Vårdnadsbidraget är snart här! Jippieeeeeee!

 1. Thunder/FOOL;)TrinityPeteParfalk skriver:

  ja JISSES alltså TROR du andra än Bortskämda LyxHustrur kommer kunna Nyttja det då??

  Du är fan inte Kloker du TokHöger bruttan

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Undrar vem som är klok! Har du något att tänka med så fattar du väl att det här är bra för barnen. Innerst inne är du en jävla kommunist Pete! Usch!

  Gilla

 3. Thunder/FOOL;)TrinityPeteParfalk skriver:

  ”Innerst Inne en ”Jävla Kommunist” TJA du så sade INTE nazist Kristna Ligan av Christian Protection League OM mig Thunder FÖRR när jag skyddade DERAS Religiositet MOT samma ateister som NU Viftar med sina Kristna Kors o TV som United MINDS fascisten han hallicken Istergade och tom carl Johan Bonnier viftade med ORD att EJ Judisk Plötsligt när OOLÖNSAMT kopplas ihop med ZIONISM så Tja du

  Jag nämnde bara att VårdnadsBidrag GYNNAR ju bara de FrunTimmer som REDAN sitter Hemma och LEVER LYX Liv medan är FÖR LITE för mammorna som MÅSTE FÖRSÖRJA sig & sina ungar o Ibland tom sina gubbar

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Lyxhustrur – jo, jag tackar. Läst mitt inlägg om att det är LO-kollektivet som mest vill ha vårdnadsbidraget. Så kom inte dragandes med gammalt dravel tack!

  Gilla

 5. divage skriver:

  Varför är det först nästa år? Det gör mig alltid lite misstänksam.
  För det kan hända en hel del saker på vägen, så kan man justera och ändra allt efter. Blir inte mycket kvar av det urspungliga ide´n.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  divage – nej, nu kan inget hända. Nu går det nog igenom och reformen träder i kraft 1 juli nästa år.

  Gilla

 7. Fredric skriver:

  ”när inte lika många föräldrar efterfrågar förskolor och dagis kommer pengarna tillbaka från annat håll”

  Samtidigt är det så att varje enskild kommun har en skyldighet att tillhandahålla dagisplatser för alla barn. Beroende på hur stor del av den svenska familjerna som väljer att utnyttja ett vårdnadsbidrag är att kommunen istället får problem att ha rätt antal dagisplatser att ”dela ut” när föräldrarna önskar med risk för ännu längre köer, köer köer…

  Om dagis är lönsamt eller inte beror kanske på hur man väljer att se det. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv är det bättre med två vuxna som arbetar, och därmed betalar skatt som kommer staten tillhanda, än att någon av föräldrarna inte arbetar och istället kostar skattekronor.

  Risken med ett vårdnadsbidrag är under alla omständigheter att det kommer vara en extremt stor andel kvinnor som kommer vara den hälft av föräldrarna som stannar hemma ännu en tid. Jag kan inte riktigt se hur en jämställdhetsbonus skulle kunna väga upp detta eftersom den, om jag förstått saken rätt, enbart är kopplad till de dagar som finns att plocka ut i föräldraföräkringen.

  Gilla

 8. Vb skriver:

  Nu såhär i efterskott undrar jag om det hade gynnat mig.När dottern föddes fick jag föräldrapenning, och den fortsatte jag att lyfta fast hon mer ”vårdades” av mig eftersom hon föddes med hjärtfel.Fick höra alldeles försent, att jag hade rätt att söka vårdnadsbidrag och kunde ha sparat föräldradagarna.Det känns lite kymigt, vi kunde kanske ha fått en bättre start.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Fredrik: Dagis är inte lönsamma. De kostar bara. Och om kvinnorna stannar hemma – vårdnadsbidraget handlar om dom som vill – desto bättre. Ett barn har det bäst hos kvinnan upp till tre – fyra – femårsåldern. Sen kan pappan ta över hur mycket som helst.

  OBS! Ingen kvinna som inte står ut med att vara hemma behöver vara det. Kom ihåg att det finns kvinnor som vill det – men som inte har råd eftersom båda måste arbeta pga av vårt hårda skattetryck!

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Vb: Ja, det var inte bra. Ni hade verkligen varit värda en bättre start!

