Sigge E: Leader of the pack!

TårtaSigge Eklund

Idag – 25 februari – har Sigvard namnsdag. Känner bara till en med det namnet som jag har en närmare relation till och det är Sigge – han som sköter om och leder oss på bloggen. Vissa vill ha honom till Gud Fader själv och ber och bönar om att han ska leda oss på den rätta vägen.

Sigge var tidigt ute i internetvärlden som välkänd grafisk formgivare. Han startade Bloggportalen som AB senare köpte. Som ansvarig för Aftonbladets bloggsatsningar ledde han under 2006 utvecklingen av bloggsökmotorn Bloggsök.se.

Ser då och då bloggkommentarer om att unga tjejer tycker Sigge är så snygg. Men sorry Sigge är stadgad med Malin och två söner: Viggo fyra och Truls två år. Han är född och uppvuxen i Stockholm och har bott en vända i centrala Göteborg. Han fyller i april 33 år. Grattis i förskott även till det!

Sigge Eklund debuterade 1999 med kärleksromanen Synantrop, som fick lysande recensioner. Han jämfördes med både Hjalmar Söderberg och Paul Auster. Den sista myten som kom 2002 fick också mycket fin kritik. 2005 kom den självbiografiska Det är 1988 och har precis börjat snöa. Det är en relationsroman där sonen gör upp med sin fader. Sigge Eklund har även gjort dokumentärfilmer och arbetat med att designa webbsidor. Nu sköter han som sagt var om oss och om sina barn. Han är en modern far av sin tid med andra ord.

Eklund bloggade själv under ett år – juni 2005-augusti 2006 – i det litterära experimentet Sigges blogg. Sigge är son till SEB:s chefekonom Klas Eklund – bror till författaren, fastighetsmäklaren och före detta porrstjärnan Fredrik Eklund (artistnamn Tag Eriksson), sonson till Bengt Eklund, Dramatenskådespelare mest känd för sin roll som Tjorvens pappa i Saltkråkan, och Fylgia Zadig, skådespelerska.

Sigge har just skrivit en bok om medberoende skriver VB i en kommentar. Maggis fyller på med att boken heter Varulvsvalsen och puppe med att han är sambo. Tack för passningarna!

GRATTIS!

…….

Detta inlägg publicerades i Människor. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Sigge E: Leader of the pack!

 1. sofia L.S. skriver:

  packleader skulle skjutas, är inte det vildhundar eller vargar

  ja, man undrar hur somligt hänger ihop, det är en sak som är klart.

  Härligt att jobba i trädgården.
  nej stessa hjälper inte ett dugg, ligga lågt är bäst

  Gilla

 2. Badaren skriver:

  Men snälla redakrören, hur kan du missa lille Sigvard, han som på slottet i Örebro satt och klippte och klistrade!?
  Ja, eller nått. 🙂

  Gilla

 3. livsglimtar skriver:

  Hahah ja den där Sigvard kunde du nog få ihop något roligt om framöver…när sommaren är slut eller så..den lilla gubben med saxen och klistret i högsta hugg. Avigsidan av en socialdemokrats uppgång och fall i sin renaste girighet.

  Gilla

 4. Palena skriver:

  Badaren – ja, han ja! Han har jag glömt! Undrar vad den lille Sigvarden gör nu. Han klipper nog och klistran än…

  Gilla

 5. Palena skriver:

  Sofia – packledare huva!

  Gilla

 6. Palena skriver:

  Livsglimtar! Även sossar har svarta sidor! Kanske dom svartaste eftersom deras svek blir större när dom ska vara rättvisa och företräda Arbetaren!

  Gilla

 7. sofia L.S. skriver:

  ja Palena, man skall vara rädd om sina känslor som hör samman med alla goda ting ande, själ och kropp. så tänker jag nog.
  Packledare kan ……. så mycket det går och så långt som möjligt

  Gilla

 8. Badaren skriver:

  Den lille ja, han sitter kanske i – klistret! 😉

  Gilla

 9. Eivor skriver:

  Hej igen
  Tack för dina hälsningar. (Inte elak, men den här läste jag på bloggen) därför svarar jag om hemsidan. Jag har tittat lite på det tidigare. Men jag tycker det verkar svårt. Det är html som jag inte gått in för att lära mig. Gillar det inte. En liten punkt bara så är allt förstört.
  Har däremot provat på en som jag fick lägga upp som jag ville och även ha annonser och annat. Men den måste jag köpa och det här är 100 år sedan, så jag kunde inte så mycket då (heller).
  Idag skiner solen över Stockholm kan du tro, över 20 grader och helt underbart.
  Ska nu ta en sväng ut med kameran och se om jag hittar något intressant.
  Ha det gott
  Kramar
  Eivor

  Gilla

 10. sofia L.S. skriver:

  nu har jag gjort dig till favorit på bloggportalen i alla fall, kom igen tanten, det svänger ju.

  Gilla

 11. Pingback: Det fria ordets forum » Blog Archive » Margareth Osju Arverud. Bloggillustration Aftonbladets konung är inte Alex Schulman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.