Skiten blir profiten! Världens PYTT I PANNA!

Gris

Det finns en planet som heter Jorden. Där ränner det omkring varelser med näsan fram och rumpan bak. De kallar sig för människor på ett ställe och för human beings på ett annat. De finns i alla former och färger och de går på två ben.

De har också två armar som de använder när de piskar djur med brutna ben, när de vill få dem att gå in slakthusen, där skallarna skärs av utan bedövning. Sen kokar de en soppa på ruttna likdelar som torkas till ett mjöl. Detta mjöl som djuren sen får äta är sjukt men väldigt proteinrikt. I naturen äter inte djuren sådant mjöl, men i fångenskap har de inget val. Hungern är ju som bekant en av naturens lagar – den kan djuren inte dagtinga med. Så de får allt slafsa i sig det som bjuds.

Detta kadavermjöl är väldigt nyttigt tror männiksorna för det är gjort bland annat på ruttnande hjärnor, ryggmärgar, juver och pungar. Man skulle kunna kalla anrättningen för Världens Pyttipanna. Människorna är så snåla så de tar till vara på allt för att tjäna pengar. De skriver på sina plakat i rött och svart: Skiten blir profiten! Och styrelsegubbarna nickar jakande. Men snart är lyckan gjord: Moder Jord slår tillbaka! Varelserna på två ben som äter gödkalv, entrecote och innanlår så njutningsfullt börjar nu själva bli sjuka. Ingen bot finns. Nu ruttnar också deras hjärnor. Sjukan heter visst galna kosjukan, skrapie eller Creutzfeldt-Jakob Disease.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Skiten blir profiten! Världens PYTT I PANNA!

 1. Märtagreta skriver:

  Måste protestera, benmjöl får inte våra djur äta i sverige, det är länge sen det försvann. Men det är klart, ute i världen är det okej… Jag var vegetarian innan jag träffade min bonde. Här mår djuren bra, vi ryktar korna och putsar fönstren till jul så de kan se ut. De älskar att bli kliade. Jag äter bara hemproducerat kött, inget benmjöl eller andra gifter finns i vårt kött, eller på våra åkrar.
  Men jag förstår hur du tänker, det indistruella i djuruppfödningen och även grödesodling, är sjuk, och jorden säger ifrån. Så var och en måste ta ett ansvar. Man undrar hur de nu tänker, när det ska kosta mera om man sopsorterar än det ska göra om man INTE gör det. Livet är märkligt, och underbart, hemskt och vackert, allt på samma gång.
  Kram

  Gilla

 2. Sofia skriver:

  ja hu benmjöl eller inte, det är inte klokt hur det går till ibland.

  Benmjöl förbjöds väl på grund av galna ko sjukan. Så så himla länge sen är det inte.
  kan undra om politiker, en del i alla fall, fått i sig mer än andra. Dom har ju råd med finkött
  hahahaha

  Gilla

 3. Märtagreta skriver:

  Nej, i Sverige var det förbjudet långt innan dess. Men kontentan är ju att djur far illa, Man pratar sprätthöns till exempel. Det innebär 7 höns på 1 kvadratmeter, tjosan vad mycket space de har!

  Gilla

 4. imse vimse skriver:

  Det är mycket som vi tvåbeningar gör, som är hur knasigt som helst. Har alla hjärnor?

  Gilla

 5. livsglimtar skriver:

  Vi får väl hoppas att det är som Märtagreta skriver i alla fall i Sverige när det gäller benmjöl.
  Ruskig du skriver och så vet man att det är så där otäckt fast just jag aldrig vågar titta när de visar misshandel av djur på tv. Jag ryser..

  Gilla

 6. Det är vi som konsumenter som ansvarar för denna plåga. Själv köper jag bara kött från djur som jag vet har haft ett bra liv.
  Du tar upp angelägna frågor Helena!

  Kramar till dig

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Märtagreta: Sverige var tidigt ute med att förbjuda mjölet. Mitten på 80-talet. England körde på länge. Sjukt blev det.
  Fågelinfluensan kom och gick, nu är det klimathot – men hur har djuren det? Lika taskigt i Eruopa i alla fall. Det har EU sett till med sina jävla transportbidra. Över gränser kors och tvärs – och långt åt helvete ner till Sicilien – till slakterierna. Vilken sjuk värld!