  Gilla

 11. Fredric skriver:

  Helena: jag flyttade din kommentar hos mig till mitt eget inlägg om vårdnadsbidraget: http://kjellbergsweden.typepad.com/fredric/2007/09/vrdnadsbidraget.html

  Där har jag också kommenterat dig så här:

  Du skrivar att vi ska komma ihåg att det finns kvinnor som vill vara hemma och att det är bäst om bara mamman är hemma fram till barnet blir 3-5 år och att pappan kan ta över sedan.

  Det är exakt den inställningen som bidrar till att hålla nere andelen dagar vi fäder plockar ut. Ni, med den inställningen, skulle gråta om det blev en kvotering av dagarna.

  Vad är det som gör att du tror att en mamma är så mycket bättre för barnet, under så många år, och hur enkelt tror du att det sedan är för pappan att ”ta över hur mycket som helst”?

  Gilla

 12. Pingback: Signerat Kjellberg

 13. Fredric skriver:

  Jag flyttade din kommentar till mitt inlägg i frågan. Där skrev jag också så här om ditt svar till mig som du också lagt in här:

  Du skrivar att vi ska komma ihåg att det finns kvinnor som vill vara hemma och att det är bäst om bara mamman är hemma fram till barnet blir 3-5 år och att pappan kan ta över sedan.

  Det är exakt den inställningen som bidrar till att hålla nere andelen dagar vi fäder plockar ut. Ni, med den inställningen, skulle gråta om det blev en kvotering av dagarna.

  Vad är det som gör att du tror att en mamma är så mycket bättre för barnet, under så många år, och hur enkelt tror du att det sedan är för pappan att ”ta över hur mycket som helst”?

  Gilla

 14. Fredric skriver:

  Sorry att det blev dubbelt upp där… 🙂

  Gilla

 15. Thunder/FOOL;)TrinityPeteParfalk skriver:

  Ni rasistmaffian o ER NyInköpa GubbSkrälle mfl Låtsas visst Plötsligt försöka lura i mig ni är RödGröna men CENSUR Suddar som Värsta sortens passagen massmordsUppmanargillarna från förr ju Så mina Miljö SANNA ord om att VäxtGifts SS oranga packet HELT skiter i VERKLIGA MiljöRäddande Åtgärder DE tillåts INTE ligga kvar men DITT Jävla GNÄLL om Kommunism TILLÅTER du Fjolla o SUR blev du säkert på min svar i mil.se att bara KYLA i BlåSta TokHöger Kärringar och MEST Värme i EldRöda FrunTimmer o INT fasen vill jag Frysa i sängen inte

  Gilla

 16. Josef Boberg skriver:

  Hejsan,

  Visste Du att av de ca 6 miljarderna går ca 70 % DIREKT tillbaka till den offentliga = offantliga sektorn – därför att som ett genomsnitt är ca 70 % skatter och avgifter på de varor och tjänster som Wi köper för wåra redan inkomstbeskattade och inte så sällan surt förvärvade slantar i något mer eller mindre tråkigt – eller i vart fall inte särskilt roligt – LöneSlaveriKneg.

  Så av sex blir det bara 0,3 x 6 = 1,8 kvar som real utgift för samhället. Men – i och för sig – 18 är ju delbart med sex…

  Ha det…
  vännen Josef

  Gilla

 17. Josef Boberg skriver:

  PS. Vem faen är Thunder/FOOL;)TrinityPeteParfalk – och vems ärenden löper han/hon i lina för… DS.

  Gilla

 18. Thunder/FOOL;)TrinityPeteParfalk skriver:

  Du Flummet J kan la Chilla läget för IBLAND så klipper du till med Militäranalyser av samma stridspittsFormat som maverickens LIGA som är svenske.com MILISEN Regeringen vi NU har länge använt till sina SkitGöra

  sedan vadå Är HÖGA PRIVATA O KOMMUNALA & STALIGA & LANDSTING ”AVGIFTER” Bättre ”Kostnader” än ”Skatter”?

