ÄGGSTRA! KRÄMA PÅ! Gör din egen BAILEYS!

Baileys

Baileys Original Irish Creme är en av världens mest kända likörer. Bra jobbat med tanke på att den lanserades på Irland först 1974. Den används i flertalet drinkar men är nog godast att dricka som den är. Och gör man den själv – ni får recept på det här – blir den äggstra krämig och god och man blir lätt sittande och äter den med sked. Mums filli! Och det är ju klart att när gästerna får reda på att den är hemgjord – ja, då kommer dom att dåna – så imponerade kommer dom att bli!

Baileys är en likör baserad på grädde och whisky. På senare år har det lanserats två nya versioner av Baileys, en med mint-choklad och en som är smaksatt med karamell. På sjuttiotalet serverades nubbe, punsch och sherry som dom lite äldre på den tiden föredrog efter bättre middagar. Men vi lärde oss att hälla upp godiscreme i glasen så sakteliga. Baileys blev tidigt en favorit på studentskivor, företagsfester och hemma i soffan. Den lyxiga smaken av choklad, vanilj, grädde och irländsk whiskey har gjort den till världens mest sålda likör! Och du lär inte vara ensam om att njuta av likören då det enligt statistiken dricks 2 260 glas Baileys per minut – varje dag, året om. Koka och njut!

Egen Baileys

5 dl grädde
7 äggulor
1 1/2 pkt florsocker
3 msk O´Boy eller efter smak – eller kakao
75 gr vaniljsocker
1/2 flaska whisky-essens
1 kvarting renat

Koka upp grädden och låt den kallna. Vispa äggulor och florsocker sakta. Tillsätt O´Boy och vaniljsocker. Tillsätt sprit, grädde och essens och vispa sakta. Drick och njut!

intressant

…….

Det här inlägget postades i Mat & Dryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till ÄGGSTRA! KRÄMA PÅ! Gör din egen BAILEYS!

  1. sofia L.S. skriver:

    gott

    ja palena, är bilderna för starka kanske?

    Blåser, gör det inte det för det mesta?

  2. livsglimtar skriver:

    Smaskens men jag försöker att inte dricka kalorier..jag bara måste ner mer i vikt. Förbaskade njurar…

  3. Palena skriver:

    sofia – jo, det blåser för jämnan – det har du rätt i!

  4. Palena skriver:

    Maggis – du får hålla igen. Ska man dricka sprit måste nog njurarna funka – det är väl nummer ett.

  5. Thomas skriver:

    Minsann – ett recept på hemkörd Baileys !

    Men jag hade nog använt äkta irländsk whisky, t ex Bushmills Single Malt, även om det blir dyrare…

  6. Helena Palena skriver:

    Thomas: Nästa gång blir det en riktig vara! Absolut. Blir säkert godare än essens. Tack för tipset! Tänkte inte på det.

  7. Fred skriver:

    Tack så mycket för receptet!

    Försökte göra baileys en gång tidigare men då utan ägg. Ojojoj, vilken skillnad det blev med ägg.

  8. Helena Palena skriver:

    Fred: Inte kan man göra något gott utan ägg! Denna likör blir så krämig och god så man sitter och äter den med sked. Förrädiskt gott! Jag brukar göra ägglikör oxå. Kanske nästan ett strå vassare.

  9. herr slutbit skriver:

    Fantastiskt. Det enda svenska receptet jag lyckats hitta, o jag som älskar irländsk kräm.
    ”1 1/2 pkt florsocker”
    pkt, är detta någon amerikansk hittepåenhet, eller är det Paket? Florsocker kommer i 500grams förpackningar. Du menar att du har 750 gram socker i 350 gram renat? Nyttig sockerkaka🙂 Jag kanske är dum, men jag tar lite mindre socker om du tillåter.

    Tack för recpetet.

  10. Mia skriver:

    ägglikör? kan man få det receptet oxå? =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s