  Det inne med bonderiet – kul! Och det är ju tur att det finns djur som har det bra. Sverige är bäst på det området skulle jag tro.

  Gilla

 8. Vicke skriver:

  Bra bloggat, tyvärr är det tillåtet i många länder! Jag hoppas att du får en fin dag!
  Vicke
  http://www.vicke.be/min_blogg.htm

  Gilla

 9. Märtagreta skriver:

  Nog är det hos oss själva vi måste börja, nåt som gör mig galen är Brasilianska oxfiléer, till vrakpriser, hur långt är det till Brasilien, vad vet vi om djurhållningen där? Jag står ju på båda sidor, jag vill att ni ska köpa svenskt, de flesta djur har det bra här, dock inte alla, men svenskt kött är dyrt, och för att vi, producenterna, ska kunna leva på att producera bra mat så måste den kosta, tyvärr. Men om flera tänker närproducerat, svenska produkter så skulle även lönsamheten och därigenom också hälsan hos våra djur blir bättre. För att vi bönder ska kunna konkurrera med Irländskt, Danskt, Brasilianskt kött måste vi producera så mycket, för mycket och slumpa ut det. Vi som bara har 70 djur ungefär, och av dem är väl 50 slaktdjur, de andra föder nya djur, vi har svårt att leva på vad varje djur ger. Trots det kommer vi aldrig bygga storindustriell lagård, det är inte vår grej. Många glömmer nog att vara bonde är så mycket mera än ett pittoreskt och charmigt liv, det är våra jobb, och en bra bonde, som ändå de flesta svenska bönder är, tar hand om sina djur, och som sagt, det stämmer att benmjöl förbjöds för över 25 år sen i Sverige.
  Det är så skönt att du tar upp detta, själv är jag en fattig jävel, men jag köper dyra, närproducerade produkter ändå, då långt det går. Jag vill äta med gott samvete. Man får alltid tänka sig för, för vi förs mer eller mindre bakom ljuset ute i handeln. Man får lusläsa etiketter för att se var kött och grönsaker kommer från.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Ja, det är ett sätt att leva. Som inte alla fattar. Vi har 60 kor plus en massa ungdjur. Märtagreta: Vad många inte tänker på som bygger för 200 kor är ju att det kommer kalvar som behöver vård. Vi byggde för lösdrift -99. Sonen ville bli bonde – han blir tolfte generationen. Nu jobbar gubben och han ihop. Vi har tagit in gräset – plansilons ena ficka är fylld – plus gjort en korv eller limpa på 60 meter. Annars har vi gjort en massa platsbalar. Sen blir det andra skörden i augusti. Men man slippe i alla fall hässjorna och bromsarna som var på 50-talet.

  Ja, man kan bli galen på all import. Och allt myglande med var sakerna kommer ifrån. Allt är ju svenskt helt plötsligt. In med köttet i Sverige och mal det här så blir det svensk köttfärs. Hur kan det få komma sig? Idiotbyråkrati skulle jag vilja säga…

  Gilla

 11. menuette skriver:

  Hej Palenisen!
  Du litterära 😉
  Nog sjutton slår Moder Jord tbx alltid.

  Det skulle kunna vara ett heltidsjobb att fixa mat i dagens samhälle.

  Gilla

 12. menuette skriver:

  Äckligt med det där mjölet….

  Gilla

 13. Sofia skriver:

  galna vänner kan var guld värt Helena

  ja hu detta kadavermjöl, viket elände det ställde till.
  Vi får hoppas på det bästa

  Gilla

 14. kulligullan skriver:

  Vi får hoppas att det är slut med alla galna idéer snart. Hela världen verkar ju upp och ner (tokig) nu.
  Vi håller tummarna för en bättre värld.
  Nästa gång du sticker iväg på auktion kan du höra av dej i tid så kanske vi kan träffas.
  Ha de bra

  Gilla

 15. menuette skriver:

  Ha ha bergis ett tapetprov i min blogg!

  Bakar hellre än lagar mat, även om jag lagar mat förstås. Har ju en unge att utfodra. Däremot att laga till sig själv är inget kul ;/

  Gilla

 16. Sofia skriver:

  Ja Helena, själv gillar jag inte att flyga, men jag gör det för att kunna ta mig dit jag vill snabbt

  Hu, sardiner i en burk, ja vad kan jag säga

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.