  fan pengar som Pengar KOSTAR det så Vill jag ha KVALITET för Pengarna och INGA Jävla media Fjolliga LÖGNER i HUR det benämns och nog fan betalar jag HELLRE så Stålar gynnar mina barn än BERIKAR samma BIDRAGS Fuskare som lars Weiss & Von Holstein mfl ”Utbrända” SjukSkrivna Miljardärer & alla HemmaFruar anställda av Gubbarna sina som Vårdar barn OFTA så att deras havande & föräldra oeng FÖRLÄNGS osv samt TROR NI VERKLIGEN att de som INTE kan Ränka dvs ”EXPERTERNA” kommer lyckas att Få Debet & Kredi IHOP eller GÖR de som de Brukar LÄMNAR alla SKULDER till alla andra UTOM SIG SJÄLVA och Förra Gången gjorde de det EXTREMT MYCKET eftersom de var EXPERTER som ni vet hela Moder Svea vart på Ruinens brant o ALLA UTOM DE VERKLIGT SKYLDIGA DRABBADES HÅRT

  Gilla

 19. maggihaglund skriver:

  thunder var och härjade på Bidts block, tills han blev avstängd. Inte kul för dig Helena, att få honom på bloggen.

  Gilla

 20. maggihaglund skriver:

  Hej Helena.
  Nu är jag ganska upprörd. Yttrandefriheten i sverige är borta. Slaget är vunnet av islamisterna. Upptäckte nu ikväll att mina kommentarer på Bildts blog är alla borttagna och jag förnekas tillgång till kommentator-funktionen. . Att ha en avatar föreställande en hund med turban som heter muhammed är inte godkänt i Sverige, då censureras man. Är faktiskt mycket chockad och rejält förbannad. Hur långt skall deras makt sträcka sig. Hur långt ska de gå, för att vi skall böja våra nackar, när de så önskar. Detta är sjukt!!!!! Usch, vilken obehaglig känsla som smyger över en, när man inser hur lätt de kan tysta oss, om de inte passar dem att vi har åsikter.
  Hälsningar från mycket upprörd Maggi

  Gilla

 21. Daniel skriver:

  Fattar inte varför vänstern (+ fp emellanåt) inte kan myndigförklara kvinnor i detta land. Ni resonerar som om alla kvinnor är dumma i huvudet och inte kan fatta egna beslut. Min fru har själv valt att vara hemma med vår son i snart 4 år. Det har orsakat oss båda/hela familjen stora ekonomiska bekymmer men, ett val vi inte ångrar.

  Vår son började dagis denna vecka några veckor innan han fyller 4. Han är en trygg, harmonisk, självsäker liten kille som nu verkligen ser fram emot förskola. Inskolningen går som en dans och han kan inte få nog.

  Pension mellan makar går att fixa. Om nu gumman vill vara hemma några extra år kan väl gubben betala lite extra åt frun? (el sambon). Pengar och karriär går att återställa. Men, de första 0-4 åren i dina barns liv KOMMER ALDRIG TILLBAKA!!!!

  mvh
  Daniel

  Gilla

 22. znogge skriver:

  Ska bli intressant att se om det blir verklighet! Har ju varit på tapeten tidigare men stannat där…
  Ha en bra dag!

  Gilla

 23. Josef Boberg skriver:

  GooodMorgon MaggiHaglund,

  Dina uttryckta meningar: ”. Upptäckte nu ikväll att mina kommentarer på Bildts blog är alla borttagna och jag förnekas tillgång till kommentator-funktionen. . Att ha en avatar föreställande en hund med turban som heter muhammed är inte godkänt i Sverige, då censureras man.” – slut citat.

  Måhända känner Du till att Carl Bildt är anmäld till KU igen för kommentarerna på sin blogg – samt att Carl Bildt är Sveriges utrikesminister och samtidigt bloggare till inte så lite nytta för oss som bryr oss om utrikespolitik. Carl Bildt som bloggande utrikesminister – är såvitt för mig känt – fullständigt unikt i världen i dags dato. Därtill kan Du ju inte ha undgått den pågående mycket mycket infekterade = sjuka massmediadebatten om rondellhunden som sådan.

  Personligen har jag en hög nivå på förståelse för att Carl Bildt tagit bort symbolen för den pågående sjuka massmediadebatten om rondellhunden på sin blogg. Carl Bildt vill nog invänta den sjuka debattens slutresultat – innan han tillåter rondellhunden på sin blogg. Som utrikesminister har han mest sannolikt – för mitt kära fosterland Sverige betydande mängder av uppgifter = viktigare saker att pyssla med – än att sitta i mer eller mindre fjantiga förhör i KU – i mitt perspektiv sett.

