Göran Persson är en UPPKOMLING! En Up-Coming-Man!

Persson Prediikant
Efter att ha sett dokumentären tycker jag faktiskt lite bättre om karln. Till skillnad från politiker som aldrig säger något kläckte Persson ur sig både det ena och det andra. Kul tycker jag! Under tio års tid har han blivit filmad. Han fick nog ett anfall av hybris under tiden. Persson hade gärna blivit präst om han inte blivit statsminister.

Göran Persson kan inte förlika sig med den bild som SVT ger av honom i Erik Fichtelius dokumentärserie Ordförande Persson. Han säger att han blivit klippt och vinklad. Enligt Persson har drivkraften hos Fichtelius och SVT varit att ”klippa, vinkla och därefter spegla så många förment fientliga uttalanden som möjligt”. – Helheten i programmen har gått förlorad eftersom det blivit så fokuserat på vissa personer. Jag står dock för varje kommatecken och allt jag sagt, säger Persson i Ekot.

Jag tycker det hela visar att Göran P var en kejsare utan kläder. Han ville bestämma och gjorde det. Som alltid så är det den som har makten som för. Det gjorde han med besked och kallades HSB – han som bestämmer – och dom andra dansade gladeligen efter hans pipa. I bild med Persson syntes Jan Larsson ofta. Han har Mona petat. Dock får Pär Nuder vara kvar. Underligt – för han var den som stod närmast Persson alla kategorier. Det finns en förmildrande orsak till det: Monas och Pärs föräldrar känner varandra. Deras pappor har skrivit en bok ihop om bostäder så honom måste Mona Sahlin vara lojal mot.

Göran Persson håller på med en bok där han tänker ge sin egen version om åren som ledare för regeringen och socialdemokraterna. Han har fått 700 000 ur någon fond till bokskrivandet! Tur kanske att dokumentären kom före boken så han kan frisera och sanera lite bland omdömena om folk. Så hans eftermäle inte blir så solkat menar jag!

…….

Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Göran Persson är en UPPKOMLING! En Up-Coming-Man!

 1. Jag vill också ha 700 000 för att ge ut en bok…hmmm, jag kanske borde bli politiker i alla fall..:) och som kvinna kan jag ta 70 000, jag är billig i drift…:)

  Lider extrem av dagenefter idag. Förskräckligt vad jag är seeeg. Maken retas..:(

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Samma här! Hade jag pengar skulle jag starta ett förlag och ge ut böcker, kort och annat kul! Jasså – är du seg! Drick vatten i massor…

  Gilla

 3. menuette skriver:

  Såg helheten! (läser du vet inte alltid jag ger mig till känna)
  Ironi att han får pengar för att skriva. Hehe…
  Skalll föresten läsa en bok av LEna Sundström ”Saker jag inte förstör och personer jag inte gillar”, ögnade igenom den bara o har inte haft tillfälle o skaffa den än.
  Den handlar om politik bla och om att många av de förslag som kommer nu är gamla avdammade sosseförslag.
  Är inte så säker på dessa röda o blå sidor längre. (har tvivlat i åratal)
  det kanske handlar om ngt annat.
  Har inte läst än men återkommer med en rapport.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  menuette – den boken ligger bredvid mig. Allt är ett spel – röda och blå agerar i bakgrunden och alla är lika goda kålsupare. Verkligen bra bok. Dina fjäll kommer att falla. Säger bara Erik Åsbrink och Bengt Dennis…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.