Stockholmsbesök: Kändisar på stan!

Stockholm vy
När jag är i Stockholm går jag inte med näsan i backen. Nej, jag glor på alla. Det är kul för då kan man se en och annan känd nuna. Såna som man sett i TV och tidningar känner man på sätt och vis – fast dom känner ju inte mig. Var jag bor när jag är i Stockholm är ju beroende av vem jag besöker – det är ju inte alltid man vill bo på hotell. Jag har häckat ganska mycket kring Sveavägen. Skrivit en artikel bland annat om träden efter Sveriges mest trafikerade gata – almarna. Där ligger också Stockholms Stadsbibliotek som jag gillar och som jag har planer på att skriva om också.
stockholms-stadsbibliotek.jpg
Nåväl, efter Sveavägen kom Kristian Luuk för några år sen och drog en barnvagn. Modern pappa som han är. Tjenare Kristian, sa jag då. Han vände sig och om och glodde på mig. Nej, vi känner inte varandra – ville bara säga hej och lycka till med TV:n, skrek jag och gick vidare. Det här var vid McDonalds ungefär. Längre ner vid Hötorger gick vi förbi Jerry Williams en annan gång. Han kom ångande i skinnpaj och hade en stickad halsduk nonchalant slängd kring halsen. Hej Jerry! Keep it up, sa jag till honom i samma stund som vi gick förbi varandra. Han gav mig en blick. Mer behövs inte vid snabba möten på stan! Jag har också setat vid ett rödljus vid Norrtull och i bilen bredvid satt Jerry – eller Erik som han heter. Gissa jag glodde! När Jerry var i vår by – som för övrigt innehar Sveriges största Folkets Hus – öste han på och rockade så in i helvetet så propparna gick i byn. Det var fullsatt med folk och i slutet på 80-talet.
Orvar Sällström
På Kaptensgatan – som är en parallellgata till Strandvägen – gick jag en gång förbi Marie-Louise De Geer Bergenstråhle – hon heter visst Ekman numera. Till henne skrek jag: Hälsa Papphammar! Gissa hon flinade glatt! Vid sista besöket – i den sistlidna helgen – kom jag och gick Odengatan ner mot Sveavägen – och där nästan i hörnet kom Orvar Säfström strosande. Han hade hästsvans och hörlurar. Gick väl och diggade något för film var det ju inte frågan om. Hej Orvar, sa jag när vi gick förbi varandra. Tänkte, han hör väl inget. Jo ra, han stannade till och lyfte på ena luren och såg frågande ut. Nej, vi känner inte varandra. Ville bara tala om att jag också numera är från Hälsingland, kläckte jag ur mig och så gick jag vidare och han med. Kul att se folk live – Orvar var mycket smalarare än jag föreställt mig. Ser biffigare ut i TV:n.

Samma lördag såg jag också Magnus Uggla – han kom och gick på Sturegatan och svängde in på Karlavägen med raska kliv. Oh, jisses, vad liten och tunn han var där han stolpade fram på världens smalaste ben i byxor a´ la stuprör och med blonda slingor i sitt burriga hår. Den här spottingen får räcka for now – skriver kanske om mina träffar med prinsessan Viktoria, Kungen och Drottningen en annan gång om andan faller på…..

…….

Detta inlägg publicerades i Stockholmsbesök och märktes , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Stockholmsbesök: Kändisar på stan!

 1. sofia L.S. skriver:

  Stockholm i mitt hjärta, låt mig besjunga din nu…

  Gilla

 2. menuette skriver:

  Där är ju du och den fina bilden på korna som även finns i mitt kök.
  Kommer tbx ‘^-¨^’
  (smile)

  Gilla

 3. sofia L.S. skriver:

  uppe med tuppen?

  Gilla

 4. Palena skriver:

  Idag har jag varit efter kalvvälling till den stora staden. Fast inte uppe med tuppen dock! Borde måla en tupp – dom är så fina!

  Gilla

 5. Pingback: Vila i frid Jerry Williams! It started with a love affair | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.