  Som spjutspets i direkt information till medborgarna måste nog Carl Bildt nog också vara lite återhållsam avseende vissa saker – annars kan förbudet för Carl Bildt att fortsätta med sin blogg i sin nuvarande form – inte så lite sannolikt faktiskt komma ifrån hans chef Fredrik Reinfeldt. Huruvida Carl Bildt i det läget väljer att åtlyda ett sådant förbud – eller avgå som utrikesminister – står skrivet i stjärnorna. Personligen utesluter jag inte att beslutet i så fall blir att avgå.

  Din uttryckta mening: ”Är faktiskt mycket chockad och rejält förbannad.” – slut citat.

  Intelligent = rakt på sak = enkelt – i och för sig. Men mitt tips blir att Du begrundar det HELA en liten stund – så kanske förbannelsen transformeras till en viss nivå av lovpris för att Carl Bildt´s blogg är så tillåtande som den faktiskt är istället.

  Vet då att Carl Bildt´s blogg är den ENDA direkta informationskanalen som Wi av vanligt folk har med regeringen – och att Carl Bildt´s blogg är det första försöket till sådant i HELA wår kända historia. Så tala om att Carl Bildt i det här hänseendet verkligen står på barrikaderna som vägvisare för flera ministrar – och då både i Sverige och HELA världen, kanske…

  Först lär Wi oss att åla, sen kryper Wi , sen reser Wi oss upp, sen går Wi, sen springer Wi och sen hoppar Wi – och sen springer fort och möjligen hoppar högt osv. I mitt mer än 66-åriga perspektiv sett så är Carl Bildt´s blogg i skedet ”åla” i dags dato. Så hav lite tålamod = mod att tåla att den inte är redo för att hoppa högt och springa fort ännu = tips nr två ifrån mig.

  Ha det…
  vännen Josef

  Gilla

 24. maggihaglund skriver:

  Josef

  Det känns bra att statsministern så tydligt gick ut i går och deklarerade att det fria ordet i Sverige skall försvaras med näbbar och klor. Där får vi aldrig vika en tum!

  Det ovan hämtat från en moderat riksdagsman. Och jag håller till 100% med. Ingen skall backa en tum, när det gäller våran egen yttrandefrihet i Sverige. Inte ens om man är utrikesminister. Eller rättare sagt, allra minst då. Bildt behöver bara frankt förklara att vi har den rätten i Sverige och det skall så förbli och det har inget med hans egen eller regeringens politik att göra. Det är en rätt jag har som medborgare i detta land och där med basta. Detta är ett nederlag för den fria världen och en seger för den rabiata, föråldrade, rasistiska, förnedrande, fördömande, omänskliga islaimistiska rörelsen. Fruktansvärt är mitt ord.

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Josef – håller med dig och tror också att Carl väljer bloggandet! Ha, ha, ha… vad kul det skulle vara.

  Maggi: Förstår hur du känner dig! Dom har vunnit. Men Calle har nog för mycket att förlora för att låta dig rondella som hund. Du tänjde på gummibandet och det gick av. That´s it!
  Men världen är omogen. Även vår del av jordklotet. Att vi är visa kvinnor hjälper föga – och att det finns en och annan man som också kan – känns bra. Men, vi har lång, lång väg kvar att gå.

  Såg program om Indien i går när britterna lämnade över 1947 och landet delades upp i två delar. Jesus och Buddha och resten av gudagubbarna – vilka hemskheter som följde. Vad människan är kapabel till! Ofattbart!

  Maggi: Om du bloggar som dig kanske du inte kan komma tillbaka på Calles blogg nu. Men, annars är det väl bara att välja ett annat nick och köra med en annan avatar.

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Pete: Vad gäller dig kommer jag nog att stänga av dig om du inte skärper dig. Du skriver inte bra. Jag vill förstå det som folk skriver. Fatta!

  Läs mitt inlägg om LO-kollektivet och att det är dom som mest vill ha vårdnadsbidraget!

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Daniel: Lycka till!

  Gilla

 28. maggihaglund skriver:

  Helena och Josef.

  Här går våra synpunkter isär. Ger man lillfingret tar de hela handen. Vår yttrandefrihet är så oerhört viktig att jag finner det helt fel av Carl Bildt att ge efter. Så diplomatisk får man aldrig bli att man ruckar på en av de viktigaste principerna för en demokratisk och fri mänsklighet. Borde istället vara något han alltid försvarar. Kritisera man yttrandefriheten har man redan visat sitt fula nylle och bör bli tillrättavisad och vem kan göra det bättre än en utrikesminister av Carl Bildts kaliber.
  Har gått ut med mitt eget namn i mina kommentarer och har inget att dölja, så inte tänker jag ändra min id eller anpassa mina avatarer för att smita förbi fegheten.

  Det här kommer inte att gå bra, utan rätt åt fanders. Sorgligt för Sverige.

  Gilla

 29. Fredric skriver:

  Daniel: Det ska givetvis vara ett fritt val om en förälder vill vara hemma med sitt barn. Problemet är bara att de kollektiva skulden för att pappornas uttag av de totala antalet dagar läggs just på männen. Det finns många, många kvinnor som med näbbar och klor håller fast vid föräldraledigheten och inte frivilligt släpper ifrån sig fler dagar än nödvändigt.

  Ett alldeles lysande exempel på en stenåldersinställning i synen på föräldraskap har vi bevis för i en kommentar här ovan där Helena skriver så här:
  ”Ett barn har det bäst hos kvinnan upp till tre – fyra – femårsåldern. Sen kan pappan ta över hur mycket som helst.”
  Ställer du också upp på det resonemanget Daniel eller hade det teoretiskt sett kunnat varit du som är hemma med era barn?

  Du skriver ”Om nu gumman vill vara hemma några extra år kan väl gubben betala lite extra åt frun?” Ja, så tänker du och så kan man ju tycka att alla borde resonera. Problemet är bara att både nu, och historiskt, har detta inte fungerat speciellt väl.

  Helena: att stora delar av ”LO-kollektivet” tycker att vårdnadsbidrag är bra innebär väl inte att det verkligen är någonting positivt.

  Det vore intressant att läsa hur ingående frågeställningen var i den undersökning du hänvisar till – om den gick på djupet eller om frågan bara handlade om ifall personen ville ha 3000 kronor skattefritt varje månad för att vara hemma. Har du länken dit?

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Fredrik: Länken hittar du bredvid bilden på barnet ovan!

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  Maggi: Calle måste tänka sig för för annars kan hela Sverige explodera verkar det som!

  Vill gärna ha dig kvar på hans blogg. Undrar hur länge du är satt i karantän?

  Gilla

 32. maggihaglund skriver:

  Jag lär aldrig mer komma in där på ett hederligt sätt. Men det stör mig föga. Det är fegheten och undfallenheten som gör mig revoltisk. Sverige exploderar inte av att vi säger ifrån i tid. Där emot om vi ryter ifrån försent.
  MVH från en besviken Maggi

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  Maggi: Det kan du ha rätt i! Men en rondellhund på Calles blogg blev nog för mycket i detta läge.

  Kan du inte starta en egen blogg? Du kan väl skriva kommentarer som Margret T eller nåt!

  Gilla

 34. Fredric skriver:

  Helena: Länken jag var intresserad av var den till grundinformationen om undersökningen, inte ditt blogginlägg

  Gilla

 35. Helena Palena skriver:

  Fredric: Du får läsa mer på http://www.varldenidag.se som gjorde Sifo-undersökningen.

  Gilla

 36. Syster Yster skriver:

  Oj här går vågorna höga ser jag. Vårdnadsbidrag på 3000 inte skulle det få låginkomstfamiljens mamma/pappa att stanna hemma för hennes pengar behövs fullt ut. Pappan i låginkomstfamiljen tjänar alldeles för lite för att de ska ha råd med en sådan ”lyx” som att få vara hemma med sina barn. Jag gillar tanken på vårnadsbidrag men det måste isåfall inkomstprövas så de som behöver det mest får mest! De som tjänar mycket behöver mindre.
  Ha det gott

  Gilla

 37. Josef Boberg skriver:

  Bästa Maggi Haglund – om Du nu heter så egentligen,

  Livet i kött är en Kär Lek – och ibland innebär den Kära Leken att Wi fatalt = ödesdigert, olycksaligt, ledsamt, och förtretligt misslyckas – och ibland att Wi fatalt lyckas. Egentligen är det egalt = likgiltigt hur det blir – därför att i grund och botten så är wåra dominderat intellekteuella värderingsgrunder mindre än 0,1 % av ALLT som skulle kunna värderas intellektuellt – ifall Wi vore UPPLYSTA till 100 %. Men det är i sig som Princip sett hart när omöjligt – för då skulle Wi aldrig kunnat vara inkarnerade i kött.

  Detta kommer Wi ALLA att VETA när Wi har dragit wårt sista andetag. Men då är det så dags att leka den Kära Leken i materien hur som – med vad och vem som – när som och i vilket rum som. Kroppen ligger ju då sex fot under eller har hamnat i någon lämplig sopförbränningsanläggning – så det går ju inte. Detta sagt i mitt nu mer än 66-åriga perspektiv sett.

  Den Kära Lekens grundregel är helt enkelt att ibland blir det si och ibland blir det så. Förbannelsen som Wi tillfört den Kära Leken är att Wi som Princip ALLTID ser det ena som så mycket bättre än det andra – fast egentligen är det ju bara helt enkelt olika sidor av exakt samma mynt. Detta är lätt att säga – och skriva med för den delen – men det är lite mindre lätt att LEVA det dagligdags. Fråga mig för jag vet efter mina nuvarande 66 år i kött.

  Till sist – jag saknar Dig på Carl Bildt´s blogg – så se till att fixa Ditt återinträde där, annars…

  Ha det…
  vännen Josef

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Syster Yster: Dom som är hemma idag med sina barn får inte ett öre. Så varje lite krona är guld värd. Dessutom är det 3 000 per barn – inte att förglömma!
  Kom ihåg att alla är med och betalar till sosse-systemet med ettåringar på dagis. Alla som inte vill ha dagis från ett års ålder – så det är inte mer än rätt att dom får ett bidrag.

  Gilla

 39. Helena Palena skriver:

  Maggi: Du kan visst komma in! Med en ny eller annan dator går det vägen!

  Gilla

 40. Syster Yster skriver:

  Jo men man kan vara hemma till barnet är 18 månader idag med ersättning, och alla kommer att få vara med att betala även sedan. Men att det var 3000 per barn visste jag inte 🙂 Är dåligt påläst nu för tiden!
  Ha det gott

  Gilla

 41. maggihaglund skriver:

  Helena och Josef.
  Står beredd att börja packa mina väskor för en längre vistelse i ett land långt borta. Hade varit roligt att kunna vara aktiv i debatten på Bidts blog även på långt avstånd. Men får nöja mig med att passivt läsa den. Får väl gå in på din blogg, Helena, om jag ”måste” få något sagt. Tack för trevligt och givande sällskap. Lycka till med ert bloggande.
  Häslningar från Maggi i en härlig uppbrotts-stämning.
  För övrigt anser jag att vårdnadsbidraget är allt för snålt, men det är ju alltid en god början på uppdraget att värna först och främst om våra barn. Vi hörs från andra sidan klotet.
  Tallyho från mig.

  Gilla

 42. Helena Palena skriver:

  Maggi: Det är 3 000 per barn – men det sägs ju aldrig. Alltid en början säger jag. Folk är ju hemma med sina barn utan bidrag och går på knäna – så varenda krona i det läget blir ju bonus!

  Hör av dig när du känner för det! Och ha det så trevligt wherever du nu ska!

  Gilla

 43. Hej, Kände bara för att stödja *maggihaglund* ang hennes avstägning på Bildts blogg. Utanförskap kallas det visst ;O)

  Jag är helt enig med maggi : om att vi inte skall vika en tum från vår grundlagsskyddade yttrandefrihet. Och jag tycker verkligen att statsminister Fredrik Reinfeldt tacklade situationen med rondellhunden mycket skickligt. Verkligen.

  Sedan tycker jag att det är Illa tycker att hon blev avstängd, eftersom jag vet att ni, Josef, du palena och maggi och några andra faktiskt brukar ha en nyanserad och insatt diskussion där. Oavsett ståndpunkt. Ni är kloka och mycket inspirerande. Tack.

  Ha det bra.
  MVH
  Tindra-Annette Broström

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.